Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft Straszne Lagi

Konrad245

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema Mam taki problem a zarazem pytanie

Mój problem jest w tym że mam straszne lagi w minecraft kiedyś mogłem nagrywać filmiki z minecraft'a i miałem po 30-50 fps lecz od jakiegoś czasu gdy włanczam minecraft bez nagrywania mam 10-15 fps a przy nagrywaniu 5-10 fps nie wiem czym jest to spowodowane skanowałem kompa i nic defragmentowałem też nic formatowałem i znowu nic instalowałem też optifine lecz dalej nic cały czas spadek fps kolega polecił mi Gboost'a i zaskoczenie poprawił lecz tera gdy mam gboost'a fps bez nagrywania mam 13-17 a przy nargywaniu 10-15 lecz dalej są lagi.

Prosze o odpowiedz za każdą sensowną odpowiedz dam +

Mój komp:

Windows Xp professional (5.1,kompilacja 2600) SP3

Procesor AMD Athlon ™ procesor LE-1640, MMX 3DNow 2.6GHz

Pamięć 2048MB

DirectX 9.0c

Gforce 9500 GT

Dane sprzętowa sprawdzałem przez:

dxdiag i w mój komputer wyświetl info o systemie

Opublikowano

DirectX ma być ostatecznością? Nie wiecie nic, a pieprzycie bzdury, a oni to łykają. DirectX przecież nie jest wymagany do poprawnego działania minecrafta. Ściny są spowodowane źle ustawionymi ustawieniami minecrafta i brakiem optifine. Dodatkowo wyłącz zbędne programy. Karta graficzna jest w porządku, bo sam taką mam.

Opublikowano

DirectX ma być ostatecznością? Nie wiecie nic, a pieprzycie bzdury, a oni to łykają. DirectX przecież nie jest wymagany do poprawnego działania minecrafta. Ściny są spowodowane źle ustawionymi ustawieniami minecrafta i brakiem optifine. Dodatkowo wyłącz zbędne programy. Karta graficzna jest w porządku, bo sam taką mam.

a mam takie pytanie to jak powinienem ustawić minecrafta z optifinem ?
Opublikowano

Konrad, jak przytrzymasz myszką na buttonie to będzie pokazane w danych opcjach, co jest najlepsze (czyt. co żre najmniej pamięci).

Opublikowano

Wyłącz programy, które tylko zżerają np skype, gg, antywirusa.

Sterowniki i reinstal minecraft i javy.

1366527545-U336505.jpg

by jakim08

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

albo kp nowy bo mam 10 razy leprzego

to nie jest takie ze idziesz podlaczasz i grasz idioto... nie dosc ze drogi to jeszcze musisz konfigurowac itp a ten twoj 10 razy "leprzy" to pewnie jakis grat z 400 wspomagaczami.

A do tematu tez mam takie lagi daj moze inna ilosc ramu mi to pomaga mozesz przeczyscic kompa adcance system care i poszukaj poradnikow w sieci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...