Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sugestia]Pojedynki

Marcuśny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proponuje aby prace na pojedynki były publikowane przez moda lub jedną z osób biorących udział w pojedynku bez podpisania kogo to praca

Dlaczego? pewnie sie domyślacie mało osób ocenia obiektywnie co najmniej 50% ocenia po znajomości

ograniczyło by to ustawienia wyników oczywiście uczestnik może ustawiać wyniki ze znajomymi na różnego typu komunikatorach jednak ograniczyło by to w pewnym stopniu.

A co robić jeśli uczestnik zdradzi która jego praca np w statusie,poscie itp? zwarnować oraz unieważnić pojedynek lub oddać walkowerem

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Jak sobie to wyobrażasz, jak jest tyle pojedynków? wg. mnie bezsensu. mod będzie miał dużo roboty, a do tego jak ktoś da prace np. z napisem czy też nickiem? z resztą kto jakie prace robi idzie poznać po jego stylu ;)

Opublikowano

Jak sobie to wyobrażasz, jak jest tyle pojedynków? wg. mnie bezsensu. mod będzie miał dużo roboty, a do tego jak ktoś da prace np. z napisem czy też nickiem? z resztą kto jakie prace robi idzie poznać po jego stylu ;)

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Bardzo dobra sugestia, oczywiście jestem na TAK

Up'y: Osoby ze sobą "walczące" mogły by załatwiać to między sobą, np. jedna osoba daje swie prace.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Mod nie bd miał dużo roboty wystarczy że uczestnicy dogadają się na pw i jeden z nich doda prace.

Co do stylu masz racje ale na pewno ograniczyło by to głosowanie po znajomości

Zresztą i tak pojedynkujący się na pw mogliby pisać kogo która praca...

No ale oczywiście też mnie boli to, że "po znajomości" oceniają.

zawsze w jakiś sposób się to ograniczy.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Mod nie bd miał dużo roboty wystarczy że uczestnicy dogadają się na pw i jeden z nich doda prace.

Co do stylu masz racje ale na pewno ograniczyło by to głosowanie po znajomości

w pewnym sensie byłoby to jakieś ograniczenie, ale to lepszy sposób byłby np. gdyby jeden z uczestników pojedynku wstawiał 2 prace w jednym poście, swoją i czyjąś :)

Opublikowano

w pewnym sensie byłoby to jakieś ograniczenie, ale to lepszy sposób byłby np. gdyby jeden z uczestników pojedynku wstawiał 2 prace w jednym poście, swoją i czyjąś :)

Jeszcze raz to co wyżej napisałem..

I tak ludzie pewnie na pw by się dopytywali która kogo praca... To nic nie zmieni.

To tak jakby zrobić 3-metrowy mur wokół sejfu, ale z tyłu zostawić dziurę, którą można przejść.

Opublikowano

I tak ludzie pewnie na pw by się dopytywali która kogo praca... To nic nie zmieni.

To tak jakby zrobić 3-metrowy mur wokół sejfu, ale z tyłu zostawić dziurę, którą można przejść.

zawsze będzie to jakieś ograniczenie bo niestety są ludzie które wejdą w pojedynek zobaczą znany nick na forum i na niego głosują nawet nie czytając pracy

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Myślisz, że będzie im się chciało? Pisać do kogoś pw i tracić czas tylko po to aby zapytać czyja to czyja praca żeby móc na nią zagłosować i gówno z tego mieć..

Na tak.

Opublikowano

Zauważyłem mały problem : <

Dissy zawierają nicki.

Zwracamy się do kogoś po nicku, to zdradza kogo jest praca.

Opublikowano

Zauważyłem mały problem : <

Dissy zawierają nicki.

Zwracamy się do kogoś po nicku, to zdradza kogo jest praca.

Najłatwiejsze rozwiązanie/odpowiedź rozwala.

Masz w 100% rację, aczkolwiek przykładowo teksty, grafika i inne to nie obowiązuje.

Opublikowano

A co ma anonimowość pojedynków do "robienia z mpc więzienia", bo nie rozumiem?

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

też chciałem narzucić anonimowość pojedynków, ale odpowiedzi były typu : nie róbmy z mpc więzienia i mieli racje

Na nie

Po prostu powiedz "nie, bo nie będzie mi się chciało"...

@top

Tak, dobry pomysł.

91041133664860587265.png
Created by

Opublikowano

Też jestem za ideą, która płynie z przesłania tego tematu, ale trochę to przeanalizowałem.

Ktoś wyżej napisał, że w Dissach piszemy nicki przeciwników, natomiast w pracach graficznych każdy zostawia swój nick (czy to w postaci znaków wodnych czy po prostu podpisu).

Gdybyśmy wymagali anonimowości od przykładowo prac graficznych to mogłyby być one wykorzystywane przez userów na innych forach/w innych celach, gdyż nie byłyby skażone żadnym podpisem nieprawdaż?

Czyli albo małe zmniejszenie "kolesiostwa", albo ułatwienie kopiowania..

"Coś kosztem czegoś" - niestety tutaj niekorzystny bilans.

Opublikowano

Też jestem za ideą, która płynie z przesłania tego tematu, ale trochę to przeanalizowałem.

Ktoś wyżej napisał, że w Dissach piszemy nicki przeciwników, natomiast w pracach graficznych każdy zostawia swój nick (czy to w postaci znaków wodnych czy po prostu podpisu).

Gdybyśmy wymagali anonimowości od przykładowo prac graficznych to mogłyby być one wykorzystywane przez userów na innych forach/w innych celach, gdyż nie byłyby skażone żadnym podpisem nieprawdaż?

Czyli albo małe zmniejszenie "kolesiostwa", albo ułatwienie kopiowania..

"Coś kosztem czegoś" - niestety tutaj niekorzystny bilans.

Nie.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Zanim napiszę się sugestię, warto zapoznać się z regulaminami lokalnymi.

24. Dopuszczalne są pojedynki anonimowe, tzn., że prace są umieszczane w temacie przez członka zespołu FanArt. Należy wówczas dostarczyć obie prace do moderatora/kidmoderatora, a ten wstawi je do tematu. Ważne jest, aby prace nie posiadały nicku autora ani żadnych znaków rozpoznawczych.

Macie możliwość wybrać albo pojedynek anonimowy, albo taki, w którym wiadomo kto jest autorem prac. Niczego nie będziemy Wam z góry narzucać, to jak chcecie "walczyć" zależy od Was.

Opublikowano

Zanim napiszę się sugestię, warto zapoznać się z regulaminami lokalnymi.

Macie możliwość wybrać albo pojedynek anonimowy, albo taki, w którym wiadomo kto jest autorem prac. Niczego nie będziemy Wam z góry narzucać, to jak chcecie "walczyć" zależy od Was.

Dobra i tak mało osób sie do tego stosuje

wiec nie ma co dalej drążyć temat

zamykam

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...