Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]XGD3 oraz kupno konsoli

Byo

Rekomendowane odpowiedzi

Budowniczy
Opublikowano

Witam, mam kilka pytań odnośnie kupna konsoli, wadliwości ich oraz nagrywania gier na płyty DL.

Więc, może je wypunktuje:

1.Czy konsole arcade z wpięciem HDMI faktycznie są mniej awaryjne niż ich poprzedniczki bez tego wpięcia?

2.Czy kupno konosli na allegro za 399zł (z HDMI) (bez przesyłki) z lt 3.0 i całym okablowaniem jest dobrą ofertą?

Trzecie jest trochę bardziej rozbudowane więc:

Czytałem artykuł o XGD3, otóż trochę "zszokował" mnie fakt, że nie każda nagrywarka może nagrać grę tzn. "do końca". Nie ukrywam arytkuł był z 2011 roku :P. Tutaj jest "koń pogrzebany" Czy coś zmieniło się od tej pory? Są jakieś sposoby na obejście tego? Jeśli tak to jakie?

obrazwm.jpg
Opublikowano

Witam, mam kilka pytań odnośnie kupna konsoli, wadliwości ich oraz nagrywania gier na płyty DL.

Więc, może je wypunktuje:

1.Czy konsole arcade z wpięciem HDMI faktycznie są mniej awaryjne niż ich poprzedniczki bez tego wpięcia?

2.Czy kupno konosli na allegro za 399zł (z HDMI) (bez przesyłki) z lt 3.0 i całym okablowaniem jest dobrą ofertą?

Trzecie jest trochę bardziej rozbudowane więc:

Czytałem artykuł o XGD3, otóż trochę "zszokował" mnie fakt, że nie każda nagrywarka może nagrać grę tzn. "do końca". Nie ukrywam arytkuł był z 2011 roku :P. Tutaj jest "koń pogrzebany" Czy coś zmieniło się od tej pory? Są jakieś sposoby na obejście tego? Jeśli tak to jakie?

1.Zależy od wersji płyty głównej konsoli.

2.Tutaj tak samo, zależy jaką płytę główną ma konsola. Starsze niż jaspery często się psują. Możesz dać link do aukcji. Wtedy więcej Ci powiem : )

Co do XGD3 - Nic się nie zmieniło od 2011 roku. Jeśli gra ma zabezpieczenie XD3 to żadna nagrywarka oprócz Ihasa 124-624B nie nagra Ci płyty 100%.

Jednak nie jest to aż taki problem, że nie zagrasz sobię w żadną grę.

W 95% przypadków gier - po prostu nie zainstalujesz gry na dysk twardy no i czasem możesz mieć jakieś błędy z grą ale to rzadko.

Wyjątkiem są gry z zabezpieczeniem CIV takie jak Forza 4. Których nie nagrasz zwykłą nagrywarką

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...