Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Darius czy Zed?

ForCeLLMPC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Darius

- OP Champ

- Ult bez cd(jeśli kogoś zabijesz)

- Krwotok

- Dobry solo top

- Wytrzymały

- CC

- Przyciągnięcie

- Dobra farma z Q

Opublikowano

Ani to ani to, Zed jest dość słaby, a jeszcze pewnie nerfa dostanie niedługo, Darius bardzo silny na solo topie ale w late ssie totalnie. Jeśli chcesz dobrego bruisera na solo topa to polecam Yoricka/Riven/Irelię/Jaxa.

Opublikowano

Jezeli juz musisz miedzy nimi wybierac to bierz dariusa bo nawet sobie poradzi w early/mid game natomiast zed jest slaby w jungli i jeszcze slabszy n topie

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

ja bym Ci polecił bardziej Zeeda ^^

Masz w ogóle 30lvl? Jak nie to nie wypowiadaj sie,

Zed to postać bez przeznaczenia, zadaje duży dmg i ma escape ale nic w tfach nie robi, dodatkowo mało hp i łatwo o feed.Jeżeli sam masz 30 lvl i ogarniasz już gre to weź irelie/xina/olafa/riven. Darius zmiażdży niemal każdego 1v1 na 1lvlu ale w late słabnie.

Opublikowano

Masz w ogóle 30lvl? Jak nie to nie wypowiadaj sie,

Zed to postać bez przeznaczenia, zadaje duży dmg i ma escape ale nic w tfach nie robi, dodatkowo mało hp i łatwo o feed.Jeżeli sam masz 30 lvl i ogarniasz już gre to weź irelie/xina/olafa/riven. Darius zmiażdży niemal każdego 1v1 na 1lvlu ale w late słabnie.

Tak, mam 30 lvl i ogarniam, chyba ze chodziło ci o tego typka wyzej ;p Xin mi sie nie podoba Olafa i Riven posiadam, a Irelia dosyć fajna, jednak darius bardziej przypadł mi do gustu, Zed raczej odpada, pograłem nim kilka razy na PBE i na prezentacji lepiej to wszystko wyglądało, jeszcze się zastanowie, może kupię Irelkę :D

Opublikowano

Ani to ani to, Zed jest dość słaby, a jeszcze pewnie nerfa dostanie niedługo, Darius bardzo silny na solo topie ale w late ssie totalnie. Jeśli chcesz dobrego bruisera na solo topa to polecam Yoricka/Riven/Irelię/Jaxa.

Darius ssie !? To ty chyba nie grałeś Dariusem nigdy :)

20utztj.jpg

Opublikowano

@up

Darius ssie pod tym względem, że jest słaby w late w porównywaniu do innych bruiserów oraz to że dużo osób go kontruje, przez co musisz grać nim idealnie, żeby nie feedować enemy team.

Opublikowano

To nie wiem :) Wczoraj grałem meczyk i miałem staty : 22/3/11 - Nie widać żebym dawał dupy w late.

PS : Nie grałem z noobami >: Jak się chce i umie grać Dariusem to jest świetny.

Zed to kicha i tyle.

20utztj.jpg

Opublikowano

mam zeda kupionego od czasu jak wyszedl ciagle nim gram i powiem ze jestem zadowolony i to mega, z odpowienim buildem ad carry/ ap carry w ulamku sekundy morduje, dobry escape tylko trzeba ogarnac, jesli potrafisz uzyc ulta i wycisnac jak najwiecej dmg, to jak pisalem CARRY NIE MA PRAWA PRZEZYC + dobrze sie spisuje na jungli jak i supporcie agresywnym :D

ZAPRASZAM SERDECZNIE NA SERVER !
24521_8.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...