Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Diana , Varus , Graves a może Ezreal?

lvlate

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brakuje mi już kilka stówek do 6300 mam spory dylemat do tych postaci które wymieniłem w temacie. Jeżeli mógłby ktoś napisać + oraz - oraz także którą by wybrał postać z góry dziękuje ;p

PS: Nie piszcie mi np aoe dmg po nie zabardzo wiem co to znaczy ;d proszę pisać po polskiemu :)

Opublikowano

Twitch! Nie ma na niego realnej kontry, zjedziesz nawet ezia, polecam brać na linii razem z nunu/tariciem/alistarem

jeżeli koniecznie te, to Ez/ Graves. Ezreala kontruje graves który w late game razem z vayne jest jednym z najlepszych adc. Jeśli grasz soloq to zdecydowanie ezreal.

167161466687770313241.png

Opublikowano

Ok, postaram się przybliżyć ci każdą postać po kolei :

1. Diana :

- ma dobry harras (czyli atakowanie przeciwnika i obijanie go bez jakich kolwiek szkód dla nas samych, poza utratą many itp.) z Q

- ma tarczę

- może przerwać wiele ultów, przykładowo jak Fiddlestick zaczyna robić ulti to Diana przyciągnięciem może je przerwać, tyczy się to też postaci takich jak Katarina, Nunu, Warwick itp.

- Ma dojście z ulti, w polączeniu z Q robi rozpierdol.

- assasyn - wbija się w TF(walka drużynowa, kiedy są wszyscy, ew. 4vs4), zabija AD carry (postać bijącą z daleka, kojarz sobie z łucznikiem :P) i ucieka, a jak można to zabija dalej

- radzi sobie bardzo dobrze na midzie, potrafi zabić prawie każdego, jak ją ogarniesz to wygrywasz linie na 100%

Varus :

- Q skill ma daleki zasięg, można nim dobijać, harrasować, a jak ktoś woli to może farmić (ubijać minionki)

- W skill daje nam autoatak(poprostu większy atak mamy), nakłada znak do 3 razy, po nałożeniu 3 znaków bijemy jakimś skillem, przykładowo Q (nie naciągamy, tylko klikamy Q i strzelamy) i znak wybucha zadajac naprawdę duży dmg

- E skill jest właśnie AOE(obszarowy), i slowuje(spowalnia) wrogów

- R - łapie wszystkich w klatkę, niestety łatwo z niej uciec, na początku przeciwnik może nie wiedzieć, że rozchodzi się ona po chwili i można z niej uciec i w TF łapiemy cały przeciwny team w klatkę, zadajemy też nie mały dmg.

Graves (tej postaci nie mam, ale wiem o niej coś tam, więc opisze, ale jak się pomylę to proszę mnie nie karcić) :

- przyśpieszenie autoataku

- wytrzymały (passyw)

- kiedy stoimy w tym kółku, które rzuca Graves nie mamy widoku, znika nam tak jakby mapa i mamy wszędzie mgłę, co utrudnia podczas TF przeciwnikowi sprawę

- dobicie z Q/R (nie wiem czy Q to ten skill, co strzela tak, ale chyba)

Nie wiem o tej postaci zbyt dużo, ale kontruje sporo AD Carry

Ezreal :

- Q 100% naszego AD, zdaje spory dmg, po trafieniu nim skraca nam CD (czas odnowienia umiejętności)

- W przelatuje przez miniony zadając najmniejszy bazowy dmg ze wszystkich skilli, ale fajny do harrasowania przeciwnika (właśnie dla tego, że przenika przez miniony)

- E to taki mały flash(teleport), możemy dzięki niemu przejść przez ścianę i łatwo uciec przeciwnikowi

- R to obszarowy ult na całą mapę, który leci jak strzała Ashe przelatując przez wszystkie postaci i zadając im DMG (z każdym "przelecianym" celem mniej DMG), dobry do dobicia jak i farmy (małe CD)

Z tych postaci polecam ci najbardziej Varusa albo Ezreala, są to najlepsze jak dla mnie dwa AD carry (jest jeszcze Vayne, ale nie chciałeś jej opisu, jak będziesz chciał to napisz w temacie), Ezreal jest bardzo mobilny i spamuje skillami, dobrze jest mieć supporta, który może zestunowac przeciwnika, dać nam heala, lub nas przyśpieszyć, nasza mobilność wtedy jest bardzo duża, możemy robić na linii szczerze mówiąc co się chce zabijając przeciwników. Varus nie jest tak mobilny, ale jest przyjemną postacią, potrafi zabijać bardzo dobrze, dodatkowo z passywa ma szybszy atak za zabicie miniona/przeciwnika.

Dobrałeś sobie same fajne postaci i co byś nie kupił będziesz zadowolony :)

(troche się rozpisałem, mam nadzieje, że uda ci się dojść do końca moich wypocin, nie lubie pisać na marnę :P)

Opublikowano

Osobiście polecam Diane

Dobry passyw

Tarcza która zadaje obrażenia

2x ult po użyciu q

Spowolnienie

Z dobrym buildem wytrzymała

Przyjemny dmg ze skilli

Ogółem powiem , że sam miałem problem z kupnem mojej 1 postaci. Po pewnym czasie zobaczyłem Diane. Oglądałem poradniki i cieszyłem oczy:D W końcu ją kupiłem , a gra mi się nią fenomenalnie. Naprawdę ją polecam.

Opublikowano

@Up

Dariusa już mam zakupionego akurat :P

Można zamknąć , Dziękuję Arron że rozpisałeś mi to co chciałem wiedzieć ;p

PS: Diana kupiona :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...