Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich...

Pobrałem Quest z MPC Forum Skrzynia Ucznia taki Quest co jest na PL i po każdym relogu lub wylogowaniu i ponownym zalogowaniu dostaję, jeszcze raz tą skrzynię. Dlaczego ?

I czemu jak usunę Questa z FTP, SFTP, FilleZila lub WinSCP to dalej ten Quest jest w grze. Nie wiem jak to naprawić, może ktoś mi pomoże ?

-------> Pliki by Kocioł <-------

Opublikowano

Dostajesz pewnie tą początkową skrzynie... Na MPC takie questy to norma zapominają o najważniejszych komendach w questach, wyślij mi ten quest to ci go poprawie.

dCrwk2h.gif

Opublikowano

Quest - Skrzynia Ucznia

quest levelup_item begin

state start begin

when levelup with pc.level == 10 begin

chat("Gratulujemy awansu na "..pc.level.." poziom ! W nagrodę od Pandarum.eu oto ta skrzynka.")

pc.give_item2(50188)

end

when levelup with pc.level == 20 begin

chat("Gratulujemy awansu na "..pc.level.." poziom ! W nagrodę od Pandarum.eu oto ta skrzynka.")

pc.give_item2(50189)

end

when levelup with pc.level == 30 begin

pc.give_item2(50190)

end

when levelup with pc.level == 40 begin

pc.give_item2(50191)

end

when levelup with pc.level == 50 begin

pc.give_item2(50192)

end

when levelup with pc.level == 60 begin

pc.give_item2(50193)

end

when levelup with pc.level == 70 begin

pc.give_item2(50194)

end

when levelup with pc.level == 80 begin

pc.give_item2(50195)

end

end

end

Opublikowano

@Edit

Przepraszam za spam. Pomyłka

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Opublikowano

Wybacz. Źle spojrzałem na Twój i uznałem, ze jest błędny, a teraz widzę, ze jest ok. Przepraszam za spam.

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Opublikowano

@UP

Możesz to zrobic na 2 sposoby.

Albo w funkcji

when levelup with pc.level >= poziom begin

znaki '>=' zmienic na '==' to wywoła dalsze funkcje questa po wbiciu poziomu równemu lokalnej poziom czy tam jakiemuś numerkowi.

Możesz zrobic to też za pomoca qf'ów.

przykład:

when levelup with pc.level >= poziom with pc.getqf("qf1") == 0 begin
pc.setqf("qf1",1)

Dalsze funkcje zostaną wywołane kiedy qf 'qf1' będzie ustawiony na 0, a po wbiciu lvl'a na tą skrzynkę automatycznie ustawia się na 1, czyli na tym poziomie quest już nie zadziała.

Pozdrawiam.

Ps. Na każdy poziom najlepiej daj qf'y z inną nazwą.

Opublikowano

@UP na początek zapomniełeś o dodaniu () po pc.level. Po 2 twoja pierwsza propozycja nie zadziała prawidłowo. A znowu po co dawać qf jeśli wystarcza funkcja pc.get_level().

dCrwk2h.gif

Opublikowano

@UP

Do funkcji pc.level nie trzeba dodawac (). :)

1 propozycja zadziała bez problemu.

Hmmm... no po co qf?

No a może po to, że jak ktoś zrobił przerwę w grze i ma 90 to bez qf'a czy event_flaga nie dostanie skrzynki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...