Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] DZIWNY WIRUS !

xxXGAJOSXxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem ze od kilku dni gdy siedzę na komputerze nagle wyskakuje mi ze mam wirusy avast je znajduje na jakiejś stronie na którą nawet nie wchodzę . Gdy wyjdę z przeglądarek nic nie robię tez mi się tak dzieje . Jak by komputer sam wchodził na strony i coś robił . SS :

http://scr.hu/0tk8/tk0nf

Jak to zablokować czy coś ?

DO MODÓW :

SORY WIEM ZE NIE TUTAJ ALE TAK NA SZYBKO , JAK COŚ TO PRZERZUCICIE NIE ZAMYKAJCIE NIE WIEDZIAŁEM GDZIE DAĆ

Za posty typu nie ten dział będę wysyłał raporty .

175001456602037225492.gif

Opublikowano

To aVast blokuje tego wirusa poprzez zaporę internetową. Mimo, że alert pokazuje on nie wejdzie ci do kompa.

Spróbuj dodać do zapory avast ten link, może ucichnie. Albo zainstaluj triala NoD32 i będzie cisza.

Opublikowano

@up

Po jaką anielkę ma wyłączać?! Bzdury piszesz. A co, może niech ten wirus bez żadnego powiadomienia zrobi taki bajzel na komputerze? Lepsza ochrona z czymś niż bez żadnego antywirusa siedzieć.

@top

Jak widzę, musisz mieć na kompie trojana. Po screenie widzę, że ma jakiś zamiar pobrać plik ale avast go nie dopuszcza. Walnij kompa NOD32 Eset Antivirus, zaktualizuj bazę danych wirusów lub jak ktoś wyżej podał Kaspersky i zobacz wtedy.

Opublikowano

TYLKO Malwarebytes Anti-Malware skanik pełny i po problemie. :)

Miałem kiedyś takiego trojana, że niedało się go usunąć żadnym antywirem i ten program NAPRAWDĘ pomógł. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...