Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Kiedy zacząć rankedy ?

BlindMaster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem że są już tematy o tym ale zapytam się czy dobrze jest zaczynać grać rankedy od razu (trochę po 30lvlnp.miesiąc) czy mam serio czekać do tych ok.500winów?Pomóżcie bo mnie strasznie świeżbi żeby zagrać rankedy.Raz grałem temowego 5vs5 przeciwno ruskom więc mnie to nie ucieszyło zbytnio.

Z góry dzięki.

Cpt%20Vezzie_eune_64_3_logo.png

Opublikowano

Na Twoim miejscu czekałbym trochę, powygrywał parę meczy i dopiero wziął się za rankedy. Pierw trochę potrenuj, potem wbijaj elo helo xD

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Jeśli zdobędziesz wszystkie runy jakie Ci trzeba na twoją ulubioną pozycję - śmiało graj rankedy.

Nie widzę przeciwwskazań.

Jednyne czego się "boje to": bo teraz nowy sezon to reset elo i jak w przeciwnym teamie jakiś dobry będzie i tego insta pozycjonowania:mid ,top etc.

Cpt%20Vezzie_eune_64_3_logo.png

Opublikowano

poczekaj miesiąc niech brudasy i innego typu prosy spadną niżej ze swoim elo i wtedy będziesz mógł pograć z w miare ogarniętymi ludźmi.

Bullshit, jeśli poczeka jeszcze trochę to ciemna masa spadnie na jego elo i będzie mu się strasznie trudno wybić do choćby 1500.

Poza tym nie ma szans trafić na prosa (teraz), oni wszyscy mają już 1400+ o streamerach nie wspominając (1600-2100).

Polecam zacząć teraz, jeśli skompletowałeś zestaw run na swoją "ulubioną" pozycję.

PS: Poćwiczyć na normalach ? - LaYeR91 wiesz co piszesz ?

Na normalach nie ma poziomu, tam jedynie można się nauczyć jak ksuć blue buffa junglerowi na 1lv.

@Fli_PL

Zacznij grać teraz. najlepiej z jakimś znajomym - można nieźle się wybić, czego za jakiś miesiąc już nie będzie można zrobić.

Opublikowano

ja rozegrałem ok 2000 godzin przed rankedami a i tak nie mogę wyjść z elohell, a gram na dość dobrym poziomie, choćby to 1400 mógłbym wbic...

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

@ damomo

ja czekam miesiąc po 5 meczach z brudasami i ruskami mam 1/4 ...

z czego staty moje wynosiły 10/2 czy 20/7 więc jedynym wyjściem to odczekanie aż ci experci spadną na swoje zasłużone 500elo.

Pozdr

Opublikowano

@Up, prawda. sam często robię mecz Fizze/Talonem czy Lee. O wiele łatwiej jest carrować z mida

Opublikowano

Pierdolicie glupoty na nordicu na normalach gowno sie nauczysz . Najlepiej jak najszybciej zaczac grac rankedy bo tam juz ludzie sie staraja , nawet jak spadniesz na niskie elo to i tak lepiej sie tam gra niz z idiotami na normalach . ( Ciekawostka : ostatnio zrobilem sobie smurfa na west i graja tam na 5lvl lepiej niz na 30 lvl nordic na normalach )

Aha jeszcze jedno . Mowisz ze boisz sie tych ustalonych lini ? Po prostu to jest aktualna meta gry i nic na to nie poradzisz .

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Polecam już teraz zacząć grać rankedy.

W 1 dzień wbiłem 1300+ elo.

Dowód:

00868570679238035088.png

SS z mojego 2-go konta.

