Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[CMS] MiniS CMS - Chyba najmnijeszy CMS

T1000e

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Jeżeli źle trafiłem z działem prosiłbym o przeniesienie.

Jako uczeń technikum informatycznego postanowiłem troszeczkę wyprzedzić plan nauczania (o niecałe 2 lata) i stworzyć podstawowy skrypt do zarządzania treścią. Nim właśnie jest MiniS CMS.

Tworzę go razem z grupą MiniS Team. Jej członków, sposób instalacji, jak i wiele więcej można przeczytać na stronie projektu

Download:

MiniS CMS 0.6

MiniS CMS 0.7

GitHub: MiniS CMS (kod skryptu z poprawkami nowej wersji)

Spinacz: Projekt MiniS CMS

Krótka specyfikacja:

* Na plikach (bazy już wkrótce)

* W pełni konfigurowalny

* Wbudowany panel administracyjny

* Style kolorystyczne CSS

Wersja 0.7 jest jeszcze czymś w stylu "bety". Już niedługo wyjdzie nowa (prawie gotowa) wersja 0.8 która będzie zawierałoa dużo nowych rzeczy! Proszę o oceny, sugestie i inne. Proszę tylko mocno mnie nie ciorać że "odkrywam koło na nowo" bo to moje pierwsze takie przedsięwzięcie.

Pozdrawia: M. Kucharskov & MiniS Team :)

P.S Tu na forum T1000e ale naprawdę jestem M. Kucharskov :P

Opublikowano

Zmień zapisywanie informacji na mysql. Systemy CMS opierające się na plikach tekstowych były dobre kilka ładnych lat temu. Ogólnie to PHP powoli już odchodzi w niepamięć więc radził bym się zająć np ASP .NET, Ruby, C# itp.

bdccLsFwED.png

Opublikowano

Polecam skrypt naprawdę. Jestem tam beta testerem, więc jeśli znajdziecie jakieś błędy możecie też do mnie pisać. Niedługo pełna wersja (0 błędów), więc oczekujcie :-)

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

To wygląda na prezentację projektu raczej, a z tego co mi wiadomo, nie prezentujemy stron internetowych, etc. Także przykro mi, ale temat muszę usunąć ;<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...