Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] ELO i TROLLE

Kost3k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanako do osób które są lub były na wysokim elo. Otóż jestem obecnie na elo ok. 1500 i zastanawiam się kiedy w końcu przestanę spotykać trolli, feederów i bluzgające dzieci. Odkąd pamiętam to na 800 elo było mniej wyzwisk i tego typu rzeczy niż mam teraz. To co się dzieje przekracza ludzkie pojęcie. Ludzie się kłócą. wyzywają, wychodzą z gry, obrażają i odmawiają dalszej gry etc.

No więc moje pytanie jest takie. Kiedy zacznie mi ta wspaniała gra z jakże wyje*anym w kosmos matchmakingiem dobierać ludzi dojrzałych i potrafiących zachować kulturę osobistą?

S29zdDNrMl9fX2V1bmVfX180NzlfX19ONV9fXzJfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzJfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Na każdym elo znajdzie sie troll no moze nie no 2k elo + bo to szkoda tracic elo na trollowanie. Raz Ci sie trafi ogarniety team a raz nie tak to juz jest

Opublikowano

No więc moje pytanie jest takie. Kiedy zacznie mi ta wspaniała gra z jakże wyje*anym w kosmos matchmakingiem dobierać ludzi dojrzałych i potrafiących zachować kulturę osobistą?

Nigdy, co najwyżej czasem kilka osób Ci dobierze, które nie piszą nic na chatcie.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Będziesz mógł grać normalnie dopiero jak lol zostanie ogarnięty tak jak w smite (system rankedowy, jak ktoś nie wie o co b to nie będę wam tłumaczyć). Ja wole teraz wyexpić smurfa bo Ci ludzie co grają rankedy są gorsi od tych na 22 lvl...

<>

Opublikowano

Będziesz mógł grać normalnie dopiero jak lol zostanie ogarnięty tak jak w smite (system rankedowy, jak ktoś nie wie o co b to nie będę wam tłumaczyć). Ja wole teraz wyexpić smurfa bo Ci ludzie co grają rankedy są gorsi od tych na 22 lvl...

Sad true. Anyways matchmaking jest tak zaje*isty, że jak dla przykładu ja miałem 500 rozegranych rankedów, to dawało mi unranka, który gra pierwszy raz rankeda w życiu.

S29zdDNrMl9fX2V1bmVfX180NzlfX19ONV9fXzJfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzJfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

na czym polega system rankedowy w smite ?

Opublikowano

na wyzszym poziomie sa tez trolle ale inteligentne ktore moga cos ugrac, czesto zdarzaja sie meczace typy ktore mysla ze sa juz na szczycie i sa ponad wszystkim, wyzywaja wszystkich, zazwyczaj sami nie zasluguja na te elo ;]

Opublikowano

na czym polega system rankedowy w smite ?

Hmm np.: jak masz feedera w teamie to jak przegrasz grę to on traci więcej punktów a Ty mniej, albo nie możesz grać postacią na rankedzie która jest nowa (3 dni).

<>

Opublikowano

Na 2000 elo spotkałem się z takim dzieckiem które nie powinno widzieć tej gry więc na każdym elo są idioci którzy wyzywają.

handel kontami I guess.

Opublikowano

Na 2000 elo spotkałem się z takim dzieckiem które nie powinno widzieć tej gry więc na każdym elo są idioci którzy wyzywają.

Aha, ty nie ogarniasz podstaw gry i masz 2000 elo?

Opublikowano

Sam mam duże elo, a czasami trafiam na trolli, np. lb supp, czy ahri adc. Ogólnie radziłbym odczekać, większość wbija sobie elo na elobooscie, więc za tydzień powinno być normalnie, czyli połowa, czy tam więcej graczy powinna być na właściwym elo.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

10 loose streak bitches.

Trolle i AD Lux sa WSZEDZIE O_O

AD lux jest op. Jak ma trinity to już sieje pogrom, lol.

Sam to sprawdzałem i jest zajebista.

klatka, slow, shield... Do tego pasywka...

@top.

Wszędzie są trole.

Były, są, będą, nic z tym nie zrobimy.

