Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Call Of Duty Balck Ops 2 - spadki fps / obciążenie cpu 90-100%

Why Not?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam problem z grą CoD black ops 2. Mianowicie mój problem dotyczy gry, mianowicie już w menu obciążenie procesora wynosi już około 80%, podczas gry najczesciej 90-100%, co powoduje ciężkie do wytrzymania ściny. Dodam, że cod 6/7/8 chodzą mi jak złoto, gra oryginalna, na steamie.

Mój sprzęt:

Intel Core 2 duo E8400 3.00GHz

Zotac Geforce 9800 SMP! edition 512 gddr3

zasilacz OCZ 500W

4GB ram ddr2

Dodam, że jakiekolwiek zmiany w ustawieniach na mniejsze/ większe nie dają różnicy, nawet przy rozdzielczosci 800x600 spadki fps występują tak samo często.

Pozdrawiam!

76561198034893618.png
Opublikowano

Witam ponownie, po zaktualizowaniu windowsa, sterowników z najnowszych na bete(która niby lepiej współpracuje z black ops 2) oczyszczeniu przez CCleanerem oraz używaniu Game boostera otrzymałem znacznie lepsze rezultaty. W menu wykorzystanie procesora ~50% podczas gry 80-90 - co daje znacznie lepszy komfort gry, spadki występują znacznie rzadziej. Krótko mówiąc da się już grać ;)

Jak na moje oko dalszy błąd leży na zoptymalizowaniu gry, w Black Ops 1 taki sam problem występował, jednak po jakimś czasie go naprawili i wszystko działało cacy. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły na lepsze rozwiązanie mojego problemu, to byłbym wdzięczny, pozdrawiam!

76561198034893618.png
Opublikowano

@Silver - mylisz się, na karcie 512 przy całkowitym minimum(nie licząc rozdzielczości, przeczytaj cały post..) nie powinienem miec zadnych lagów. Fps wahają mi się teraz między 60 a 120, jednak czasami występują te nikłe zacinki jakoś tak 3x na jeden mecz w multi, więc myślę, że da się grać ;)

76561198034893618.png
Opublikowano

Też mam karte z GDDR3 ale 1 gb pojemności . Mi w BO nie było ścinek graficznych tylko efekty. Powinno to naprawić, albo po prostu kupić nową karte albo zobaczyć jakie karty ci pójdą na płycie głownej

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...