Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[C++ Builder 6] Dobór pola.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Dostałem do zrobienia kilka zadań w Builderze C++. Np : Za pomocą dowolnej pętli narysuj :

*

**

1. Problem pojawia się w doborze pola w którym użytkowni ma taki obrazek zobaczyć.

Memo1->Lines->Add ?

2. Szukam funkcji/pola która pozwoli mi dodawać kolejne "wyrazy" bez usuwania poprzednich.

Np. Za pomocą funkcji dodam sobie do mojego pola tekstowego liczbę, potem pętlą będę dodawał kolejne w postaci : "+ liczba" i na koniec dodam "= wynik". Niestety nie wiem jaką funkcją buildera moge takiej operacji dokonać.

Prosiłbym serdecznie o wytłumaczenie mi jak mogę dodawać jakieś kolejne słowa w jednej linii (coś co działa na zasadzie Memo1->Lines->Add tylko dodaje wyrazy do tego samego wiersza).

Pozdrawiam i z góry dziekuję za wszelką pomoc.

PS. Tak koniecznie musze to zrobić w taki sposób, w buliderze, wieć cout odpada .

f.png

Opublikowano

Nie nie.

Pole to Label a funkcja której uzyłem to SetText.

Chodzi o to że po każdym obrocie pentli ma mi dodać kolejne "wyrazy" do jedej i tej samel linii w polu Label ;)

Ale dzięki za pomoc stary ! Pozdrawiam

f.png

Opublikowano

Dzieki Przemku poradziłem sobie już z jackraymund .

Zapisywaliśmy sobie wszystko do stringa, który z każdym obrotem pętli był nadpisywany o nowe wartości.

Kolosa zaliczyłem na 5 ! Pozdrawiam

f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...