Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]PSP Przerobka

Sakuuto

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

powinno być w instrukcji, a jak nie to spróbuj wejść w opcje oprogramowania (tam gdzie jest możliwość update systemu)

Opublikowano

W sumie to napisałeś to samo co ja ;p

@Edit

Posłużę się cytatem pana moderatora z tego działu

Mpcforum nie wspiera piractwa.

Myślę, że każdy wie, po co się przerabia psp...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@up

a powiedz mi proszę, czy ty byś przerobił psp tylko dla homebrew? Poza tym na forum jest zakaz jakiegokolwiek wsparcia w piractwie.

Opublikowano

Moje psp jest czyste jak łza i jestem z tego dumny usłyszałem kiedyś taką dewizę jak cię na coś nie stać to nie kupuj, no bo spójrzmy na to z innej strony wielka grupa ludzie pracuje w pocie czoła nad czymś (np nad grą) i liczą na godny zarobek ze swojej pracy a ty im to kradniesz w niecałe 10 minut (zależy od łącza i rozmiaru :D). Mniejsze dochody równa się mniej pieniędzy na kolejny tytuł co oznacza słabszą bądż niedorobioną grę a jak ktoś sobie kupi orginał to potem się bedzie denerwował to właśnie przez to.

Ja też nie jestem bogaty więc nie uznawaj mnie za jakiegoś banana który ma na wszystko hajs. NIE! Ja po prostu chodze po giełdzie (Mam taką fajną w katowicach) lub allegro i mam pełno fajnych gierek na ps 3 i psp.

Opublikowano

Nie rozumiem Was ani trochę. Koleś pyta jak przerobić i jak sprawdzić wersję systemu a Wy wyjeżdżacie z takimi postami. Wchodzisz w System Settings>>>System Information i tam masz wersję systemu napisaną. Poza tym, przerobienie PSP odblokowuje wiele możliwości niedostępnych bez przeróbki. I nie mówię tu o piratach, sam mam dość sporo oryginałów na PSP, nie wyobrażam sobie tej konsoli bez pluginów, homebrewów i innych tego typu rzeczy, nie mówiąc o emulatorach. To samo z przeróbką PS3, wiecie że jak je przerobicie i zedytujecie PARAM.SFO to można na grać na PSP w gry z PS3 za pomocą funkcji remote play? CFW poszerzają możliwości konsol i odkrywają takie, o których nawet nie wiemy.

Moje psp jest czyste jak łza i jestem z tego dumny usłyszałem kiedyś taką dewizę jak cię na coś nie stać to nie kupuj, no bo spójrzmy na to z innej strony wielka grupa ludzie pracuje w pocie czoła nad czymś (np nad grą) i liczą na godny zarobek ze swojej pracy a ty im to kradniesz w niecałe 10 minut (zależy od łącza i rozmiaru :D). Mniejsze dochody równa się mniej pieniędzy na kolejny tytuł co oznacza słabszą bądż niedorobioną grę a jak ktoś sobie kupi orginał to potem się bedzie denerwował to właśnie przez to.

Ja też nie jestem bogaty więc nie uznawaj mnie za jakiegoś banana który ma na wszystko hajs. NIE! Ja po prostu chodze po giełdzie (Mam taką fajną w katowicach) lub allegro i mam pełno fajnych gierek na ps 3 i psp.

prawdę mówiąc to też nie jesteś do końca "czysty" bo kupujesz używki więc wydawca ani grosza na tym nie zarabia. a poza tym, płacić za takie crapy jak FIFA 13 gdzie EA ma wywalone na PSP od dłuższego czasu i robi kolejne tytuły tylko dla kasy, tak jak na PS2 to jak dać się okraść.

fs_overall.png

Opublikowano

Sorry ale ja nie Kupuje "crapy" bo kupuje gry które są sprawdzone a poza tym na giełdzie są gry też oryginalne foliowane i ich to nawet więcej kupiłem niż używek pozatym po co przerabiać ps 3 ??? jak co miesiąc gdy jak ja grasz na multi to musisz robić udate systemu. A przy okzazji użyłeś zwrotu "to jak dać się okraść" czyli co ja mam okraść ich ?? Nie wyznaje zasady oko za oko

tymbardziej że fify nie lubie ogólnie sportów na konsole wole je uprawiać no chyba że sport champions se z kumplami popykać na imprezie ale to tyle.

