Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź]Blue Dragon :: Gra strategiczna.!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.!

Niedługo wystartuje nowa gra strategiczna.!

Nazwa gry: Blue Dragon

Opis gry:

Kiedyś Świat Dragon, był wspaniałem i cudownym miejscem pełnym charmonii, którym rządziła cesarska para. Pewnego dnia ciemny cień przykrył Świat. Rozpoczeły się zamieszki i nastały złe czasy. W nocy cienie z zbuntowanymi wojownikami wkradli się do cesarskiego pałacu i zamordowali cesarską parę. Od tamtego czasu Świat pogrążył się w większej rozpozpaczy.

Ty drogi bohaterze wkraczasz właśnie w ten Świat, będąc naśladowcą starożytnego kodeksu Samurajów z pomocą starożytnych tajemnic dostarczonych przez mnichów będziesz musiał zjednoczyć królestwo - walcząc jako jeden z mnichów w Blue Dragon.

Gra Blue Dragon to gra w której rozwijasz swoją postać w ten sposób, że na dojo uczysz się sztuk walki.

W Blue Dragon wykonujesz misje, wydawane przez starożytnych mnichów, a za ich wykonanie otrzymujesz honor i cenne nagrody, gdy pomyślnie zakończysz zadanie.

Na arenie zaś możesz walczyć z innymi samurajami (graczami).

Jeżeli interesują Ciebie sztuki walki, świat samurajów będziesz musiał zagrać w tę grę.

Oto spis niektórych miejsc w grze:

Arena

Tutaj możemy pojedynkować się między innymi graczami w świecie Blue Dragon, dostając za to punkty doświadczenia (potrzebne do ?lvlowania?) oraz złoto za pokonanie przeciwników, z areny możemy skorzystać raz na 10 minut (posiadając konto premium co 5 min).

Dom Aukcyjny

Tutaj można trafić naprawdę znakomite przedmioty w Blue Dragon za bezcen, oczywiście musi nam się poszczęścić ? jeżeli zalicytujemy a ktoś nas przebije to nie dość że stracimy nasz przedmiot to na dodatek nie zostanie nam zwrócone złoto które zalicytowaliśmy.

Klan

Ta opcja wydaje się najlepszą możliwością w grze.

Do plusów należy fakt rozbudowy klanu (a konkretniej domu klanu) dzięki czemu jesteśmy wstanie z rekrutować więcej graczy w Blue Dragon, a naszą ville możemy podziwiać w zakładce ?Budynek?. Drugim plusem jest system zarządzania klanem w Blue Dragon, wszystko jest w miarę przejrzyste i logicznie rozłożone ale gdzie wychwalają tam i się czegoś czepia, mówię tu o ?udogodnieniu? bycia liderem klanu ? nie jesteśmy wstanie zamknąć rekrutacji do klanu w Blue Dragon, co stanowi ogromny problem ponieważ tzw. noobków nie brakuje i dziennie jesteśmy wstanie dostać około 50 podań.

Wyprawy

Wychodząc na świat Blue Dragon mamy możliwość odwiedzenia paru miejsc m.in: jaskinie niedźwiedzia, port czy świętą wyspę.

Wychodząc na wyprawę w Blue Dragon zużywamy określoną ilość punktów wypraw (dostajemy je z częstotliwością 1/godzinę), sama wyprawa trwa 10 minut (z kontem premium 5), a zdobyć na niej możemy złoto, ciekawe przedmioty oraz przedmioty do zadań tak więc warto wykorzystywać te punkciki.

Świątynia mnicha

Tutaj otrzymujemy zadania, które w większości wiążą się ze znalezieniem jakiegoś przedmiotu na wyprawie lub odwiedzeniem konkretnego miejsca. Mamy do wyboru 3 rodzaje misji : łatwe, średnie, trudne które różnią się między sobą jedynie ilością zadań oraz czasem ich ponownego otrzymania. Łatwe 2 zadania co 2 godziny, średnie 4 zadania co 4 godziny, trudne 6 zadań co 6 godzin.

Wartownik

bardzo dobre miejsce do zarabiania złota, warto używać kiedy odchodzimy od komputera / wychodzimy z domu.

Trening

rozwijamy swoje umiejętności w świecie Blue Dragon.

Link do gry: już niedługo beta testy.!

Planowane testy: połowa grudnia

Temat będzie na bieżąco aktualizowany.

Jeśli macie jakieś ciekawe pomysły lub pytania pisać w tym temacie lub na pw.

Postępy prac:

Forum: 45%

Lay: 25%

Gra: 20%

Screeny dam niedługo.

Opublikowano

PS: Jeśli chcesz to możesz do mnie pisać jak chcesz w czymś pomocy. Mogę ci zaoferować skrypt forum :). Prawie skończony mam

Ja się dziwie żeś sam z kimś nie wyprodukował gry via , sam bym sobie zagrał na tak dopracowanej grze (nie oszukujmy się , znasz się na tym ;d )

@Topic

Gra zapowiada się ciekawie , lecz prezka uboga..

PS Coś podobnego do gladiatusa

/zakaz handlu

Opublikowano

Ja się dziwie żeś sam z kimś nie wyprodukował gry via , sam bym sobie zagrał na tak dopracowanej grze (nie oszukujmy się , znasz się na tym ;d )

Co ty wiesz na ten temat..

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

2up

Robiłem na fonie zapowiedź więc dlatego :P kompa będę miał za ~20 dni to szybciej będą szły pracę i zrobię lepsza prezentację:P

//down.

Ten temat nie jest do prywatnych kłótni..

Opublikowano

Ej no kurwa ludzie.

1. Gra jest w planach\

2. Piszę grę i pomaga mi przy niej tomekdan

3. Jak tomek jest głupi to ja też :)

4. Tomek wie dużo bo z nim pisałem Eternal Sun więc wie ,że trzeba sporo pracy :)

@FairPlay - Mam takie pytanko. Prace są w fazie początkującej i jeszcze nie masz kompa to ta zapowiedź troche bez sensu wdł. mnie ;p.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...