Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Lagi w grze - pomocy!

Arevik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój problem to duże lagi w grze. Sprzęt:

procesor c2d 2,2ghz

grafika geforce 8400gs 256 mb

ram 2 gb

system: windows 7 ultimate 32bit

internet od neostrady 2Mb, ping 40-50

Chodzi o to, że na wysokich i średnich ustawieniach grafiki gra mi cały czas laguje, w najlepszym wypadku czasami nie działa płynnie(ciężko się chodzi, nie ma mowy o strzelaniu). Karabin podskakuje mi jakbym cały czas składał się do biegu(wygląda to jakbym cały czas klikał SHIFT)

Na ustawieniach niskich i najniższych pogram 10 min i dzieje się to samo co na ustawieniach wysokich i średnich,

Od razu napisze że:

-sterowniki do grafy zainstalowane i aktualne,

-PB zainstalowany i zaktualizowany

-wszystkie zbędne procesy i programy wyłączone

-komputer czyszczony Cleanerem

Za każdą sensowną pomoc leci lajk. Dzięki z góry wszystkim

Opublikowano

Na tej grafie to nie licz na to że będziesz grał na wysokich w full hd. Zmniejsz rozdzielczość jak możesz to także zmień system bo 7 jest wymagająca i przeczyść kompa z kurzu. Możesz też spróbować podkręcić procesor i grafe. A pozatym to może być przez internet.

Opublikowano

Wyłącz pulpit areo zaoszczedzisz na ramie i cpu zdefragmentuj dysk zyskasz na predkosci odczytu danych wyczysc rejestr i powinno byc wszystko ok

1390144171-U592769.png

Opublikowano

@UP

Game Booster nie daje praktycznie nic, po prostu wyłącza zbędne programy, zmienia priorytet i do tego żre RAM. Ciekawe, że u mnie zmiana priorytetu pogarsza sytuację, dźwięki się tną a ping wyższy. Nie wiem kto ma rację, ale wiele graczy od CS'a radzi ZMNIEJSZAĆ priorytet w wypadku wysokiego pingu.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Najlepiej jak zmienisz system - gry na win7 wymagają lepszej technologi niż na win xp. Dodam, że jeżeli karta graficzna nie wyrabia z niektórymi elemmantami w grafice (np. efekty wybuchów, dymy itp.) to wspomaga się ramami. Ja jak wyłącze karte graficzną i gram na zintegrowanej to BP4F potrafi pożreć 3,8GB Ram ;D, natmoiast jak załączam mojego GeForca zużycie ramu jest dużo mniejsze - nawet o 50-60%.

Opublikowano

W sumie to też są cheaty gdzię można dym wyłączyć i też swoje robi i dotychczas nie łapałem za to kicków :) A co do game booster ja nie narzekam lagi zmniejszają się w grach ale to i tak dalej nie to samo :)

34119.jpg

35353.png

35205.jpg

b_350_20_5A6C3E_383F2D_D2E1B5_2E3226.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...