Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Postać na topa dla początkującego gracza

devilerz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem nowy w lolu, i chcialbym kupic jakas postac bardzo dobra na topa. Postac ma byc latwa/srednia do ogarniecia i bardzo mocna. Do 1000 rp lub 7000 tych co sie w grze zdobywa.

PS.

Zastanawiam sie nad talonem.

PS 2

Wczesniej gralem Masterem i calkiem dobrze go ogarniam.

PS 3

Mam dopiero 8 lev.

PS 4

Przewaznie na topa biegam z kolega.

Opublikowano

Nie graj na razie na solo próbuj na botach łatwymi postaciami i tanimi typu master, ashe, ryze itd.

Spróbuj ashe

• tania
  • nawet dobra
  • stun
  • slow
  • aoe skill
  • zwiadowczy spell

Na topa to..

Nasus

• tani
  • łatwa farma
  • harras
  • wytrzymały

Opublikowano

Harassowanie Nasusem: 3x E i brak many na stackowanie Q -> useless do końca gry.

Panu już dziękuję w imieniu tych, którzy mają jakiekolwiek pojęcie o grze.

Trolling is a art.

Opublikowano

Harassowanie Nasusem: 3x E i brak many na stackowanie Q -> useless do końca gry.

Panu już dziękuję w imieniu tych, którzy mają jakiekolwiek pojęcie o grze.

Panu też podziękujemy, wystarczy tylko farmić bez harasu, LS z pasywki, dziękujemy.

Trynda jest fajną postacią jak na początek gry, nie ma many, posiada furię, esc mechanizm, heal z Q, slow z W od tyłu, zmniejszenie dmg od przodu.

w83od2.jpg

Opublikowano

solo top ap ? w sumie ty masz 8lvl

solo top : yorick , shen , jax , irelia.

a na twoim lvl to zależy od 30lvl będziesz myśleć poważnie o dobrych pickach ;)

ja bym ci polecał spróbować warwickiem ja nim wygrałem prawie sam nie jedną grę jak miałem low lvl ;)

a na twoim lvl zdarzają się nawet dużo trolli i możesz się nafeedować.

Polecam ci też oglądać np. gimperra lub vojtas na YT

Gimperr nieźle gra możesz luknąć

co do AP - Ryze , Teemo , Fizz - wygrasz dużo gier :D kozacki champ na początek gry później też wymiata jak ogarniasz lecz kosztuje 6,3k ip.

a jakbyś chciał bota czy coś to polecam Ashe lub Tristane , Sivir też dobra , tristana duży zasięg ataków przydaje się bardzo na małym lvl bo łatwiej opanować linie i last hitować.

https://www.youtube.com/user/Gimperr

- kanał gimperra.

Zapomniałem o moim main -.- Cho'gath.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

graves jeden z lepszych ad carry ;).

dla mnie najlepsi graves i ezreal.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

To moglbym go kupic? Moge jeszcze 3 postaci sprzedac, wiec jakby cos bylo do dupy to sellne. Co o nim myslisz? Duzo funu daje? I jaki build? Duze dmg bierze z buildem??

Opublikowano

Panu też podziękujemy, wystarczy tylko farmić bez harasu, LS z pasywki, dziękujemy.

Trynda jest fajną postacią jak na początek gry, nie ma many, posiada furię, esc mechanizm, heal z Q, slow z W od tyłu, zmniejszenie dmg od przodu.

Kurwa. Ty jesteś taki tępy czy udajesz?

Przeczytaj jeszcze raz co napisał.

"Harass"

Ty na to: "bez harassu".

Dziękujemy.

Trolling is a art.

Opublikowano

Mozecie skonczyc spamowac i odpowiedziec na moje pytania?

1. WARTO KUPOWAC GRAVES'A?

2. MOZE TALON LUB INNA POSTAC?

UZASADNIENIA!

Opublikowano

Talon na topa odpada bo się nie utrzymasz bo w porównaniu chociażby do Jaxa masz dużo mniej survi.

Graves na topa też nie. Niby można, ale to tak jak branie Nasusa z założeniem, że będzie się harassować 24/7. Po co? Na bocie z supportem dużo lepiej się nim gra.

Trolling is a art.

Opublikowano

Kurwa. Nie da się porównać ad castera i ad carry. Graves jest dobrym adc, spory dmg, niezłe survi dzięki pasywce. Kurewsko mocne early.

Talon jest średniawy, ludzie teraz grają na niego lepiej niż kiedyś. Burstuje wszystko na combo, jeżeli złapie lekkiego feeda, ale w teamfightach i lategame zwyczajnie słabnie - tak samo jak każdy assassin oprócz Diany.

Postać na topa na 8 lvlu.. przed 30 lvlem podejrzewam że ani razu nie zagrasz na solotopie, więc obojętnie co kupisz - będzie dobrze. Może na początek coś prostego.. Jax, Xin.

asdvj.png

Opublikowano

Wiec. Nasus - idealny top, po pewnym czasie mozesz samego q niszczyc pol hp.

Jax - rowniewz mocny champ, idealny do team fightow. Na swoim e stackuje ad dmg jaki dostal i morduje, poza tym mocma ulta tak pasywnie jak i aktywnie.

