Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Modernizacja] karty graficznej.

Gość marcinex06

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio wyszło kilka fajnych gierek takich jak NFS Most Wanted, Medal of Honor Warfighter, CoD Black Ops II.

Moja karta graficzna ( Gigabyte nVidia GeForce 9500 GT 512 MB DDR3) jest dosyć uboga jak na gry w.w., na starcie w grze NFS Most Wanted musiałem zmniejszyć rozdzielczość oraz efekty na LOW. Oto moja płyta główna http://www.gigabyte....ga-p31-es3g_1x/

Chciałbym abyście mi doradzili jedną z nowszych kart graficznych, która była by kompatybilna z moją płytą główną.

Jestem zainteresowany kartą http://www.proline.pl/?p=GV-N650OC-1GI powiedzcie mi czy ona będzie działać z moją płytą główną, a przykłady innych kart żeby miały podobne cechy oraz cenę.

Mój procesor to Inter Core 2 Duo E8400 3.0 GHz L2 Cache 6MB

Zasilacz 500W Tracer

RAM 2x2GB/800 MHz Kingstone

Opublikowano

1.jakiego byś mógł polecić? ile wat minimum?

2.czyli karta jest zgodna i prócz winy zasilacza będzie działać?

Opublikowano

Narazie ten zasilacz jeszcze ciagnie ta karte (ledwo ale ciagnie). Jak bedziesz chcial kupic nowa karte to od razu bedziesz musial zmienic zasilacz, bo ten jest niemarkowy i ma bardzo slaba moc na linii 12V. Jakis markowy 500W (np. silientiumpc deus 500w) powinien w zupelnosci wystarczyc na w miare dobra grafike (np. radeon HD4870). Wszystko zalezy od budzetu jaki masz na to przeznaczony.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Narazie ten zasilacz jeszcze ciagnie ta karte (ledwo ale ciagnie). Jak bedziesz chcial kupic nowa karte to od razu bedziesz musial zmienic zasilacz, bo ten jest niemarkowy i ma bardzo slaba moc na linii 12V. Jakis markowy 500W (np. silientiumpc deus 500w) powinien w zupelnosci wystarczyc na w miare dobra grafike (np. radeon HD4870). Wszystko zalezy od budzetu jaki masz na to przeznaczony.

Jak już brać coś z 48xx to 4870/90 ;)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

chuj z radeonem, ja chcem enfidie dżiforsa

I po co ci? W tej cenie od GF nie ma ni wydajnieszego od 4850/70/90

1372333810-U137250.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

to z tym zasilaczem jaką byście mogli mi poradzić, ale z nVidi ?

do jakiego modelu mój zasilacz wyciągnie?

taki model np. nVidia GTS 450 1 GB DDR5 Gigabyte ?

Opublikowano

Z tym zasilaczem te 9500GT to max, jak wsadzisz cos wydajniejszego to bedziesz mogl spodziewac sie zapachu spalonej ekeltroniki dobiegajacego glownie z zasilacza (niewykluczone ze tez z innych podzespolow).

Misiekantos253

Opublikowano

a do takiej karty ja podałem (nVidia GTS 450 1 GB DDR5 Gigabyte) to jaki potrzebny by był zasilacz?

taki OCZ 500W wystarczy?

podajcie jakieś modele

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Markowa 500-tka wystarczy.

Nie wiem czemu upierasz nie na gf, skoro w cenie takiego GTS450 masz wydajniejszego radeona HD4870.

Misiekantos253

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

A czy do takiego GTX'a 550 Ti wystarczy mi zasilacz XFX 550W ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...