Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

application files setup i windowsapplication w jednym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zrobiłem swój pierwszy programik (w miare zaawansowany) i mam pytanie, Mianowicie po opublikowaniu w visual studio mojego projektu mam 3 pliczki, application files setup i windowsapplication - jest jakas mozliwość zeby wszystko to zawierało sie w jednym setup.exe?

2* Gdy uruchamiam program na 7 odpalam z setup.exe natomiast na Xp z setup.exe nie dziala tylko z tego "manifest wdrazania aplikcji cos tam" to normalne czy cos zle zrobilem ?

Pozdrawiam dzieki za odp.

PS. Jak juz pisze posta to przy okazji dlaczego w Visual studio 2012 gdy wybieram Visual C++ nie ma tam opcji "windows form application" nie da sie designowac aplikacji c++ ?

Gość LastPhoenix450
Opublikowano

Witam.

Zrobiłem swój pierwszy programik (w miare zaawansowany) i mam pytanie, Mianowicie po opublikowaniu w visual studio mojego projektu mam 3 pliczki, application files setup i windowsapplication - jest jakas mozliwość zeby wszystko to zawierało sie w jednym setup.exe?

2* Gdy uruchamiam program na 7 odpalam z setup.exe natomiast na Xp z setup.exe nie dziala tylko z tego "manifest wdrazania aplikcji cos tam" to normalne czy cos zle zrobilem ?

Pozdrawiam dzieki za odp.

PS. Jak juz pisze posta to przy okazji dlaczego w Visual studio 2012 gdy wybieram Visual C++ nie ma tam opcji "windows form application" nie da sie designowac aplikacji c++ ?

1.Opcja publish nie różni się za bardzo niczym od opcji Build (build --> build nazwa_projektu), która tworzy w folderze (konkretnie - nazwa_projektu-->bin-->Release-->nazwa_projektu.exe) projektu binke Twojego programu.

//Swoją Microsoft Visual C++ jest bardzo nieudany, polecam chociażby DevCpp.

// ;_;

Gość Pan Szymek
Opublikowano

Łap download do projektu w VC++

http://pl.rghost.net/41790780

Opublikowano

Witam, dzikie za odpowiedz.

Mam VS2012 Ultimate.

A czy po "bulidzie" będzie się to dało zainstalować normalnie na innym kompie ? Bo z tego co mi sie zdaje to chyba nie :)

Miszczu - dzieki za wstawke - wyglada na to, ze nie mialem jakiejs biblioteki przy probie otwierania twojego projekciku zapytalo mnie czy chce zupdatowac kliknalem yes i juz dziala - dziki ! :)

Łap lajka :D

Edit

uSfAe.jpg

a wie ktos moze jak zrobic, zebym mial do wyboru przy visual c++ tak jak jest przy vb "windows form application" ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...