Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Nie wiesz jakiego Boga wybrać? Pisz tu!

Engineer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tworze ten temat (nie wiem czy już taki powstał) Dla osób które nie wiedzą którego Boga wybrać

Tu odpowiadamy jak i pytami:)

Zbedny Spam będzie usuwany i reportowany

Chcecie się kłócić ? Na PW a nie w temacie

Przykład :

anubis vs hades ? Kogo wybrać

Odpowiedź :

Anubis ponieważ ....

Prosze się rozpisywać bo tak bardziej wspomożecie osobę pytającą

Opublikowano

Zeus -

Naprawde ciekawie się nim gra jedna z moich ulubionych postaci

:) Ulti + skill 3 to idealne ubijanie jak i dobijanie przeciwników

Niezły dmg i dość łatwy do ogarniecia

Agni -

Średniej trudności postać. Ulti bardzo szybko się ładuję więc naprawde można wymiatać. 3 razy można je użyc a potem ładuje sie 10 sekund więc wiesz:)

idealny system ucieczki jak i ataku

Tu wybrałbym Zeusa bo nie przepadam za agni ale zależy w czym ty się specjalizujesz i jak lubisz grac:)

Opublikowano

No ja lubię grać mocnymi postaciami i takimi co dobrze dobijają ludzi bo mnie denerwują jak uciekają jak mają z 10 hp

Opublikowano

Loki czy Bacchus ? . ^^ przekonany byłem do lokiego ale nowy bóg okazał sie mieć bardzo fajne skille na practic fajnie mi sie grało obydwoma postaciami czekam na złote myśli . :)

3.png

Toshiro | Ninja Dagger | 1lvl+ | Gildia : Nie mam .

| Osetho

|

Opublikowano

Loki czy Bacchus ? . ^^ przekonany byłem do lokiego ale nowy bóg okazał sie mieć bardzo fajne skille na practic fajnie mi sie grało obydwoma postaciami czekam na złote myśli . :)

Loki- bradzo fajna postać. Ulti mega mocne (i można wykorzystać w nagłych sytuacjach do ucieczki). Znikanie super (nikt cię nie widzi i chodzi 50% szybciej). Gdy wali w plecy wali mocniej czyli podsumowanie bardzo silna postać + dobry system ucieczki. Postać dla kogoś kto lubi zabijać :P

Co do Baccuchusa to musisz lubić grać tankiem i musisz mieć świadomość że będziesz mało killował :P Bacchus ma słaby system ucieczki, a ulti takie sobie.

Prosię o lajka :D

l9WHU.png

Opublikowano

@up

Nie zgodził bym sie prawie z wszystkim co napisałeś o bacchusie.

btw. bacchus jest overpowered jeżeli zagrasz nim poprawnie, napewno dostanie nerfa.

2jg1dfb.png

Sygna by me.

3502qs5.png

"There is nothing like elo hell, it's just about how hard you can carry."

Opublikowano

@up

Nie zgodził bym sie prawie z wszystkim co napisałeś o bacchusie.

btw. bacchus jest overpowered jeżeli zagrasz nim poprawnie, napewno dostanie nerfa.

Wiem :P Teraz już wiem. Teraz jak nim gram to mam staty po 10-1-... i większe :D Postać bardzo dobra. Dużo ma na reg. many i sporo obronki. Postać super. Moce ulti oraz jakiś tam mały system ucieczki (no da się uciec jeżeli się opanowuje skille) Polecam tą postać.

l9WHU.png

Opublikowano

Loki - Postać głownie do Dmg i jak chce się to nawet do KS'ów Spory dmg i niezłe skille. Np do uciekania - Niewidzialność

Bacchus - Postać na mój gust strasznie mocna ale poczekałbym do jej kupna po nerfie bo napewno tak będzie :)

Ludzie go robią jak widze na tanka ale Ap też można :)

Opublikowano
jakiś tam mały system ucieczki (no da się uciec jeżeli się opanowuje skille) Polecam tą postać.

Stun + skok to dla Ciebie mały system ucieczki? Ma najlepszy skok zaraz po bastet.

Osobiście polecam bacchus'a pod Ad. W pełnym upojeniu już na 1 lvl ma ok. 100 dmg , czyli typowy papier leci na 4/5 hitów.

