Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Postać do carrowania

Priest.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wam, pewnie myślicie, że jestem kolejnym żałosnym graczem który płacze, bo nie może wybić się z "elo hell". Uważam, że wcale nie gram słabo, ale zawsze w teamie trafia się ktoś, kto totalnie nie ogarnie swojej linii. Najczęściej jest to solo top/jungle - nie wiem czemu. Pewnie będzie 199623859248 postów "elo hell nie istnieje", albo znajdą się matematycy i będą tłumaczyć "zakładając, że ty jesteś ogarnięty to jest większa szansa na trolla w drużynie przeciwnej". Może i to prawda w teorii, ale w praktyce zawsze ja mam tardów w teamie. A może tu nie chodzi o skill ludzi z mojej drużyny, tylko mamy jakieś ch*jowe picki? W związku z tym mam do was pytanie : KIM GRAĆ ŻEBY MIEĆ DUŻE SZANSE NA WYGRANĄ? Jeśli wymieniacie jakąś postać podajcie jej + i - oraz napiszcie czy mam się nafeedować czy może zostawiać kille członkom drużyny (którzy w większości nie umieją tego wykorzystać). Z góry dzięki za pomoc a tu ss 2 ostatnich gier, jak to możliwe, że tego nie wygrałem...

53629191868131923259.png

Dodam jeszcze, że grałem z kolegą na 1400+ elo i dominowałem lane, a sam siedzę na 1000 elo, więc coś tu jest nie tak...

16348954809030108399.png
Opublikowano

-jax zabije nafeedowanego carry z łatwością

-nie jest łatwy do skontrowania (na ello hell)

-twardy

-tani

-dobry tower phuser

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Graj czymś, co nie jest snowballowe. Dobrze będzie, jeśli możesz gankować inne linie. Jeśli wygrywasz mida, a widzisz że kolegom na bocie idzie średnio to się tam przejdź.

Ja carruje gry Swainem na mida, Janną na supka i Tristaną na adc.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Dobra do carrowania jest typowo mocna postac typu Fizz, Jax, Yorick, Irelia itp.

Jeśli chodzi o top to :

Irelia, Yorick, Malphite - takie mocne postaci mogą robić TF, dobrze samemu grać jak i pomagać innym.

Mid :

Ahri, Fizz, Diana, Evelynn, Talon (szczególnie polecam Talona, kontruje bardzo dużo postaci na midzie, a nigdy nie jest banowany i łatwo się nim gra, z lekkim feedem 2/3 niepełnymi itemami potrafi rozwalić ad carry i midera), Ryze, Swain, Veigar,

bot :

adc : Ezreal, Vayne, Varus, Ashe,

supp : blitzcrank, sona, soraka, nunu

Bardzo dobrze jest pomagać innym liniom tak często jak tylko możemy, pilnowac smoka i wardować mapę, zwiększa to nasze szanse na wygraną

Opublikowano

ja z 1,3k na 1,7k bez zadnego boosta grjac solo tylko irelia top

@down

rada jest, wystarczy umiec dobrze grac i sie wybije bez problemu (przykladem sa h-elo gracze ktorzy robia smurfy i na 30 gier potrafia przegrac tylko 1 grajac solo)

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Dobra do carrowania jest typowo mocna postac typu Fizz, Jax, Yorick, Irelia itp.

Jeśli chodzi o top to :

Irelia, Yorick, Malphite - takie mocne postaci mogą robić TF, dobrze samemu grać jak i pomagać innym.

Mid :

Ahri, Fizz, Diana, Evelynn, Talon (szczególnie polecam Talona, kontruje bardzo dużo postaci na midzie, a nigdy nie jest banowany i łatwo się nim gra, z lekkim feedem 2/3 niepełnymi itemami potrafi rozwalić ad carry i midera), Ryze, Swain, Veigar,

bot :

adc : Ezreal, Vayne, Varus, Ashe,

supp : blitzcrank, sona, soraka, nunu

Bardzo dobrze jest pomagać innym liniom tak często jak tylko możemy, pilnowac smoka i wardować mapę, zwiększa to nasze szanse na wygraną

Gdzie gravesa podziałeś? Graves to jeden z lepszych adc.

Ogółem nie ma rady na elohell, po prostu znaleźć sobie kogoś do grania duo q i jakoś carrować grę.

Opublikowano

Gdzie gravesa podziałeś? Graves to jeden z lepszych adc.

Ogółem nie ma rady na elohell, po prostu znaleźć sobie kogoś do grania duo q i jakoś carrować grę.

A ty gdzie podziałeś corkiego?

Ja jakoś grałem only solo Q i wyszedłem z tego waszego ''elo hell'' i dobiłem złoto solo q na koniec sezonu, so?

w83od2.jpg

Opublikowano

Nie przeczytałem tematu do końca i już dalej mi sie nie chce.Zrozum,że jeśli cały czas nie możesz sie wybić to po prostu jesteś na to za słaby...A jeśli grałeś z tym kumplem 1400 elo i cisnąłeś przeciwników to dlaczego nie grasz z nim dalej? Po za tym takie staty postaciami,które tylko zabijają w early/mid game to na prawde nic niezwykłego.Spróbuj pograć postaciami typu właśnie Jax,Malphite,Amumu postaciami które robią dużo w team fightach a nie tylko zabierają fragi.

