Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 4/5 tysięcy.

†

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Ok, pomóżcie mi złożyć jakiś "lepszy" komputer, z najnowszymi podzespołami.

Potrzebuję wszystkiego, nic nie mam.

Procesor- Intel.

Karta- Nvidia.

Bywalec
Opublikowano

Overclocking procesora - Podkręcanie - Zwiększenie częstotliwości zegara procesora - Zwiększenie wydajności procka.

Jakim sposobem? Co trzeba zrobić?

Opłacalne to jest? Oraz co dzięki temu zyskam? '-'

Opublikowano

Dla mniej zaawansowanych tzw. "zielonych" dobrze jest zrobić programem, albo wcale, ale jak się trochę podszkolić to zaczniesz robić prawidłowe o/c w biosie.

Co za pytanie, za o/c nic nie płacisz tylko trzeba uważać aby nie przesadzić i nie spalić procka, zyskasz dzięki temu większą wydajność.

.

.

.

.

@A teraz idę napierdalać w majnkrafta. :O

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Bywalec
Opublikowano

Dla mniej zaawansowanych tzw. "zielonych" dobrze jest zrobić programem, albo wcale, ale jak się trochę podszkolić to zaczniesz robić prawidłowe o/c w biosie.

Co za pytanie, za o/c nic nie płacisz tylko trzeba uważać aby nie przesadzić i nie spalić procka, zyskasz dzięki temu większą wydajność.

To chcę bez.

A co sądzisz o tym laptopie ;x?

Myślę nad laptopem, a komputerem.

http://configure.euro.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=n0017s15&model_id=inspiron-17r-se-7720&c=pl&l=pl&s=dhs&cs=pldhs1

Opublikowano

Chujowy lapek, weź ten komputer co ci dałem, jak nie chcesz to nie musisz robić o/c ale teraz go weź bo później jak będziesz chciał o/c zrobić to będziesz miał żal że nie brałeś procka do o/c (z k)

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Opublikowano

Myslisz nad lapkiem a stacjonarka..

Do czego ma Ci sluzyc ten komp, od tego zacznijmy.. Zestaw z OC w tej cenie to jedyne racjonalne wyjście - chyba ze chcesz za rok dwa zmienic procek,czy grafike zeby było ,,lepiej''. ( ok. 1000-1800zl zł znów )

Opublikowano

Kompa a lapek za 4,5 tyś to niebo a ziemia :P Po za tym OC nie da się spalić kompa, jak przesadzisz to komp się zresetuje i przywróci standardowe taktowanie.

Bywalec
Opublikowano

Myslisz nad lapkiem a stacjonarka..

Do czego ma Ci sluzyc ten komp, od tego zacznijmy.. Zestaw z OC w tej cenie to jedyne racjonalne wyjście - chyba ze chcesz za rok dwa zmienic procek,czy grafike zeby było ,,lepiej''. ( ok. 1000-1800zl zł znów )

Komputera/laptopa, mam zamiar używać do wszystkiego- gry/internet/filmy etc.

Dziennie "siedzę" ok. 8 godzin.

Opublikowano

To chyba ktoś walnął od razu z 3 do 5,5 GHz :P ja sobie Phenoma 955 z 3.2 na 4.2 dałem, trochę komp pochodził wyłączył się, ustawienia standardowe, taktowania teraz aż tak nie zwiększam i chodzi :P

Opublikowano

Kompa a lapek za 4,5 tyś to niebo a ziemia :P Po za tym OC nie da się spalić kompa, jak przesadzisz to komp się zresetuje i przywróci standardowe taktowanie.

Po OC i5 2500k do 5,5 bez dodatkowego chlodzenia albo zamiennika boxowego procek do kosza.

Opublikowano

Pamiętaj że OC robić nie musisz, tylko możesz w razie potrzeby/zachcianki. Zastanów się, potem będzie tylko wymiana podzespołów na inne, a tak podkręcisz sobie wszystko i podziała dłużej.

Opublikowano

k*rwa jego sprawa przeciez pisze ze nie chce zestawu z OC zrobcie mu ten zestaw i nie nabijajcie se postów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...