Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] MySql Error code 139

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem podczas instalacji mysql wyskakuje mi error code 139 stop in cd /usr/ports/databses/mysql55-server . Próbowałem już wiele razy od nowa wszystko instalować ale nic nie pomaga. Proszę o pomoc.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

cześć . ta strona ci powie co oznacza ten kod :

http://rackerhacker.com/2007/08/09/mysql-error-codes/

w twoim przypadku : MySQL error code 139: Too big row

więcej ci nie pomogę bo angielskiego na tyle nie znam żeby powiedzieć

ci co to oznacza ;) , jak bd potrzebował innej pomocy napisz pw.

Opublikowano

Jeżeli masz czyste freebsd to nie powinno być problemów z instalacją.

Instalujesz mysql z czystego freebsd czy jakiegoś gotowca z plikami serwerowymi Metin2 ?

Jak coś to pewnie niedługo pomoże Ci AdminFreeBSD ;D

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Daj screen z instalacji bo to nie błąd mysql tylko błąd podczas kompilacji. Jeśli ci pisze mysql already installed to masz juz zainstalowany mysql i nie potrzebnie go instalujesz jeszcze raz. Jeśli masz błąd odnośnie zależności to najpierw będzie trzeba zaktualizować zainstalowane porty przy pomocy portupgrade. Napisz do mnie to ci pomogę.

- zabezpieczenia: logowania do serwera na klucz RSA, baz danych - TUNEL SSH, FIREWALL, ANTY-DOS, aktualizacja systemu

- jaile: (podział serwera dedykowanego na kilka pod serwerów z oddzielnymi adresami IP, usługami, kontami użytkowników, konfiguracją itd.), aktualizacja jaili, autorestart jaila z wewnątrz jaila

- optymalizacja logów, bazy mysql, naprawianie bazy mysql, automatyczny backup na zewnętrzny serwer FTP, poprawny licznik graczy online, itd.

- programowanie: edycja/pisanie skryptów php, zapytań (query) SQL.

Opublikowano

Porty są zaktualizowane bo były instalowane wczoraj zresztą próbowałem portupgrade wyskoczyło up to data czy jakoś tak. Nie pisze mi mysql already installed zresztą dam za chwile ss.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

1. Wgrywałeś jakieś liby do systemu ?

2. Co modyfikowałeś przed kompilacją mysql ?

3. Jak pobierasz porty portsnap ? przez ftp ? instalujesz je podczas instalacji ?

4. Jaka to wersja FreeBSD ? 8.3 ? 32bity czy 64bit ?

5. Zrób make clean i uruchom kompilacje jeszcze raz. Jak to nie pomoże zobacz czy ci sie zainstaluje mysql51-server.

Moim zdaniem coś namieszałeś w systemie za bardzo i dlatego masz core dumped lub to jest jakis bug w FreeBSD.

- zabezpieczenia: logowania do serwera na klucz RSA, baz danych - TUNEL SSH, FIREWALL, ANTY-DOS, aktualizacja systemu

- jaile: (podział serwera dedykowanego na kilka pod serwerów z oddzielnymi adresami IP, usługami, kontami użytkowników, konfiguracją itd.), aktualizacja jaili, autorestart jaila z wewnątrz jaila

- optymalizacja logów, bazy mysql, naprawianie bazy mysql, automatyczny backup na zewnętrzny serwer FTP, poprawny licznik graczy online, itd.

Opublikowano

Ad.1.Nie

Ad.2.Nic

Ad.3.Pobieram za pomocą komendy portsnap fetch extract

Ad.4.8.3 32bity

Nie mieszałem nic za każdym razem gdy próbuje zainstalować mysql robię to na czystym FreeBSD tylko z zainstalowanymi portami w VirtualBoxie mam zawsze zapasowa kopie takiego sytemu. Sproboje moze 51 pojdzie.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

A wiec mysql 5.1 udało się zainstalować, ale czy taka wersja może być czy bd miał problemy przy dalszym robieniu servera a może teraz jest jakaś możliwość zaktualizowanie mysql?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Na mysql 5.1 wszystko będzie działać OK. Ja osobiście instaluje tylko mysql 5.1.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Hahah no banał .. Jeśli ci takie coś wyskakuje podczas instalacji mysqlserver55 wpisz po prostu : cd /usr/ports/databases/mysql55-server/ a potem " make install clean" może ci jeszcze raz wyskoczyć to samo ale za 2,3 razem instalacja pójdzie dalej więc spokojnie wiem z doświadczenia ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...