Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] MCJobs / xFire

Jalulek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

1) Posiadam oryginalny Minecraft. Mam 64-bit wersje Javy. Znajomi którzy mają pirata mogą bez problemu robić zdjęcia na xFire. Na mojej oryginalce musiałem ręcznie podać ścieżkę do Minecraft.exe aby w ogóle go wykryło. Owszem, liczy godziny, ale nie można robić zdjęć. Co ciekawe sprawdziłem na piracie i okazuje się że na piracie nie ma problemu z wykonywaniem zdjęć. Pirat chodzi na Java 7 32-bit i podejrzewam że to może być problemem. Czy ktoś poradził sobie z wykonywaniem zdjęć na xFire na oryginalnym MC?

2) Plugin MCJobs. W internecie nie ma filmików na jego temat. Są mini poradniki które przedstawiają tylko podstawowe komendy. Czy ma ktoś dobrze opanowany ten plugin?

Dodawanie się do danej pracy i rzucanie jej nie jest żadnym problem. To jest opanowane. Chodzi mi raczej o dwa zawody które są automatycznie przydzielone każdemu graczowi przez Serwer - podatki i niszczyciel . Do tej pory zdążyłem się już zorientować że te zawody odbierają innym pieniądze, czyli opłata podatków, i opłata za niszczenie przedmiotów. Teraz kwestia jest tego rodzaju że dodając sobie pracę dla przykładu lesniczy, dostaje kase za zbieranie drewna ale ilość kasy która jest mi odbierana to chyba nawet więcej niż zarobione. Kasując redstone, zwykły płotek drewniany zabierana jest z konta kasa. Czy mógłby ktoś dokładnie wytłumaczyć co oznaczają poszczególne linijki w configu i co się wtedy wyświetla graczowi?

Config przykładowy dałem następujący:

Pieniądze są zabierane:

niszczyciel:

description: Niszczyciel zarabia na niszczeniu blokow typu dekoracyjnych, redstone itp.

basepay: 67.0

show_every_time: true

exp: 0

default: true

break:

pays: false

hide: false

tier1: wood wood_stairs sign_post wooden_door wall_sign furnace workbench trap_door chest fence bed_block ladder cobblestone_stairs step stone_plate glass thin_glass fence_gate

tier2: brick brick_stairs sandstone smooth_brick smooth_stairs nether_brick nether_fence nether_brick_stairs redstone_wire redstone_torch_on redstone_torch_off iron_door_block dispenser bookshelf iron_fence

tier3: stone_button lever stone_plate wood_plate diode_block_off diode_block_on piston_base piston_sticky_base redstone_lamp_off redstone_lamp_on

tier4: note_block jukebox

tier5: brewing_stand enchantment_table

Podatki:

description: Na tym swiecie nic nie mozna uznac za pewne, z wyjatkiem smierci i podatkow.

basepay: 27.0

show_every_time: true

exp: 0

default: true

break:

tier1: sapling melon_stem pumpkin_stem

place:

tier1: coal_ore iron_ore gold_ore yellow_flower red_rose brown_mushroom red_mushroom crops cactus sugar_cane_block pumpkin melon_block

tier4: obsidian lapis_ore diamond_ore

tier5: tnt

Pieniądze się dostaje:

MPCik:

description: MPCik zarabia na niszczeniu blokow za pomoca kilofa.

basepay: 1.0

exp: 0.25

break:

pays: true

tier1: stone coal_ore netherrack

tier2: iron_ore glowing_redstone_ore

tier3: gold_ore lapis_ore glowstone emerald_ore

tier4: diamond_ore

tier5: obsidian

Co oznaczają konkretne linijki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...