Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Fraps-Szumy

50CenTt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z góry serdecznie przepraszam jak nie ten temat ale nie wiedizalem gdzie napisać.

Chciałbym zacząć nagrywać filmiki itp.

Ale mam niestety wiele problemów jak się za to zabrać, czym nagrywać... itd.

No ale jakoś to ogarne.

Mój problem jest taki:

Pobrałem Frapsa, powoli go ogarnąłem i mam problem, podczas nagrywania materiału wszystko idzie pięknie dzwięk się nagrywa, tylko w tle słychać MASAKRYCZNE szumy.

Co robic?

To raczej nie wina mikrofonu bo na TS3, Skype, w grach głos jest dobry, płynny, zrozumiały tylko w frapsie strzanie szumi.

Niechciałbym używać innych programów do nagrywania dzwięku i potem to sklejać, gdyż jest to kupa roboty, i w pełni tego nieogarniam.

Posiadam Windows 7, gram na laptopie a mikro jest wbudowane.

Niepodam jakieto mikro itd bo nie wiem jak sprawdzić.

Z góry Naprawde przepraszam, że nie ten temat, za błędy ortograficzne jaśli by się takowe zdażyły i prosze o pomoc.

Opublikowano

No to jest mikrofon wbudowany tutaj jakość nie zawszę będzie dobra bo liczy się do słownie każdy szczegół. We frapsie ustaw opcje dźwięku Multichannel :) Może pomoże :)

Opublikowano

To wina mikrofonu lub FRAPS'a. Przy obróbce filmu sam wycisz szumy, lub użyj do tego takiego programu jak Audacity ;)

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Audacity+Bandicam+Camtasia Studio 7. Polecam.

FRAPS to porażka dla mnie... żeby np. 3 minutowy film ważył 2.5GB.... :>

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Panowie

Pisałem, że gadając przes skype TS3 lub gadając przez gry ( opcje rozmwaiania ) nie ma szumów nawet koledzy z klanu mnie sie pytali za ile mikro kupiłem.

Dlatego nierzumiem dlaczego tu szumi.

StrazaKK122 próbowałem z Multichanel i to samo.

Audiacity itd, No ja rozumiem ale zabardzo nie wiem jak zacząć bo tz. grając gre tz, wchodze do gry klikam ustawiony klawisz np: F1 i mi sie nagrywa a nagrywanie dzwięku w AudiaCity musze włączyć przed grą i tu jest problem... bo to będzie pare minut ciszy zanim np sie grierka włączy.

Acha a mam takie pytanko, załużmy, że nagrywam głos w AudiaCity to np gadając z kolegą na np TS3 ( grając z nim ) jego głos też się nagra? ( mam słuchawki bo glośniki w lapku to porażka )

Z góry Dziękuje za Fatyge i dobre chęci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...