Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Co wplywa na elo?

BigBeerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na starcie napisze ze nie mam polskiej klawiatury wiec bedzie bez polskich znakow. No wiec tak, jakie czynniki moga wplywac na zdobywanie/ tracenie elo? Ostatnio postanowilem zrobic test: Jezeli wiem ze wygram gre, to przeklinam i wyzywam, a pozniej jak wiem ze wygram kolejna gre to nie bede w ogole wyzywac. Efekt? Dostalem wiecej elo jak nie przeklinalem ( i tak pare razy) ale moze to tylko zbieg okolicznosci? Jest tu ktos kto jakas wiedze na ten temat? Dowod? Jezeli moja teoria jest prawdziwa,to co jeszcze moze wplywac na elo? Asysty? Kille w pierwszych 10 minutach? Farma? Dziekuje za wszelka informacje.

PS. Wiadomo ze gra 'moze' porozumiewac sie z graczem. Wiec to nie bylby problem dla systemu wiedziec czy ktos przeklina badz nie. I decydowac o elo.

Pozdrawiam.

Wiesz, czym jest upadek cywilizacji? Tym, że w telewizji dzieci na zadawane pytanie 'Gdzie można spotkać zwierzęta', zamiast odpowiedzieć 'w Dolinie Amazonki', albo w 'dżungli', odpowiadają 'w ZOO', albo 'w sklepie ze zwierzętami'.

Opublikowano

To nie ma znaczenia, win to elo +, lose to elo -.

Jedynie różnica że na początku dostajesz/tracisz go więcej.

Opublikowano

To zależy od elo przeciwników.

Pod koniec gry wszyscy zdobywają i tracą tyle samo elo (wyjątkiem jest boost przez pierwsze gry).

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Jeśli wygrasz elo na + jeśli przegrasz elo na - .. To ile dostaniesz -/+ zależy od twojego elo czym większe tym mniej dostajesz na +, a więcej na -. Chyba tak to działało jesli dobrze pamietam ;).

Opublikowano

Gdzieś na oficjalnej stronie było o tym napisane. To ile dostaniesz elo lub stracisz zależy od poziomu elo przeciwników, jeśli wyszuka ci lepszych od ciebie dostaniesz więcej za wygraną i mniej stracisz za porażke, jeśli dostaniesz słabszych to na odwrót.

+ jeszcze z czasem rozgrywania rankedów coraz mniej dostajesz i mniej spada bodajże do 10 rozegranych gier dostajesz ~40 a potem stale maleje aż zatrzymuje sie na 7-15 na gre.

@down fajnie że powtarzasz mnie ;)

jeszcze dodam że nie ma możliwości jak grasz samemu trafić z 1500 elo na 1800 a pozatym to sie nie liczy twoje elo tylko średnie elo teamu na średnie elo teamu przeciwnego ;)

Opublikowano

Więcej elo dostajesz, gdy wygrasz na lepszych od siebie (np. masz 1500 elo i wygrasz przeciwko 1800 elo).

Mniej elo stracisz, gdy przegrasz na lepszych od siebie (np. masz 1500 elo i przegrasz przeciwko 1800 elo).

Mniej elo dostajesz gdy wygrasz na gorszych od siebię (np. masz 1500 elo i wygrasz na 1200 elo).

Więcej elo stracisz gdy przegrasz na gorszych od siebię (np. masz 1500 elo i przegrasz na 1200 elo).

Liczę na like :)

<>

Opublikowano

Polecam obejrzeć.

Btw. Zawsze Ci daje randomowo elo, nie ważne co zrobisz.

Nie wydaje mi się.

Raz grałem rankeda i w temie worga była morgana 1,8k elo i odjęło mi tylko 5elo.

Innym razem u mnie był koleś 1,9k elo, dodało mi tylko 5 elo.

w83od2.jpg

Opublikowano

weź sobie wejdź w czasie gry na profile wszystkich graczy i porównaj elo swojej drużyny do ich drużyny jak nie wierzysz...

@down

Nie ma żadnych przyczyn zależnych od niego które mogłyby wpłynąć na elo. Tego sie nie da przewidzieć albo masz farta i trafisz na ogarnięty team albo masz pecha i trafiasz na ch**owy...

Opublikowano

Nie wydaje mi się.

Raz grałem rankeda i w temie worga była morgana 1,8k elo i odjęło mi tylko 5elo.

Innym razem u mnie był koleś 1,9k elo, dodało mi tylko 5 elo.

Jak jest taka różnica to wiadomo, że dostaniesz / stracisz mniej. Przecież to nie Ty dodajesz tego przeciwnika do gry, więc jest to niezależne, a autorowi chodziło o przyczyny zależne od niego (chyba).

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...