Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Euro Truck Simulator 2

StrazaKK122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, posiadam od około 3 tygodni oryginalną grę ETS2 :) Wszystko ładnie, pięknie działa jak należy lecz trapi mnie jedna rzecz :( A więc, po około 15-25 minutach gra delikatnie klatkuje (nie mają do rzeczy ustawienia graficzne), dzieje się tak dosłownie przez chwile, góra 2 minuty i wszystko wraca tak jak wcześniej (~45 fps podczas klatkowania ~15-20). Czy może tutaj chodzić o sterowniki do karty graficznej których specjalnie szukałem przez miesiąc pod BF3 który w ogóle się nie zacina :) Dodam że w innych grach typu: StarWars: The Old Republic czy GTA IV czy też wspomniany Battlefield 3 nie występuje takie zjawisko.

Mój komputer:

Laptop Toshiba L655-14T

Procek: Intel P6000 2x 1,87Ghz

RAM: 4Gb

Grafika: ATI Radeon HD 5650 (obecnie około 2,7Gb)

System: Windows7 Home Premium 64bity

Temperatura w stanie spoczynku ~45 st. podczas granie (różne tytuły) max.: 85 st.

Z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi, próby pomocy :) Pozdrawiam StrazaKK122

Opublikowano

1. Strasznie Ci się grzeje grafika. Powyłaczaj zbędne programy i sprawdź czy wtedy Ci się wiesza.

2. Zobacz, czy wiesza Ci się gdy bierzesz kamerę do góry, a odwiesza, gdy bierzesz w dół.

3. Pobierz najnowsze patche do gry ;)

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

1. Strasznie Ci się grzeje grafika. Powyłaczaj zbędne programy i sprawdź czy wtedy Ci się wiesza.

2. Zobacz, czy wiesza Ci się gdy bierzesz kamerę do góry, a odwiesza, gdy bierzesz w dół.

3. Pobierz najnowsze patche do gry ;)

Pobrałem najnowsze patche, powyłączałem wszelkie programy ("wspierałem" się gameboosterem i był włączony SpeedFan do kontrolowania temp.), położenie kamery nie ma nic do rzeczy :( Może macie jeszcze jakieś pomysły ?

Opublikowano

Kiedy ostatnio czyściłeś kompa z kurzu? Jeśli ponad pół roku, to zrób to. Napisz nam także, jaki masz zasilacz. Te ściny to na pewno wina grzania się grafiki ;)

Opublikowano

Wstyd się przyznać ale z tego powodu że to laptop to nigdy go nie czyściłem :P Bałem się że coś popsuje a mam do już prawie 3 lata :D Coś pokombinuje i odpisze :)

Opublikowano

Właśnie, laptop. Czy masz do niego podstawkę i jak go trzymasz? Bo jeśli położysz na np. kocu bez podstawki, to on się w środku ugotuje. Musi być przepływ powietrza. Bez podstawki chłodzącej, laptop może nie wytrzymać i się spalić. Przydałoby się go również przeczyścić i założyć nową pastę na procka. No i zobacz, czy wiatraki chodzą na maxa (BIOS).

Laptop pewnie marki HP?

Opublikowano

Właśnie, laptop. Czy masz do niego podstawkę i jak go trzymasz? Bo jeśli położysz na np. kocu bez podstawki, to on się w środku ugotuje. Musi być przepływ powietrza. Bez podstawki chłodzącej, laptop może nie wytrzymać i się spalić. Przydałoby się go również przeczyścić i założyć nową pastę na procka. No i zobacz, czy wiatraki chodzą na maxa (BIOS).

Laptop pewnie marki HP?

Laptop ma swoje miejsce (stoi na biurku wszystkie wentylatory ma odkryte), mam podstawkę chłodząca szczerze mówiąc za 10zł z biedronki i w dodatku jest za mała aby laptop stał na niej pewnie :( Chociaż podstawka pomaga bo temperatura średnio o 6 stopni się obniżyła jak zauważyłem. Laptop to Toshiba L655-14T, pisałem w 1 poście :)

Za chwilę sprawdzę tego biosa i dam edit

W Biosie nie mam opcji do ustawiania mocy wentylacji :(

To może przeczyść kompa Cclenaerem.

Generalnie komputer czyszczę raz w tygodniu CCleanerem

Opublikowano

Właśnie, podstawka z biedronki za 10zł. Kup na allegro np, za 70zł i temperatura radykalnie opadnie. Jestem pewien, że ściny to wina temperatury grafiki.

Btw. Jeśli nic z tym nie zrobisz, to upieczesz sobie kartę ;)

Opublikowano

Właśnie, podstawka z biedronki za 10zł. Kup na allegro np, za 70zł i temperatura radykalnie opadnie. Jestem pewien, że ściny to wina temperatury grafiki.

Btw. Jeśli nic z tym nie zrobisz, to upieczesz sobie kartę ;)

Legenda masz racje w 100%, no bo nie ma innej opcji :) Postaram się coś zmotać (podkładkę) lub w ogóle kupie stacjonarnego do grania :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...