Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Ulepszanie Przedmiotów , Dla Początkujących

Magiczna Panda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

779fd33b18ab8e822f7aef63fc0a56.png

sygnav8.png

No wiec zaczynamy... na początek podstawy .

Wszystkie itemy, które możemy nosić , moga zostac ulepszone. Wyjatkami sa itemy z Is

(Item Shop) oraz strzaly. Możesz ulepszyć swoje eq (wyposazenie ) na 3 rózne

sposoby:

- uzywajac Kowala lub róznych zwojów

Zw%C3%B3j_Boga_Smok%C3%B3w.jpg

- używając "Wzmocnienia Przedmiotu"

Wzmocnienie_Przedmiotu.jpg

- wkladajac Kamienie Duszy

Kamien_duszy_%C5%9Bmierci.jpgKamien_duszy_penetracji.jpgKamien_duszy_potwora.jpg

Właśnie ten tutorial powinien wyjaśnić , jak ulepszyć swoje itemy (przedmioty) przy pomocy Kowala i innych przedmiotów takich jak zwoje , wyjaśniając ich działanie.

Ten sposób jest najpopularniejszy w grze Metin2, poniewaz wymaga tylko przedmiotu,

trochę Yang i troszkę szczęścia. Lecz nie musisz ryzykować zniszczeniem przedmiotu , możesz użyć zwoju / ów, aby zwiekszyc szanse na ulepszenie.

§ 1 - Kowal

150px-Kowal.jpg

Kowal`e znajdują się w każdych z 3 miast , w wioskach oraz w wielu innych miejscach.

Kliknij na item, który chcemy ulepszyć i przeciągnij go na kowala .

Po przeciągnięciu pojawi nam się okienko, pokazujące dany item z eq (ekwipunku) po ulepszeniu z jej dokładnymi statami (statystkami)i poziomem ulepszenia.

Ale to nie koniec , dodatkowo możemy sprawdzić ile yang potrzebujemy na ulepszenie przedmiotu .

Dzięki korzystaniu z tej metody,itemmoze zostac ulepszony do poziomu [+9].

Jednakże. ulepszanie moze sie nie powieść , co skutkuje zniszczeniem itemu.

Ale to nie koniec , Stracisz również yangi potrzebne do ulepszania. Wraz ze wzrostem poziomu itema,

szansa na pomyślne ulepszania maleje ze wzrostem poziomu itemu +6/7/8 i tak dalej. Dlatego dobrym sposobem jest ryzykowac z przedmiotami, które mozesz latwo zastapic.

§ 2 - Ulepszanie Przedmiotów

Flaga_%C5%BC%C3%B3%C5%82ta.pngFlaga_niebieska.pngFlaga_czerwona.png

Do ulepszenia Broni i Zbroi (dla lvl 1-20) od +6, oprócz Yang, będziemy potrzebowali specjalnych

przedmiotów tak zwanych " ulepszaczy ", które możesz wydropić w grze lub po prostu kupić od gracza.

Np, jeśli chcemy ulepszyć Dziewięć Ostrzy z +6 na +7, będziemy potrzebowali :

30.000 Yang oraz ulepszacze takie jak skóra niedźwiedzia . Na +8 będziemy potrzebowali troszkę więcej

yang a dokładnie 45.000 Yang oraz ulepszacze takie jak dwie Biale Wstegi+. (które można znaleźć w grze)

Do ulepszenia itemow dla poziomów 25-30 i wyższych, będziemy potrzebowal itemow specjalnych ( ulepszaczy ) od +5.

Jeśli ulepszanie sie nie powiedzie , itemy specjalne (ulepszacze) również znikają .

§ 3 - Zwój Blogoslawienstwa

Zw%C3%B3j_B%C5%82ogos%C5%82awie%C5%84stwa.jpg

Zwój Blog.działą praktycznie na tej samej zasadzie co ulepszanie itemkow u kowala.

W przeciwieństwie do sposobu ulepszania u Kowala, Zwój Blog.chroni przedmiot przed zniszczeniem w

razie spalenia przedmiotu . Ale niestety tracisz wymagane Yang, jednak poziom itema

zostanie zmniejszony maksymalnie o jeden stopień w dól. Jesli masz Zwój Blog,w swoim eq,

Kliknij na niego i przeciągnij go na itemka, który chcemy ulepszyć . Po kilku sekundach pojawi sie nam okienko ulepszania.

Sposoby na zdobycie Zwoju Blog,są rożne .

- Możemy go kupić w item shopie za sm (Smocze Znaki), które zdobywamy ,kupując inne przedmioty w is.

- Czasami mogą go opuścić twoi wrogowie lub dostaniesz go jako nagrodę za zrobienie jakiegoś questa .

§ 4 - Magiczny Metal

Magiczny_Metal.jpg

Posiadając ten wyjątkowy Metal i Zwój blog., udajemy sie do kowala a stworzy on dla nas specjalny Zwój Boga Smoków .

Z tym niesamowitym zwojem możemy ulepszać przedmioty , zwiększając szansę % na ulepszenie ,

o 10% jeżeli się nie mylę , oraz chroni go przed spaleniem (zniszczeniem) podczas procesu ulepszania. Jesli ulepszanie nie uda się,

jakość przedmiotu zostanie zmniejszoną o jeden poziom.

