Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dlaczego laguje mi Assassin's Creed III?

garibaldi199

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam problem. Mianowicie dzisiaj zakupiłem Assassin's Creed III. I jak zauważyłem tam gdzie jest więcej ludzi, tam zwiększają się lagi, a nie powinny!. Mój komputer :

Intel Core I5,

ATI RADEON 1GB,

4 GB RAMU.

Co zrobić, że by nie lagowało? Proszę o pomoc !

Opublikowano

Zainstaluj game booster ew. jeżeli Ci się włącza ubisoft launcher i gra to wejdź w menadżer zadań -> procesy -> przy ubisoftlauncher.exe kliknij PPM -> zmień priorytet na niski -> przejdź do acIII.exe oraz kliknij PPM -> zmień priorytet na wysoki ;)

Opublikowano

Zainstaluj game booster ew. jeżeli Ci się włącza ubisoft launcher i gra to wejdź w menadżer zadań -> procesy -> przy ubisoftlauncher.exe kliknij PPM -> zmień priorytet na niski -> przejdź do acIII.exe oraz kliknij PPM -> zmień priorytet na wysoki ;)

Nic nie pomogło :/
Opublikowano

wydaje mi sie że to wina twórców... powiem Ci że mi też sie zwiesza niekiedy, niezależnie od tego ile jest ludzi itp. ...

a też nie powinien sie zwieszać...

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

wydaje mi sie że to wina twórców... powiem Ci że mi też sie zwiesza niekiedy, niezależnie od tego ile jest ludzi itp. ...

a też nie powinien sie zwieszać...

I chyba z Tobą się zgodzę, tylko czasami tak się dzieję, no okej. Może coś się jeszcze da wykombionwać, piszcie jak coś.
Opublikowano

Zapomniałem dodać że oryginalna wersja nie ma aż takich ścin.

Sam sobie przeczysz, a piratom nie pomagamy ;)

Może źle się wyraziłem, chodziło mi o torrent włączony podczas gry, wiem pirat. Ale większość gier kupuję... A jeśli chodzi o tą grę to ją kupiłem ;)
Opublikowano

Twój komputer powinien ciągnąć AC III. Jeśli nie masz włączonych dupereli typu Hamachi, TS3, GG, Steam, to musi być wina gry. Na jakich ustawieniach grasz? Najwyższych?

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Twój komputer powinien ciągnąć AC III. Jeśli nie masz włączonych dupereli typu Hamachi, TS3, GG, Steam, to musi być wina gry. Na jakich ustawieniach grasz? Najwyższych?

I na najwyższych i na najniższych, nic to nie zmienia.
Opublikowano

No to błąd ze strony wydawcy. Jak widzę, nie Tobie jedynemu na dość dobrym komputerze AC III się tnie. Wyczekuj jakiegoś patcha.

Opublikowano

Reinstall? Aktualizacja gry? Stery grafy?

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano
Aktualizacja? Jak ją zrobić?

Albo sama Ci się gra zacznie aktualizować, albo szukaj patchy na stronie gry (ale wątpię aby już jakieś były).

Sterowniki ściągasz zaś z tej strony:

http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

Opublikowano

Albo sama Ci się gra zacznie aktualizować, albo szukaj patchy na stronie gry (ale wątpię aby już jakieś były).

"Żadne sterowniki nie wymagają aktualizacji".

Ale pobrałem, nic nie pomogło, nadal tak samo.
Opublikowano

Słuchajcie! Kupcie pierw AC3 i zagrajcie na swoim sprzęcie to zobaczycie!.

@top

sam dzisiaj dostałem AC3 i co się okazało - na początku wszystko ładnie (80 fps'ów),ale gdy dopływamy do Bostonu to jest masakra! 10Fps. Czytałem inne fora i ludzie z ultra/hiper kartami i kompami mają ten sam problem! jedyne co pozostaje to czekać na patch optymalizujący grę i możliwość grania w mieście ;) pozdrawiam

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

Słuchajcie! Kupcie pierw AC3 i zagrajcie na swoim sprzęcie to zobaczycie!.

@top

sam dzisiaj dostałem AC3 i co się okazało - na początku wszystko ładnie (80 fps'ów),ale gdy dopływamy do Bostonu to jest masakra! 10Fps. Czytałem inne fora i ludzie z ultra/hiper kartami i kompami mają ten sam problem! jedyne co pozostaje to czekać na patch optymilimazujący grę i możliwość grania w mieście ;) pozdrawiam

Dokładnie, też dopłynąłem do Bostonu i tam się zaczęła ta katastrofa.
Opublikowano

No masz kartę Radeona. Nvidia osobiście pomagała Ubisoftowi w czymś tam. Musisz czekać na stery od ATI ze wsparciem do AC :)

Czytałem to na forumie nt AC :-)

Ja mam słabszego konta, ale karta Nvidii i leci na full wszystko. Nic nie ścina :)

1393461645-U349224.png

Opublikowano

To jest mało ważne że NVIDIA pomagała im w pracy nad ACR3, masz za słaby sprzęt albo coś z ustawieniami w grze :)

ACR3 ? - Assassin's Creed Revelations 3 ? łotafak ?

"Masz za słaby sprzęt"

Tak kutfa.

BF3 na ultra nagrywam bez żadnej zciny, a AC3 niezależnie od ustawień graficznych sie zcina czasami...

propsy i gtfo do gimbazy.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...