Mordekaiser - bardzo dobry toper, skille strasznie mocne oraz brakmany z fajna pasywka. Ulta tworzy kopie zamordowanego przeciwnika ktory walczy po twojej stronie i mozesz nim sie poruszac, idealne do tankowania i wbijania sie za killem pod turrety.

Yorick - genialny ad toper, spam duchow rzucanych na odleglosc pozwala unikac bezposredniej walki oraz jezeli do takiej dojdzie, uciec healujac sie i slowujac z wielkim dmg'em. Ulta pozwala grac postacia po smierci przez okreslony czas.

Darius - najmocniejsza moim zdaniem postac na solo, skille posiadaja ogromny dmg oraz sprawiaja zalaczenie pasywki ktora zadaje ogromny dom w czasie. Ulta zadaje wielkie obrazenia i odnawia sie jezeli zada ona smiertelny cios. Postac hateowana przez swoja moc... Ale wszystko da sie czyms skontrowac - pozdrawiam.

u2q6.jpg

Opublikowano

Kurwa. Nie da się porównać ad castera i ad carry. Graves jest dobrym adc, spory dmg, niezłe survi dzięki pasywce. Kurewsko mocne early.

Talon jest średniawy, ludzie teraz grają na niego lepiej niż kiedyś. Burstuje wszystko na combo, jeżeli złapie lekkiego feeda, ale w teamfightach i lategame zwyczajnie słabnie - tak samo jak każdy assassin oprócz Diany.

Postać na topa na 8 lvlu.. przed 30 lvlem podejrzewam że ani razu nie zagrasz na solotopie, więc obojętnie co kupisz - będzie dobrze. Może na początek coś prostego.. Jax, Xin.

ja od 15 lv gram same drafty i tylko wyjatkowo kilka razy zdazylo mi sie byc z kims na topie .Jezeli nauczy sie podstaw to radze grac drafty bo tam ludzie bardziej znaja zasady i tajniki tych gier.A wracajac do tematu ktos tani a dobry .. Olaf True DMG .. ale kosztuje 3150. za 1350/450 polecam rowniez jaxa tez robi dmg ale olaf bardziej tanky .. Iiii praktycznie moj main .. Malphite za 1350 a to postac cud miod i malina xD

Opublikowano

Nie przeszkadza mi to ze jest drogi.

Powiedzcie mi kto ma mocniejsze skille. Ashe salwa vs graves te trzy kule.

ashe ulti vs graves ulti.?

Mam sentyment do grejwsa (rotacja) i nie wiem czy bedzie dobrym wyborem.

Opublikowano

Q Gravesa > W Ashe, szczególnie jak trafisz wszystkimi

Ulti Ashe > ulti Gravesa, szczególnie jak trafisz więcej niż 1 osobę (na 6lvlu jednak mocniejsze jest Gravesa ze względu na kosmiczny burst, ale później słabnie)

Skro masz sentyment do niego to czemu miałby być złym wyborem?

Nie bierz Nasusa bo już Ci mowię, że nie będziesz umiał nim grać. Nasus do grania solo wymaga lekkiej linii (mało harassu, możesz swobodnie farmić) a na low lvlu ludzie harassują jak pojebani i nie zwracają uwagi na farmę.

Ja np. nigdy nie przegrałem ani nawet nie zremisowałem linii z Nasusem- zawsze był useless po rzuceniu slowa.

Trolling is a art.

Opublikowano

Jak masz wybierać graves czy ashe to kup ashke. Tania , łatwa do ogarnięcia fajne ulti którym łatwo zdobyć killa. Jesteś początkujący to lepiej kup kilka różnego typu tanich postaci niż jedną postać za 6300 bo będziesz zdobywał doświadczenie na różnych pozycjach i będziesz potrafił sam bulid tworzyć zależnie od potrzeb.

Opublikowano

Q Gravesa > W Ashe, szczególnie jak trafisz wszystkimi

Ulti Ashe > ulti Gravesa, szczególnie jak trafisz więcej niż 1 osobę (na 6lvlu jednak mocniejsze jest Gravesa ze względu na kosmiczny burst, ale później słabnie)

Skro masz sentyment do niego to czemu miałby być złym wyborem?

Nie bierz Nasusa bo już Ci mowię, że nie będziesz umiał nim grać. Nasus do grania solo wymaga lekkiej linii (mało harassu, możesz swobodnie farmić) a na low lvlu ludzie harassują jak pojebani i nie zwracają uwagi na farmę.

Ja np. nigdy nie przegrałem ani nawet nie zremisowałem linii z Nasusem- zawsze był useless po rzuceniu slowa.

Nasus op champ, farmisz z q i cud miód, nasus musi mieć le kka linie ? - to nie wiem gdzie ty grasz?

Opublikowano

Graves ma lepszy ult, fakt że ult ashe stunuje jednego, lecz graves ma aoe. Bierz graves'a, ma świetnego pasyw pod aa, niezły haras, dash'a oraz slowa z novision. Łatwo się farmi i jest lepszy niż ashe.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...