Magiczny Metal możemy kupić w item shopie , za sm (Smocze monety) lub Sz ( Smocze Znaki ) // Smocze znaki

otrzymujemy jako bonus, gdy kupujemy cos za Sm

§ 5 -Magiczna Ruda Miedzi

Magiczna_Ruda_Miedzi.jpg

Jezeli posiadamy Magiczna Rude Miedzi i Zwój blog, to możemy udać się do kowala i wytworzyć Zwój Wojny.

Ten magiczny zwój gwarantuje nam pomyślne ulepszenie przedmiotu.Jednak Zwój ten nie działa na itemy z poz. wyzszym niz +3.

Magiczna Rude Miedzi możemy nabyć w itemshopie Za Sz

§ 6 -Kamien Kowala

Kamie%C5%84_Kowala.jpg

Jeżeli posiadamy w naszym eq , Kamien Kowala i Zwój blog, to możemy wytworzyć podręcznik kowala (wytwarza go kowal)

Ten niesamowity podręcznik działa na podobnej zasadzie zwoja blog, jednak szansa na pomyslne ulepszenie itemy jest wieksza.

Jeżeli ulepszenie sie nie uda , jakosc przedmiotu zostanie zmniejszona o jeden poziom.

Ten niesamowity Kamien Kowala możemy nabyc w ItemShop Za Sm // Sz.

§ 7 -Magiczny Kamień

Magiczny_Kamie%C5%84.jpg

Bryła legendarnego metalu zapewniającego najlepsze wyniki podczas ulepszania przedmiotów.

W ten sposób ulepszony przedmiot nie może ulec ani zniszczeniu ani pogorszeniu

Funkcja :

Eliminuje ryzyko obniżenia jakości przedmiotu.

Gdy przedmiot jest +8 i ulepszanie na +9 nie powiedzie się, zostaje wtedy na +8.

! Warto tez dodać , ze koszt ulepszenia w innych krolestwach jest 3xdroższy !

Historia Edytowania Tematu :

Data Edytowania / Edytowano Przez / Powód Edycji .

09/12/2012 17:58 / Vito Corleone / Dodano Punkt 7 Magiczny Kamień .

779fd33b18ab8e822f7aef63fc0a56.png

363451410787081286162.png

Opublikowano

Dla mnie trochę TuT bezużyteczny. Chyba każdy wie jak się ulepsza przedmiot albo wkłada kd :P I nie piszcie że nowi gracze nie umieją bo nowych graczy Metina2 praktycznie nie ma :P Ale pod względem wyglądu bardzo łanie :)

@Down Nie wiem kto teraz zaczyna grać w metina. Raczej nikt :D

l9WHU.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Brakuje jeszcze magicznego kamienia.Gdy ulepszanie się nie powiedzie,poziom przedmiotu nie redukuje się.Jest do wygrania na przykład w tomboli.

Opublikowano

Vito teraz tu przyszłeś spam prowadzić ? He he he

Poradnik raczej nie potrzebny bo rzeczywiście graczy zaczynających dopiero przygodę

można policzyć na palcach. Sam rozumiesz ale plusik Ci zostawię.

Pozdrawiam

sygnatura2.gif

Pomogłam ... bardzo proszę. Plusik mile widziany.

Pozdrowionka.

Opublikowano

Ja także twierdzę jak UP. Poradnik jak dla osób nowych mało przydany a każdy bardziej doswiadczony gracz to wszystko już wie.

Opublikowano

Ja także twierdzę jak UP. Poradnik jak dla osób nowych mało przydany a każdy bardziej doswiadczony gracz to wszystko już wie.

Jak już wspomniałem w poradniku , "dla zielonych"

Wiec nie wiem po co pisecie takie posty nabijając sobie posty.

Takie posty bd raportowane !

REFRESH !

363451410787081286162.png

Opublikowano

Nie hejtujcie wykonwacy , z tego co widzę tutek jest w dużej mierze przeznaczony dla osób które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z grą METIN2 , nie każdy TUT musi być dla doświadczonych , polecam :)

W MOIM SERCU TYLKO METIN I INNI CZAROWNICY

TOP 2 CZARODZIEJ

Opublikowano

Jak już wspomniałem w poradniku , "dla zielonych"

Wiec nie wiem po co pisecie takie posty nabijając sobie posty.

Takie posty bd raportowane !

REFRESH !

Nie rozumiem Cię kompletnie ? Powiedz Mi ? Dlaczego tworzysz poradniki dla tz. zielonych skoro liczba graczy nowych skoro w Metin 2 już ludzie niechcą w sumie grać i tylko pozostali starzy weterani.

Jeszcze w swojej odpowiedzi grozisz raportowaniem. Używanie raportów dla zabawy a to u Ciebie wynika własnie grozi karą. Według twojego myślenia nie można się wypowiedzieć w poradniku Pan wiele urażony.

Wybacz owszem twój psot napewno zgłoszę, nie będziesz straszył raportowaniem osób które nadzwyczajniej wyraziły nienaganna opinię o twojej pracy.

sygnatura2.gif

Pomogłam ... bardzo proszę. Plusik mile widziany.

Pozdrowionka.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobry tut, nie trzeba grzebać w wiki żeby sprawdzić jak zrobić np. zwój wojny, leci lajk ;)

Wkn4tFu.jpg

Bob Marley Bless

Robie sygny na zamówienie

;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...