Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Jedyny Taki][No-Prem][No-WL][RPG]Gothicraft[Juz wkrótce]

kondziop99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gothicraft

Historia:

Złoty wiek: "Opowieść Lee"

Rozdział I Początek

W drodze do Vengartu zabiłem i obrabowałem kilkoro złodzieji. Nie mieli zbyt wiele. Ale Na Piwo w Karczmie "Pod Toporem" napewno starczy. A więc zatrzymałem się w Ardei. Wypiłem. Nagle do mojego stolika przysiadł zdenerwowany i trzęsący się ze strachu mieszczanin.

-Oni..! Oni tu byli..! Są gdzieś tu..! - Powiedział Mieszczanin.

-Jacy Oni?!

-Demony!!!

Ta odpowiedź mnie zaskoczyła. Wybiegłem z karczmy i co tchu biegłem do Vengartu. Wyłamałem kraty w bramie. Wbiegłem do katakumb... Było już za późno demony sie przebudziły. Było ich około tysiąca może dwóch. Zabiłem cztery demony. A one odradzały się. Musiałem uciec. Ostrzegłem mieszkańców Vengartu i ruszyłem w drogę do klasztoru Adanosa na północy...

Rozdział II Pomoc

Starzy przyjaciele w klasztorze odrazu mnie poznali. Dostałem jedzenie, picie i schronienie. Opowiedziałem im o sytuacji. A oni powiedzieli, że nie moge zbyt wielu pytań kierować do nich gdyż sami mało wiedzą. Pokierowali mnie do Arcykapłana. Arcykapłanem był Meridian. Zapytałem się go jak może mi pomóc. Jednak mógł mi dać tylko zwoje i kije bojowe. Odpowiedział:

-Nie mogę wszczynać bitwy z nieuzasadnionych przyczyn.

Zrozumiałem. On ma stać na straży pokoju a nie wszczynać wojny. A więc musiałem się pokierować gdzie indziej. Do klasztoru Innosa.

Rozdział III Święty Ogień

Szedłem do Khorinis siedem dni. Jednak z miasta pozostała ruina, lecz jacyś ludzie tam jeszcze mieszkali. Byli całkiem przyjaźni. Skierowałem się do klasztoru. Był w stanie nienaruszonym. Lecz Była tam jedna nowa wierza. Czerwona. A z niej wydobywał się słup ognia. Może to rodzaj bariery. Mniejsza! Wszedłem do klasztoru. Nie zostalem przyjęty z jakąś szczególną troską. Pogadałem z nowicjuszami. Skierowali mnie do Swojego Mistrza. Spodziewałem się zobaczyć Pyrokara. Jednak moje oczy ujrzały sylwetkę palladyna. A ta twarz... Lothard! Palladyn z Khorinis? Tak to był on. Powiedziałem mu o sytuacji... On zrobił wielkie oczy, pomyślał. Wysłał kilku budowniczych, palladynów i nowicjuszy na okolice dawnego Nordmaru. Tam miel założyć kolonie i pilnować sytuacji. Taka pomoc była wystarczająca.

Rozdział IV Kres Tułaczki

Wparowałem do Vengartu z kilkoma palladynami. Roiło się tam od Demonów i od pół-ludzi. Zabiliśmy straż a mieszkańcy ładnie się odsuneli i zrobili nam drogę. To nie był ten sam Vengart. Teraz Był Obiektem Kultu do Beliara. Nazywał się Teraz Klasztorem Beliara. Wyglądało to strasznie. Wszedłem do nowego Pałacu. A tam na tronie siediał... Eee... Nie... To nie... nie... niemoże być prawda. Marduk? Mój dawny przyjacjel. Na czele demonów? To Była Zdrada. Mogłem się tego spodziewać. Zabiliśmy straż przyboczną a sam Marduk jednym ruchem ręki unicestwił palladynów. Posprzeczaliśmy się. A on przekuł moje serce nożem. To Kres Mojego Życia... I Początek Wielkiej Wojny!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gothicraft

Info:

Wl: Tymczasowo. Jeżeli chcesz przedpremierowo zobaczyć serwer lub pomóc w budowie

Premium: Nie

Potwory: Tak

Zwierzęta: Tak

Prawdopodobna data startu: Ok 31 grudnia (max. Do Polowy Stycznia)

Lokacje:

Osady ok. 3-4

Obozy ok. 8-9

Klasztory 3 (Beliar, Innos, Adanos)

Ruiny ok. 3 (Khorinis, Varant, ... )

Ukryte lokacje Ilość Niezliczona :D

Klasy:

Innos-

Nowicjusz>Mag>Kapłan>Arcymag

Beliar-

Nowicjusz>Nekromanta>Arcymistrz

Adanos-

Nowicjusz>Mag>Arcymag>Strażnik Pokoju

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Czekajcie z cierpliwością

I

I Screeny :D

I

\/

Opublikowano

jedna niezgodność " do ferii" skad ja mam wiedziec kiedy ty masz ferie skoro prawie kazde wojewodztwo ma inaczej

Zbieram +

packiecopy.png

• 5 tygodni później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy mógłbym zostać zapisany na wl i dostać ip? Chciałbym najpierw zobaczyć jak będzie wyglądał serwer, mógłbym nawet pomóc przy budowie.

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...