Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jaki z posiadanych? (mid, solo top, jungle)

KDKJ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc. Jakie z danych postaci polecacie na mida, solo topa i jungle? (jakieś krótkie uzasadnienia mile widziane) - oczywiście nie chodzi o to, aby postać szła na każdą z danych pozycji (oddzielnie solo top, mid i jungle)

5ozep0.jpg

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Na mida Ryze.W mid game zawsze ma mane, dobry haras przeciwnika, klatka. W late jest tankiem, który zadaje bardzo mocny dmg.

Na topa garen, speed z Q, mocny, dobra psywka, łatwa farma, ult z dużym dmg na jedną osobę.

Na jungle jax, stun, doskok, dodge, dodatkowy dmg z W, mocne ganki ze stunem, mocny ult, dobra postać do inicjacji TF'ów.

@wildarrr

Ale jax'a już wrzuciłem na jungle :P

w83od2.jpg

Opublikowano

Od garena na topa lepszy Jax. Poza tym to zgadzam się.

@up

Ja wiem, wiem, ale fajnie się nim gra na topie mimo wszystko. Tylko ban musi iść na Malphite/Shena i ew. nie pickować vs Lee.

Trolling is a art.

Opublikowano

Jeszcze jakieś propozycje? ;d

Może Solo top: Nasus / Mid: Kassadin / Jungle: Evelynn? ;d

Opublikowano

Eve jest teraz dużo lepsza na midzie jak dla mnie.

Kassadin anty-mag, silence, slow, flash co kilka sekund, dobra pasywka.

Nasus może siedzieć ile chce na lin przez pasywkę, trzeba hard farmić z Q, slow, dobry ult

w83od2.jpg

Opublikowano

Ta, i Kassadina najlepiej nie pickować na tanky team albo jeśli nie mamy zamiaru roamować.

Przykładem tanky teamu może być naprzykład Shen na topie, Olaf w jungli, Ryze na midzie, Alistar support i chociażby Graves na bocie.

Trolling is a art.

Opublikowano

Mid

Karthus - najlepsza postac do farmienia. Swoja umiejetnoscia pasywna zmusza przeciwnika do natychmiastowego wycofania sie z teamfightu lub z zasiegu atakow karthusa. Jego ultimatum zmusza przeciwnika do budowania itemow typu banshee veil lub hexdrinker, ale gdy karthus jest polaczony z dobrym bruiserem (olaf/jayce) lub ad carry (vayne/ezreal) to gra jest juz wlasciwie przesadzona - budowanie banshee w takim wypadku jest bez sensu, a nie zbudowanie go jest jeszcze gorszym pomyslem ;]

Stad w sumie nie polecam nic, wszystko zalezy od counter-picku. Garena i warwicka latwo kontrowac, a zwlaszcza garena bo wiadomo gdzie idzie - no przeciez na jungle nie pojdzie ;p

Jungle

Jax - red buff, stun i doskok wystarczy aby pozbawic przeciwnika flasha lub w wielu przypadkach zdobycie first blooda, badz kolejnych fragow. Ogolnie jest to postac zarabista do latania po lane, top, mid, bot, mid, top i przynajmniej 2 ganki powinny wypalic ;p

Alistar - ogolnie jeden z najlepszych championow do gankowania, jest to postac ktora naprawde kieruje gry jezeli ktos potrafi nia grac. Trzeba ogarniac dobrego pulvera bo dobre polaczenie knocka z podrzuceniem naprawde pozwala na zdobycie wielu fragow. Alistar nie radzi sobie specjalnie dobrze na jungli, powiedzialbym ze jest slabym junglerem - jezeli ktos gra juz na powaznie ta postacia to napewno ma specjalne runy wlasnie na ta postac, ale z podstawowymi / popularnymi runami nie jest tak latwo junglowac alistarem - wtedy wszystko sprowadza sie do gankowania, dobrych pulverow ale newbie czesto tego nie ogarniaja przez co koncza z statami 0/12 :P

Pomogłem ?

~~ Daj minus ~~

Distance: 251.104904 MaxSpeed: 334.554931 (63.321) PreStrafe: 271.233367 Strafes: 8 Sync: 80%

Opublikowano

Mid

Annie- mid, to ap carry, ma co 4spell stuna + z ulta, tarcza, ogólnie świetna na mida

Evelyn- mid, top, jungle. Świetne ganki dzięki pasywce, na midzie dobry harras, top łatwa farma

Fiddle- mid i jungla, dobry harras i szybka jungla, średnie ganki

Karthus- mid, ap carry, bomby, pasywka i aoe ult

Kassadin- mid, dobry ap , free flash, dobra farma, super wymiany

Katarina- mid, dobry ap, doskok, harras, łatwa farma, aoe ult

Master yi- pod ap daje radę na midzie, heal i przyjemna farma

Ryze- mid, ap carry, stun, dobre combo, przyjemna farma

Bot

Allistar- support, jungle. Dobre ganki tzw. doskok + podrzut. A jako support sprawdza się dzięki healowi i dość dobrym możliwością ochraniania adc

Ashe- Ad carry only slow dobry harras

Nunu-support i jungla, slow, dobre ult, 2x smite

Soraka- support, heal + mana, podstawowy support

Tristana- ad carry, duży range, świetny harras

Fiora- top, dość dobra farma i świetne wymiany na początku

Garen- top, fajna pasywka, tarcza świetna defensywa i true dmg z ulta

Jax- jungla i top, dobre ganki, świetne wymiany, aoe stun

Nasus- top, fajny pasyw, dość wytrzymały, slow

Teemo- top, bije z daleka, trutka, dobry harras, grzybki, dobra farma

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Nasusa nie polecam na solo topa, ponieważ jak on nie sfarmi się z Q to jest kupą. Nasus pochodzi last hitować i nagle dostaje dmg...

Na mida brałbym karthusa, jego ulti bardzo dużo pomaga przy gangowaniu/pomaganiu na innych liniach bądź po prostu do dobijania.

Opublikowano

A na dominiona jakiego champa z podanych polecacie? Najlepiej mi się gra Ryzem, ale ogółem, to grałem tylko kilkoma postaciami, więc co wy polecacie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...