No i tak do końca nie wiesz czy on tylko dla hombrew to przerabia czy jak większość polaków dla darmowych gier :(

Opublikowano

@UP Dupa ci odpadnie jak ktoś przerobi gry dla piratek? Pozatym patrząc czasami na ceny niektórych gier a na ich jakość aż wydawcy się proszą o piractwo -.-

Opublikowano

UP Z tą ceną gier to częściowo masz racje no ale cóż tak jest w polsce bo w ameryce gry kosztujew parenaście dolarów dla nich to jest mało gdyby PLN były mocniejsze to gry byłyby tańsze.

Opublikowano
@UP Dupa ci odpadnie jak ktoś przerobi gry dla piratek?

Cóż, wkurwia mnie to, że jakiś moderator nie udzieli jednej osobie "pomocy", bo to niezgodne z regulaminem, a potem "pomaga" tysiącom innym ludziom łamiąc ten sam punkt regulaminu.

Po za tym ceny są wysokie, bo rzadko kto kupuje gry, a rzadko ktoś kupuje gry bo są drogie...

Poza tym, przerobienie PSP odblokowuje wiele możliwości niedostępnych bez przeróbki. I nie mówię tu o piratach, sam mam dość sporo oryginałów na PSP, nie wyobrażam sobie tej konsoli bez pluginów, homebrewów i innych tego typu rzeczy, nie mówiąc o emulatorach.

Ja mam przerobioną konsolę i nie mam na niej a ni jednego pluginu... Są one dla mnie kompletnie zbędne. Poza tym przerobienie konsoli naraża na jej uszkodzenie i powoduję utratę gwarancji. Jakby ludzie bardziej by się znali na tym co robią, to by robili tak, że homebrew działałby na nie przerobionej konsoli. Sam korzystałem kiedyś z takich, ale je szuka się kurewsko trudno, bo prawie nikt tak nie zrobi... Jedynie to się zgodzę z emulatorami, bo nie da się przerobić gry tak by działała nie przeróbkach, bez zaglądania w kod źródłowy.

Opublikowano

Cóż, wkurwia mnie to, że jakiś moderator nie udzieli jednej osobie "pomocy", bo to niezgodne z regulaminem, a potem "pomaga" tysiącom innym ludziom łamiąc ten sam punkt regulaminu.

Po za tym ceny są wysokie, bo rzadko kto kupuje gry, a rzadko ktoś kupuje gry bo są drogie...

Ja mam przerobioną konsolę i nie mam na niej a ni jednego pluginu... Są one dla mnie kompletnie zbędne. Poza tym przerobienie konsoli naraża na jej uszkodzenie i powoduję utratę gwarancji. Jakby ludzie bardziej by się znali na tym co robią, to by robili tak, że homebrew działałby na nie przerobionej konsoli. Sam korzystałem kiedyś z takich, ale je szuka się kurewsko trudno, bo prawie nikt tak nie zrobi... Jedynie to się zgodzę z emulatorami, bo nie da się przerobić gry tak by działała nie przeróbkach, bez zaglądania w kod źródłowy.

ceny nie są wysokie, 40zł za grę to nie wiele a nikt nie każe Wam grać w kilka tytułów miesięcznie. nie odpalisz nie podpisanych aplikacji na PSP, i tyle. to po prostu nie możliwe i nie świadczy to o braku wiedzy ludzi którzy ja robią, lol. to po prostu zabezpieczenie sony które uznało że nie chce na swoich konsolach gier developerów innych niż tych, którzy z nimi współpracują (oprócz minisów, ale one nie są w większości jakieś super ciekawe) trudno znaleźć homebrewy?

http://dl.qj.net/psp/homebrew-games.html

ja pamiętam, że PSP przerobiłem bo kilka z nich mnie zainteresowało. przeróbka nie naraża na uszkodzenie konsoli jeżeli nie ingerujesz w pliki systemowe co jest dość trudne bo każda przeróbka domyślnie blokuje dostęp do nich. sam nie raz zmieniałem soft na niższy co podobno grozi w 80% brickiem i moja konsola trzyma się dobrze.

co do tematu- zainstaluj 6.60 PRO B10.

fs_overall.png

Opublikowano

40zł to najmniejsza cena za grę. Chodzi mi o gry po 120zł, gdzie na PC kupisz max za 50zł jak nie mniej. Nie możliwe jest zagranie homebrew bez przeróbki? Ja kiedyś miałem taką co zagrasz bez przeróbki. Mi normalnie chodziła ta gra zanim przerobiłem psp. A tą grą jest choćby po prostu Lamecraft. Szukałem sporo czasu w tedy normalnej, działającej wersji Lamecrafta, a przez przypadek znalazłem wersję która działa na nie przerobionych psp...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...