Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 7... OEM ? BOX?

99KaNaK99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych formumowiczów.

Mam dosyć duży problem,mianowicie WIN XP... :(

Nie mam zamiaru trzymać już w domu archaizmu (-,-*) dlatego zdecydowałem się na zakup WIN 7 w edycji HOME PREMIUM (ta jest chyba najbardziej przyjazna domowemu użyszkodnikowi oraz najtańsza)

No i wszystko ładnie,pięknie ale kompletnie nie wiem "o co caman" w wersji OEM , BOX , i chyba RTM.

Wiem tylko (ale nwm czy to prawda),że BOX mogę instalować tyle ile chce i na ilu kompach chce. A reszta...

Bardzo was proszę,wytłumaczcie mi to w miarę prosto ;)

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć.

Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

OEM:

Przypisane do jednego komputera, możesz instalować tylko na tym komputerze, na którym był na początku wgrany system.

BOX:

Możesz zmienić komputer na np. nowszy, usunąć ze starego komputera i wgrać na nowy, a system będzie legalny.

Opublikowano

OEM:

Przypisane do jednego komputera, możesz instalować tylko na tym komputerze, na którym był na początku wgrany system.

BOX:

Możesz zmienić komputer na np. nowszy, usunąć ze starego komputera i wgrać na nowy, a system będzie legalny.

OEM... no ok Super. aleee moge instalować tyle ILE CHCĘ? na 1 kompie ale TYLE ILE CHCĘ?

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć.

Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

Tak.

ooo To chyba bardziej opyla mi się tą wersję OEM...Bo nie kupuje się przecież WIN'a,żeby tylko każdemu pożyczać ;) (mam dużą rodzinkę :D xDD)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam już swojego WIN 7 Home Premium 64bit B) Działa super! Zero zawiechy przy 2GB RAM i 2.60GHz proca <3

DO ZAMKNIĘCIA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...