Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Darius czy Jayce ?

metin21998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do buildów polecam solomid.net, tam poradniki robią ~2k elo + więc o czymś na pewno wiedzą.

Co do postaci:

Darius

- stabilny top (jest tylko pare takich hard kontr na niego (teemo kayle yorick)) reszte darius gniecie na 6)

- najwyższy (chyba) bazowy armor w grze.

- dobry dmg przez całą gre (w early pokazuje moc, a w late ciśnie 1k z ulti)

- tankowaty sam w sobie.

- mało mobilny

- podatny na kiteowanie, harassowanie i ganki

Jayce

- Ranged/Melee

- Dash ze slowem, stun z odepchnięciem

- Dobry harass z E+Q

- Chyba najfajniej wyglądające wombo combo w tej grze

- free resy na Hammerze

- dobry zasięg (500 jak na topa to dużo)

- Mobilny (spam R i E)

- budujesz BT i pokujesz enemy po 400 hp z Q+E przed TF

2down: Zawsze jak gram rankeda/drafta to jak widzę Jaxa to pickuję uwaga: Malphita Yoricka Olafa lub Jayce - i wtedy sama japa się cieszy bo mam free wina. Kończy się zazwyczaj outfarmem Jaxa i jego zgonami.

Wiesz, taka kłótnia nie ma sensu. W dodatku ostatnio grałem ranka Dariusem na Jaxa, start buty 3 poty rush philo i tylko czekamy aż Jax wysra się z many swoim harassem. Następnie wbijamy i mamy fraga na ulcie. Pojedynek Darius vs Jax raczej zależy od skilla obu graczy, na ECC poland Kubon grał z Darienem na topie (Darius vs Jax) i muszę cie zmartwić, kubon z łatwością zdominowal topa i tylko jax widział latające gilotyny nad jego glową.

Opublikowano

@2UP Darius to jest syf i kazdy go kontruje praktycznie :) nie dodales najwiekszej wg mnie kontry na niego - Jaxa <3 zawsze jak gram rankeda/drafta i patrze jak ktos pickuje darka to od razu mi sie morda cieszy, Jax lock in >>> zazwyczaj jest cos kolo 4-5 / 0-1 i okolo 100 cs w 15 minucie. bardzo latwo potem grac.

Opublikowano

• Ninja Tabi/Mercury Treads
  • 2 dorany
  • Trinity Force/Frozen Mallet
  • Guardian Angel
  • Sytuacyjnie Frozen Heart/Randuins Omen/Force of Nature/Maw of Malmortius/Warmog/Atmas

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Mhm, a mógł by mi ktoś znaleść na jakimś portalu/stronie z buildami jakiegoś dobrego builda ? Nagradzam likami w all komentach..

pare postow wyzej napisalem ci builda -.-

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...