Czasami sam lubię strolować jakąś grę i jakoś się nie przejmuję tym jak u mnie w temie jest trol, bo wiem, że nawet z tym trolem można wygrać.

Nadzieja umiera wtedy gdy panie nexus!

Dowód na to, że z trolem można wygrać.

http://screenshooter.net/0297923/jhwslli

Diana.

w83od2.jpg

Opublikowano

Ta jeden może dwa jeszcze ogarniesz ale jak idziesz suppem, twój adc leavuje, yorick z topa feeduje, lee sin dive po wieże pada i taka akcja x3

Diana na midzie feeduje kassadina i tak jakby nie patrząc w enemy jest 2junglerów + kassadin na midzie ze smite i przegrywasz z taką ekipą to pożal się Boże.... 5lose streak i to na 1300 elo....

Opublikowano

Sam mam duże elo, a czasami trafiam na trolli, np. lb supp, czy ahri adc. Ogólnie radziłbym odczekać, większość wbija sobie elo na elobooscie, więc za tydzień powinno być normalnie, czyli połowa, czy tam więcej graczy powinna być na właściwym elo.

To, że ktoś nie trzyma się meta game nie oznacza, że od razu jest trollem. W każdym bądź razie nie zawsze.

Za tydzień powinni być na właściwym Elo? Właściwe Elo można osiągnąć po rozegraniu kilkuset rankedów, a nie po tygodniu. W pierwszych rankedach, gdy posiadamy jeszcze Elo boost, możne nam wylosować faktycznie zły team, którego nie da się wyciągnąć do zwycięstwa [nie zawsze się da, jednak dobry gracz, który zasługuje na wyższe Elo jest w stanie wygrać większość gier - można to zobaczyć w serii Ucieczka z Piekła autorstwa Gimperr'a na youtube - sam gra na Elo ponad 1600 i z łatwością wygrywał mecze poniżej 1000 Elo] i spaść tam, gdzie teoretycznie nie powinno nas być. Analogicznie słabi gracze mogą trafić lepszych do teamu, którzy wyciągną ich na wyższe Elo, na które nie zasługują.

Trochę odszedłem od tematu - na każdym Elo można trafić trolla, jednak np na takim 2k+ są oni bardziej... wyrafinowani? I ich trollowanie nie ogranicza się do afk'u od początku meczu.

Opublikowano

Grałem od 800 elo do 1500 i trolla mam może 3 razy na 50 gier. Większość gier potrafię wygrać bez problemu, przegrane głównie przez morale drużyny (lub moją grę skarnerem :D)

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Na każdym elo znajdzie sie troll no moze nie no 2k elo + bo to szkoda tracic elo na trollowanie. Raz Ci sie trafi ogarniety team a raz nie tak to juz jest

Ta, szczególnie kiedy grają w swoich profesjonalnych teamach i śpieszą się na teamową grę/scrima. Wtedy na 100% nie będą trollować. Legit.

Trolling is a art.

Opublikowano

AD lux jest op. Jak ma trinity to już sieje pogrom, lol.

Sam to sprawdzałem i jest zajebista.

klatka, slow, shield... Do tego pasywka...

@top.

Wszędzie są trole.

Były, są, będą, nic z tym nie zrobimy.

Czasami sam lubię strolować jakąś grę i jakoś się nie przejmuję tym jak u mnie w temie jest trol, bo wiem, że nawet z tym trolem można wygrać.

Nadzieja umiera wtedy gdy panie nexus!

Dowód na to, że z trolem można wygrać.

http://screenshooter...0297923/jhwslli

Diana.

Diana nie miała słabych statów, itemów też nie miała podobnych, do trollowskich. Nie wiem czy można nazwać ją tak słabą, żeby mianować ją Trollem o_O

@top, na każdym elo są tacy ludzie, nie zmienia to faktu, że Riot powinien coś zrobić.

Opublikowano

Wczoraj wygrałem gre z Ashe która grała 4 grę w swoim życiu ( ranked ~1200 elo ), da się :)

Wystarczy motywować team, nie flamować, i swoją grą pokazywać że da się wygrać :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...