Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mega problem

Sephareth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, wczoraj pisałem post o resetowaniu hasła na biosie. I nie przeczytałem dokładnie i nie zauważyłem, że musi być podłączone zasilanie. Odłączyłem komputer i wyjąłem na 1 min baterie CMOS. Więc, włączam komputer i co? Nagle mi przestało działać:

- GG

- DropBox

- Poczta Hotmail (od Windows 7)

i wiele innych rzeczy.

Robiłem format, przywracałem komputer do 2010 roku i nic nie podziałało. Po wejściu na przeglądarkę okazał się kolejny problem. Na każdej stronie pokazuje, że jest "Nie zaufana strona" czy coś takiego. Instalacja Adobe Flash Player też nie działa.

Proszę o radę, bo nie chcę kupować nowego kompa. Podejrzewam, że popsułem płytę główną...

Z góry dziękuję. Trafną odpowiedź nagradzam 50 likami! (wszystkie komenty jakie macie!)

image1.png?uid=2682742&m=0

Opublikowano

To że programy nie działają ma się nijak do płyty głównej. Zrób ponowny reset biosu najlepiej z jego poziomu (load default settings)

Jeżeli robiłeś formata to nie wiem w jaki sposób później przywróciłeś system... Zainstaluj system od nowa, przy instalacji patrz się na wszystkie okienka czy nie ma czegoś w stylu Formatuj, Czyść, Usuń. nie możliwe żeby po całkowitym formacie (którego sądząc po opisie nie zrobiłeś) nie działały podstawowe programy.

Opublikowano

No właśnie jest tak, że mam komputer od firmy Acer i mam partycje odzyskiwania. Co do biosu to przywrocilem z 15 razy juz te ustawienia. Probowalem na wszystkie znane mi sposoby.

Opublikowano

Chyba że tak. A jak z tym formatowaniem ? Spróbuj to powtórzyć porządnie. Jak pisałem nie możliwe jest żeby po formacie dysku i zainstalowaniu systemu na czysto występowały takie błędy. Spróbuj sformatować dysk Windowsa spod jakiegoś Linuxa, a dopiero później zainstaluj Winde.

Opublikowano

Z tym formatowaniem mam dwie opcje do wyboru:

- Przywroc system bez zapisu danych (coś w tym stylu)

- Przywroc system bez naruszania danych (coś w tym stylu)

Ale jak zrobie pełny format to dupa po systemie i sterownikach (cała partycja odzyskiwania pojdzie w ch...) chyba, ze jest mozliwosc kupna samej plyty win 7, a z reszta sobie poradze

Opublikowano

Jest możliwość kupna płyty win 7 czemu nie można było by kupić?

Mi się wydaje że po reinstalu systemu po prostu aplikacje przestały działać bo nie ma tam jakiegoś pliku .dl i tyle wystarczy ponownie je zainstalować

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

No właśnie o to chodzi żeby Ci system i sterowniki usunęło. To jest całkowity format (reinstalacja systemu). Jak nie chcesz wydawać kilka set złotych na Windowsa to polecam ściągnąć. Siódemkę można aktywować z dziecinną łatwością.

Opublikowano

Mam klucz, chodzi mi o torrent/płytę co kolwiek, żebym mógł wszystko wywalić i wgrać na nowo. Podejrzewam, że biblioteka z Certyfikatami poszła. W tym folderze jest taki syf... Aż szkoda gadać. Więc proszę o torrent/aukcje na allegro samej płyty bez klucza aktywacyjnego.

Opublikowano

Hmm jeśli masz klucz to możesz ściągnąć, nawet ze strony microsoftu, nie będzie to piracenie.

Jeżeli tak, to prosiłbym o link bo klucz mam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...