Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Honda cbr125/nsr125

damian136

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wszystkim posiadam prawie 15 latek :P i ostatnio strasznie zaciekawiły mnie motory patrzyłem na Honde cbr 125 i nsr 125 i jestem w stanie dylematu na którą zbierać mam połowe sumki do 6tyś chciałbym aby była miała w papierach 50 żeby dało się jeździć kartą motorowerową

Na początku patrzyłem na cbr tylko niestety jest ona mała a posiadam około 183cm wzrostu więc to bedzie troche głupio wyglądało

Niby jest troszeczke tańsza niż nsr125 ale nsr będę się raczej lepiej czuł i jest mała różnica w szybkości o jakieś Honda cbr podobno jedzie 130

a nsr 140-145 i jest oczywiście większa.I pytanie co polecacie bo obydwa motory są fajne uzbierać te 500-1000zł więcej i kupić nsr czy odrazu zainwestować w cbr

Opublikowano

Dla Gimbazy powinne być zakazane nawet skutery

a ty chcesz kupić 125 zrób prawko a potem myśl co kupić zresztą ty nie myślisz bo starzy ci kupią co będziesz chciał gimbie

sygna2ow.jpg

Opublikowano

Nie kupuj 50, 125 bo to smieci, często pękają plastiki, jak tym jedziesz to taka wiocha bo odgłos silnika ma lipny, i dość małe to..

Lepiej poczekaj jeszcze 3 lata..

Opublikowano

Nie kupuj 50, 125 bo to smieci, często pękają plastiki, jak tym jedziesz to taka wiocha bo odgłos silnika ma lipny, i dość małe to..

Lepiej poczekaj jeszcze 3 lata..

Popieram tego pana, z punkty widzenia prawnego taki proceder jest nie zgodny z prawem, mozesz myslec ze policja Cie nie zlapie czy cos, ale przy wypadku czy nawet nie wielkiej kolizji mozna meic duze klopoty. Jesli chcesz koniecznie jakas 125 to ja polecam jakiegos crossa i w teren, tez napewno sie wyszalejesz.

Opublikowano

Cebra jako 4suw, 130 niby wyciągniesz.... no właśnie... niby, 115/120 prędzej.

Jak już chcesz poszaleć to nsr, ale większa prędkość w tym przypadku (2suw) = większe koszty paliwa (więcej spala)

Poza tym, musisz robić przeglądy, a jak cię złapią, to jest to pięknie karalne. Nie opłaca się 125 zniżać do 50 w papierach, bo kto ci to potem podpisze co? Musisz mieć niemałe znajomości, bo wtedy nie odpowiadasz bezpośrednio ty, ale ten mechanik, który to podpisał.

Jazda cebrą, podobno, szybko się nudzi. Mi bynajmniej, jako dziewczynie, bardzo się ona podoba. Niska, zgrabna, nie wbija w siedzenie jak nsr.

Polecam i tak cebrę, zamiast nsr. Trudniej będzie ci się zabić. Bez urazy, ale takich riderów już dużo było, a mając 183 cm, to także jej dobrze nie utrzymasz, bo będzie za mała. Chyba, że lubisz się czuć jak ktoś przerośnięty na mini motorku.

Spluer - mając 18 lat, aktualnie, dużo większego wyboru mieć nie będzie, bo 125/250 (ew. więcej), to od KM zależy.

rzanas - nsr ma trefny licznik, do tego żywotność silnika znacząco się zmniejszy wbijając taki motorek w tak wysokie obroty. Do tego dochodzi faktyczny stan techniczny motocykla. Jeden pojedzie po odblokowaniu 140, drugi 170. Zębatki, opony - te sprawy. Raczej do 190, to już nie wiem jak, ale pojemność musisz zwiększyć.

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

Odblokowana NSR i 180 km/h poleci...

200 od razu. (musisz mieć najmocniejszą wersje NSR a ich jest kilka i w tedy może wyciągnąć 180(wersja RS)).

to że ty byś chciał w papierach 50 mieć wpisane no ok..Tylko przy kontroli się do piepszą o to .

Takie tematy kieruj na strone http://nsr125.eu/ bardzo dobra i fachowa pomoc ze wszytkim

Opublikowano

Cebra jako 4suw, 130 niby wyciągniesz.... no właśnie... niby, 115/120 prędzej.

Jak już chcesz poszaleć to nsr, ale większa prędkość w tym przypadku (2suw) = większe koszty paliwa (więcej spala)

Poza tym, musisz robić przeglądy, a jak cię złapią, to jest to pięknie karalne. Nie opłaca się 125 zniżać do 50 w papierach, bo kto ci to potem podpisze co? Musisz mieć niemałe znajomości, bo wtedy nie odpowiadasz bezpośrednio ty, ale ten mechanik, który to podpisał.

Jazda cebrą, podobno, szybko się nudzi. Mi bynajmniej, jako dziewczynie, bardzo się ona podoba. Niska, zgrabna, nie wbija w siedzenie jak nsr.

Polecam i tak cebrę, zamiast nsr. Trudniej będzie ci się zabić. Bez urazy, ale takich riderów już dużo było, a mając 183 cm, to także jej dobrze nie utrzymasz, bo będzie za mała. Chyba, że lubisz się czuć jak ktoś przerośnięty na mini motorku.

Spluer - mając 18 lat, aktualnie, dużo większego wyboru mieć nie będzie, bo 125/250 (ew. więcej), to od KM zależy.

rzanas - nsr ma trefny licznik, do tego żywotność silnika znacząco się zmniejszy wbijając taki motorek w tak wysokie obroty. Do tego dochodzi faktyczny stan techniczny motocykla. Jeden pojedzie po odblokowaniu 140, drugi 170. Zębatki, opony - te sprawy. Raczej do 190, to już nie wiem jak, ale pojemność musisz zwiększyć.

Hehe, mamy hulka na forum ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...