W połączeniu z ymirem i jego stunem już na 1 lv już ma kill'a. Później już jest tylko łatwiej.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Zeus i hades jedno z najlepszych combosów ale nie bedziesz raczej grac obiema postaciami na raz:D

Zeus - Ulti mocne + Skill 3 to naprawde polaczenie dzieki ktoremu pente latwiej jest zdobyc niz innymi postaciami

:) Ogolnie mocna postac i sie nia przyjemnie gra

Hades - Bardziej tankowna postac. Jego ulti no srednie ale to przecież tank

:) Idealny system ucieczki jak i gonienia

Opublikowano

Zeus słaby system ucieczki, bardzo papierowy. Bardzo mocne ulti, które działa nawet po śmierci + detonacja ładunków ( przy 3, obrażenia mnożą się 4 x)

hades swiety system ucieczki, heal, 1s stun. No i ulti... Świetne. Moim zdaniem jedno z najlepszych w grze.

Obydwie postacie są świetne, jednak polecam hadesa

Opublikowano

Dwie świetne postacie...

Każdą z nich buduje pod Ad i gra mi się wyśmienicie.

Bacchus burst do obrażen , skon , stun. Dużo cc w ulti.

Odin burst do speed attack ( 55% na ostatnim poziomie lol ) , skok , świetny pasyw na skillu do protekcji i regeneracji hp.

Dużą role oczywiście odgrywa cena... Za odina w tym momencie zapłacisz 2750 favora , a za Bacchusa 5.5k

Dla mnie na ten moment lepszy jest bacchus , jednak polecam kupić obydwie postacie.

Opublikowano

Anubis czy Zeus?

Anubis:

-dobre combo

-taki sobie system ucieczki

-dobre skille

-trochę mało życia ale da się nadrobić

Zeus:

-Ulti + skill 3 = masakryczne hity

-system ucieczki-nie ma

- dobre skille

-sporo obrony (chodzi o skill nr2)

Ja oczywiście bardziej polecam Anubisa bo mi się lepiej gra :) Ale nie wiem jak tobie. Ale wyjaśniłem powyżej co i jak xD

l9WHU.png

Opublikowano

Anubis

+Ulti super mocne + stun midzio:D

+ skille mocne

+ Czasami combo niezłe typu : Ty stun (gdy sie skonczy) Ymir stun i pada;)

- Papierowy

-Brak systemu ucieczki

Zeus

+ Ulti + skill 3 nie uciekniesz

+Skille ogolnie niezłe

+ Obrona pod skillem 2

+ Bardziej ,,tankowny'' od anubisa

Grałem anubisem ale gdy zaczalem zeusem to juz tak zostalo;D

Polecam bardziej Zeusa

Opublikowano

Jakiego tanka killera polecacie. sorki że nie pisze ..vs,, no ale :D

Polecam Ci Odina oraz Hadesa. Dlaczego? Ponieważ Odin ma dobrą reg. HP, jak dasz sporo na atak to biję bardzo mocno + jego skill z szybkością bicia= masakra, a jak da jeszcze ulti to już w ogóle. Co do hadesa to ma dobre ulti nawet, ma niezły system ucieczki i ma skill co odnawia mu życie.

l9WHU.png

Opublikowano

No sobek spełnia niby wszytkie wymagania:Skill uczieczkowy :) mocne ulti i te 2 pozostałe.Odyn jakoś mi się nie podoba po grałem i tak sobie.Ymir taki sobie

smite-SkoczekPL , Drejk

Combat Arms-Baxiu11

2i03s51.png

Opublikowano

Jakiego tanka killera polecacie. sorki że nie pisze ..vs,, no ale :D

Bacchus pod ad - skok, stun, slow. Na 1 lv 100 obrażeń przy pełnym "upiciu" - każdego papierka masz na 5 hitów max.

By wprowadzić porządek w tym temacie chciałbym aby przed każdą odpowiedzią był w cytacie post do którego się odnosimy.

Opublikowano

hades, zeus, agni czy thor?

Hades:

-dobre ulti ale dużo bogów może z niego uciec

-system ucieczki nawet niezły :D

-ma skill do reg. życia więc wielki +

Zeus:

-dobre combo (ulti i skill nr 3)

-skill nr 2 daje obronę na ataki +speeda więc nie jest źle

-system ucieczki raczej marny :P

Agni:

-stun

-system ucieczki jest :) nawet dobry

-bardzo dobre ulti z małym czasem oczekiwania

-może podpalać

Ogólnie bardzo dobra postać :D Gram nią i polecam Tego Boga

Thor:

-ulti dobry tylko do ucieczki i gonienia

-stun (co mi się nie podoba, po co dali tego nerfa) / To jest dla niego buff, nie nerf ~~Majkel

-teleportacja (też beznadzieja)

-z dobrym buildem biję po 400-700 z hita

No niezła postać

Nie wiem co ty lubisz ale z tych 4 polecam ci zagrać albo Thorem albo Agnim :D

l9WHU.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...