Q2l1bG9mcmV0a29zX19fZXVuZV9fXzIyNV9fX05VTExfX18zX19fMTAwX19fbm9uZS5wbmdfX184X19fbm9uZV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Opublikowano

Tutaj nie jest ważna postać a twój skill najlepiej brać łatwe postacie którymi na 100 % wygrasz laina i potem reszta sama się potoczy oczywiście musisz dużo pomagać na innych liniach i nie powinno być problemu a co do postaci to np :

Sion Pod Ap

Annie

Eve - Pod ap

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Picki takie jak Amumu czy Malphite wygrywają grę.

Jeśli grasz mida to polecam talona. Potrafi złapać feeda na low bobach.

Tak samo z dariusem na topie, ale na 1400 elo już jest usseles.

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

Witam ja sie wypowiem ;d

Ja od niedawna zaczalem grac rankedy dokladnie to z 2 dni po resecie elo

i jakiegos specjalnie nie narzekam na noobow , wiadamo bajki to nigdy nie bedzie , ale najgorzej nie jest

Ja osobiscie gram przewaznie na bocie jako adc , chyba ze mi ktos zajmie to ew. support , na innych liniach nie czuje sie za pewnie

mozna rzecz ze idzie mi to dobrze i dla mnie nie jest zaden problem wyjsc z elo hell teraz akurat mam 1488 Elo

Zagralem 11 rankedow w tym 4 przegralem

Wydaje mi sie ze najrozsadniejsza rzecza jest dogadanie sie ze swoja druzyna i pojscie na linie ktora ci najbardziej odpowiada i robic swoje

Mi sie osobiscie najllepiej gra gravesem do tej pory rozegralem z nim 5 rankedow i wynik to 4:1

Celem jest dojechanie do 1600 Elo , chociaz jestem swiadomy ze w koncu na linii trafie na kogos lepszego ode mnie i sie poskladam ;]

Mysle ze w miare dobrze napisalem ;] tak uwazam , czas na hejt ;]

1922035944.gif

ninjack.gif

Uploaded with ImageShack.us

/AceBoy: Proszę się dostować do regulaminu globalnego w sprawie sygnaturek.

Opublikowano

-jax zabije nafeedowanego carry z łatwością

-nie jest łatwy do skontrowania (na ello hell)

-twardy

-tani

-dobry tower phuser

Tak jax z ławością zabije carry, ale jak jest nafeedowany carry, to on sobie poczeka (będzie uciekał) na ten czas kiedy masz dodge? i tyle, zmiecie Cie na 3/4hity.

Co do tematu.

Polecam brać Ci postacie, które są bardzo dobre w jungli bądź na solo topie, ze względu na to, że ludzie fosukują carry, a o offtankach zapominają. Dlatego, wezmiesz sobie takiego GP na topa/jungle i będziesz dość skutecznie radził sobie.

Opublikowano

Hue Hue Amumu wygrywa i Malph? Może na 1.2k elo, wczoraj grając na właśnie 1.2k elo poszły bany bardziej na elo 1600+ typu ez, jayce itp. enemy team tak się napalił, że od razu poszły dwa picki Malph i Amumu w teamie mieliśmy tylko fizza, który zdominował mida i TF'y były nasz bo gdy ulta dawał Amumu to Fizz jump i narka, a potem GG.

Postacie do Carrowania to (moim zdaniem):

* Irelia

* Amumu (ogarnięty)

* Yorick

* Jax

Szczała!

Veni, vidi, vici.
U mirin' brah?
Zyzz!

Opublikowano

+ 1 skill zabija wszystko co porusza się na mapie

+ jest kontrą na wszystkie championy

+ potrafi zmusić przeciwników do poddania się

- i tak jej nie ogarniesz żeby tak robiła

- potrzeba odpowiednie runy

<>

Opublikowano

Narazie z wszystkich postaci jakie wymieniliście sprawdziłem Cho'Gatha pod jungle i jest to mocny pick, amumu i malphite nie będę miał za bardzo okazji sprawdzić bo prawie zawsze są zbanowani. Ss z rozgrywki :

69898800078474157231.png

16348954809030108399.png
Opublikowano

Sion Pod Ap

Matka wie że ćpiesz ?

jedynie na mida można iść z takim gównem lecz są lepsze picki 4mid

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Łatwo się carruje champami które mają aou ulti dobre do rozpoczynania TF, czyli np malphite/amumu.

Też polecam malphita lecz żeby nim zagrać trzeba być przy farcie :D najczęściej ban

Lecz jeżeli widzisz że shen lub malphite nie dostał bana to niech ktoś bierze szybko np. shen...

Shen - nic nie powiem dobry + 6lvl ulti wbija się np. z topa na bot i zmienia przegraną linie w wygraną :) itp jeżeli ktoś ogarnia shena dobrze to już wgl po grane.

Cho'gath też dobry w sumie mój main ale na 3vs3;) na 5vs5 musiałbym mieć swój team bo z randomami ciężko się dogadać.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Jax na topie/jungla lub cho na jungli. Świetnie ganki, oraz lategame. Sam carrowałem jax'em.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Wychodziłem katariną, jeśli jakikolwiek tank był w teamie to każda gra do wygrania przy jej burst na cały enemy team na raz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...