SunzykPL

League of Legends player

Opublikowano

Ja od wczoraj od wbilem 1453 Elo , i nie uwazam ze jakos specjalnie ciezko bylo (moze po za meczem gdy mialem afk ) , ale tak to nie bylo zle

Ja preferuje gre na bocie adc , i mi to swietnie wychodzi jak mi dobiora dobrego supporta to linia przewaznie win , chyba ze trafie na kogos lepszego do siebie

Tak wiec chce dzisiaj dobic do 1500 elo i potem sie zobaczy , mam nadzieje ze pojdzie tak jak teraz

Radze grac postacia ktora potraficie grac najlepiej , chociaz nie na wszystkich liniach tak mozna zrobic , bo np ktos lubi grac lux i na midzie dostanie kassadina czy fizza to go skontruje

Ale ja na szczescie lubie gravesa i poki idzie bardzo dobrze

Pozdrawiam

1922035944.gif

ninjack.gif

Uploaded with ImageShack.us

/AceBoy: Proszę się dostować do regulaminu globalnego w sprawie sygnaturek.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Popieram twoje zdanie ja gram rankedy od jakis 110 winow a wiec spoczko :)

Jeśli zdobędziesz wszystkie runy jakie Ci trzeba na twoją ulubioną pozycję - śmiało graj rankedy.
Nie widzę przeciwwskazań.

73159_20_07_12_10_19_15.jpg

Opublikowano

Wiem że są już tematy o tym ale zapytam się czy dobrze jest zaczynać grać rankedy od razu (trochę po 30lvlnp.miesiąc) czy mam serio czekać do tych ok.500winów?Pomóżcie bo mnie strasznie świeżbi żeby zagrać rankedy.Raz grałem temowego 5vs5 przeciwno ruskom więc mnie to nie ucieszyło zbytnio.

Z góry dzięki.

Do gry rankedów jest wiele zastrzeżeń. Ja popełniłem błąd, bo zacząłem mając 250 winów, i gdyby nie to, że wygrałem pierwsze 3 mecze, i później średnio byłbym wśród noobów ee znaczy bronzów.

Pierw dojdz do tych 500-600 winów, w przeciwieństwie do mnie.

Skompletuj wszystkie potrzebne runy, champy na każdą pozycje, i zagraj DUŻO meczy jakąś postacią, by stała się twoim mainem, a przy okazji oglądaj jak pro gracze grają nim i zbieraj różne wnioski, polepszając swą grę. Jeżeli będziesz na poziomie, w którym dajesz rade w każdej fazie gry - Wyjść z linii bez szwanku, przetrwać focus/ wyznaczyć go i zrobić rzeźnie, możesz śmiało carryować/grać. Polecam kanał na YT Lolwiki lub coś takiego, bardzo dobry.

PAMIĘTAJ, NIGDY ALE TO NIGDY NIE GRAJ PRE MADE Z KOLEGA KTORY MA WIĘKSZĄ LUB NIŻSZĄ DYWIZJE. NIE CHCE MI SIE TŁUMACZYĆ, pre made tylko z kimś na twoim poziomie, pamiętaj

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Weź sobie najlepiej kogoś z poziomu golda lub wyżej na duo, niech Ci zrobi na tyle win rankedów, żebyś po pierwszych 10 miał dolny silver, a potem ucz się lepiej grać na tych rankedach nie mogąc spaść w dół i wyjdziesz wyżej, jak osiągniesz odpowiedni poziom. Nie ma sensu czekać, ale samemu lepiej pierwszych nie grać.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Nie ma na co czekać, na normalach grać się nie nauczysz. Znam osoby które grają od sezonu 1, łącznie mają z 4000 rozegranych normali a gdy zaczęli grę w 3 sezonie to siedzą w brązie. Po prostu nie graj normali, tam jest za dużo trolli i rzeczy typu brak supporta, duo mid (który czasem się sprawdza o ile ktoś nie zrobi Rage Quita i nie strolluje) itp. Zacznij gdy będziesz miał przynajmniej ze 2 postacie na każdą linię i ogarniesz ich mechanikę, skill będziesz ćwiczył grając kolejne rankedy.

Opublikowano

Najlepsza metoda? Dobij 30 lvl zagraj te 10 rankedów. Wyląduj w brązie v. Potem założ nowe konto dobij 30 kupuj już tylko te postacie które wiesz że będziesz używał i znowu zacznij grać rankedy. Efekt murowany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...