Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Rankedy

jestem czarn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo, wiem ze bylo takich tematow juz z milion ale musze sie was spytac jeszcze raz

Na jakiej pozycji najlatwiej moge wygrac gre solo ? gram w dzungli i robie wszystko co moge, do około 20 minuty jest wszystko okej, da sie grac (gankuje ofc wszystkie linie) no ale po 20 to nie ma bata nafeedowani w chuj sa, pomimo tego ze staram sie gankowac wszystkie linie to i tak albo top albo bot feeduje..

Opublikowano

Sam gry nie wygrasz grając w jungli, jeżeli team feeduje inne linie (najbardziej adc i ap) to praktycznie po grze. Nie rozumiem też tego, skoro ciągle gankujesz i dostają po dupie to na prawdę jacyś słabi gracze muszą być.

45a1e9d714fa5.jpg
Pomocnik
Opublikowano

Top i mid najbardziej przyczyniają się do wygranej. Mid kontroluje całą mapę, tudzież gankuje wszędzie ;) Top natomiast to zazwyczaj offtank z dużym dmg i jego zadaniem (jak i mida) jest położenie przeciwnego ad carry :>.

Opublikowano

1 ranked może nie wyjść, 2, 3,4,5 w jungli

Ale skoro więcej, to może zmień profesje - zacznij grać inna linię.

Najlepiej duo mid - jungla - mozecie razem gankowac

adc - support - adc sfeedowany (jeśli obaj ogarniacie) i wygrywa grę

lub mid - top ( 2 linie wygrywaja, każecie junglerowi siedzieć cały czas na bocie, bo wy jesteście pro i nie potrzebujecie gangków)

Kocham frydgi

18706.png

Opublikowano

ap nie lubie grac :C ale sprobuje solo topa..

to juz sie naprawde robi wkurwiajace, jesli ja nie moge wygrac rankeda bo ostatnio mialem kilka meczy gdzie support i adc mieli ok. 3/10 coś około tego..

Opublikowano

Nie jestes sam z tym problemem. Czesto tez ja ogarniam a inni przegrywaja linie i nie da rady wygrac gry...

stasiu956.png

Nick z Battlefield 3: Stachu956

Nick w League of Legends: Cv8j

Nick z Need for Speed World: Cv8l

Nick z Call of Duty 4: Modern Warfare: Stachu956

Opublikowano

Nie jestes sam z tym problemem. Czesto tez ja ogarniam a inni przegrywaja linie i nie da rady wygrac gry...

Niestety, tak jak ja gram marnie supportami i junglerami typu nunu, tak inni mogą beznadziejnie grać adc czy topem.

Nic na to się nie poradzi, trzeba spiąć dupsko i jakoś motywować team do dalszych działań.

Opublikowano

No wiesz ja juz musialem 2x leavnac ze wzgledu na to ze :

- "ME AND XXX PREMADE WE GO BOT!!!!!!!"

A pierwszy napisalem ze ADc koles mowi ze jak wezme adc zacznie trollowac... i mielismy 3 adc ale na szczescie leavlem z kolejki ;d bo byl by przegrany ranked...

Najlatwiej jest top/mid ad carry nie sadze poniewaz jak maja przynajmniej lekko ogarniety team bd cie focusowac i padasz w 2sec

Opublikowano

No wiesz ja juz musialem 2x leavnac ze wzgledu na to ze :

- "ME AND XXX PREMADE WE GO BOT!!!!!!!"

A pierwszy napisalem ze ADc koles mowi ze jak wezme adc zacznie trollowac... i mielismy 3 adc ale na szczescie leavlem z kolejki ;d bo byl by przegrany ranked...

Najlatwiej jest top/mid ad carry nie sadze poniewaz jak maja przynajmniej lekko ogarniety team bd cie focusowac i padasz w 2sec

Jezeli nie umiesz dobrze grac adc to padasz w 2 sec proste, a AD Carry jest najltwiej wygrac

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Jezeli nie umiesz dobrze grac adc to padasz w 2 sec proste, a AD Carry jest najltwiej wygrac

True, 20min farmienia i możesz sam 1v5 kosić co się tylko rusza.

O ile wcześniej nie nafeedujesz enemy adc.

Opublikowano

Ja tak kiedyś ( Teraz też ) często miałem, ale proponuje grać duo z kolegą ja teraz gram tylko duo i 4/1 na razie. To taka rada co chyba najbardziej może pomóc.

E6c9g1v.gif

Opublikowano

No mowie wam adc nie wycarujesz gry gdy cie bd ciagle focusowac wystarczy stun/knock/ i wszyscy sie na ciebie rzucaja... Wiadomo trzeba dobrze sie ustawic lecz nie zawsze sie to udaje i ADC to jednak najtrudniejsza psotac by wycarowac... Wystarcza czeste ganki w early/mid i kupa ;d

Opublikowano

Najlepiej grac duo tak by jeden gral adc (ciagnie late game) a drugi mid (roam), ewentualnie jungla. Topem nie jest latwo carrowac gdyz masz najmniejsze pole do gankowania.

Opublikowano

@Up

Co ty gadasz top to jest najlepsza pozycja do wycarowania... Zejdziesz z topa dariusem z farma 150+ i 3 killami i to ci wystarcza do late w ktorym i tak rozpierdalasz wszystko

Chyba na 1000 elo.

Opublikowano

@2up

top to najgorsza postac do wycarrowania po supporcie z 1 prostego powodu: nic sie tam praktycznie nie dzieje

No mowie wam adc nie wycarujesz gry gdy cie bd ciagle focusowac wystarczy stun/knock/ i wszyscy sie na ciebie rzucaja... Wiadomo trzeba dobrze sie ustawic lecz nie zawsze sie to udaje i ADC to jednak najtrudniejsza psotac by wycarowac... Wystarcza czeste ganki w early/mid i kupa ;d

ward i nie ma ganka + trzeba umiec unikac knockow stunow do tego jest taki item jak quicksilver sash, a przy rozwaleniu enemy bot lane i dobrej farmie taki bruiser nie zdazy do ciebie podbiec

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

kavariku - hmm, tez myslalem ze wystarczy umiec grac ale po tym resecie elo to za chuja nie wygrasz nawet jak umiesz zajebiscie grac.. albo bot nafeedowal albo mid i chuja robisz ;c

Opublikowano

Ad carry z dashem/blinkiem (EZ/CORKI) w razie focusu na Ciebie, szybki b i czekasz aż Twój team ich czymś zajmie.

Roamujący mid. (Evelynn, Lb) Gangujesz inne linie, tak aby Twoja miała większą przewagę.

1294477714-U1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...