Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

komputer do gier

Lolekczekk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z najnowszą grafiką Intel HD Graphics 4000

super wydajnym cztero rdzeniowym procesorem

Intel Core i7-3770 QuadCore 8x3.4GHz

Turbo Boost: 3.9GHz

na płycie Gigabyte GA-H61MA-D2V z USB3.0!!

markową pamięcią 16GB 1333MHz DDR3

szybkim dyskiem twardym 1TB (1000GB) SATA 3

najnowszą nagrywarką DVDRW Double Layer

w obudowie TRACER z zasilaczem 420W SILENT 120mm PFC

mniej więcej takie coś

koszt 2100zł-2500zł

na allegro są po 2100 jeszcze lepsze wiadomo drożej ale ten co wyżej podałem parametry są godne podziwu

taki komputer ma Rock nie identyczny ale te same parametry a pewno go widziałeś i widzisz w jakie gry gra

a więc dozbierasz trochę kaski lepszy komputer będziesz miał i nie będziesz musiał go wymieniać za 2-3 lata jak standardowe kompy

a jeżeli tak się bardzo spieszysz to rozglądaj się za 8Gigowym kompem

ale na tych zbliżonych parametrach co są wyżej spokojnie na maksymalnych ustawieniach graficznych będziesz mógł grać

Opublikowano

NIE KUPUJE SIĘ GOTOWCÓW Z ALLEGRO CZY ZE SKLEPU!

akurat czy gotowiec czy nie w tym nie ma żadnej różnicy

Składany sam komputer:

-Brak gwarancji na cały komputer chyba ze sklep ci składa i im powiesz co mają tam wpakować ale to chyba też gwarancja krótsza bądź wcale nie wiem to zostawiam bez komentarza na razie

-drożej wyjdzie złożenie niż kupienie np. takiej 16 GB

-na końcu się okazuje ze i tak te komputery są równe a sam fakt wynika ze jeden kupiony a drugi złożony i osoba która go złożyła ma tylko z tego satysfakcje

Kupiony komputer:

-Gwarancja + można przedłużyć

-mniej awaryjny(wiem coś o tym)

akurat lepiej kupić ze sklepu niż z allegro komputer z tym się mogę zgodzić

Youtuberzy tacy jak kamil scheicht czy rock i tak dalej oni kupili komputery ze sklepu i jakoś jak oglądam rocka to widzę w jakie gierki gra:)

ja tam nie widze różnicy między kupionym a składanym

Flap_PL

jeżeli widzisz jakieś to chętnie czekam na odp pod tym względem.

Opublikowano

Już mówiłem ci żebyś się nie wypowiadał jeżeli się nie znasz ;)

Nie chce mi się pisać wypracowania na kilka stron o tym czemu nie kupuje się gotowców i dlaczego są słabsze dlatego masz linka do strony na której masz wszystko opisane

http://stop.gotowcom.prv.pl/

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

teraz się tak wypowiem tak przeleciałem na razie na szybko i skomentuje to co na dole:

Wnioski:

Komputery (gotowce) ze sklepów, supermarketów i allegro.pl(oraz innych portali aukcyjnych):

- Są nieodpowiednio złożone,-Dlatego szuka się komputera który pasuje tobie a jeżeli nie ma takiego to można go złożyć

- Posiadają małą wydajność (szczególnie w grach) w porównaniu z zestawami złożonymi własnoręcznie za taką samą cenę, -hmm tutaj to ciężko jest mi porównać bo muszę przyznać ze nie miałem do czynienia jeszcze ze składanym kompem na tyle żeby go poznać dość dobrze

- Mają bardzo małe możliwości rozbudowy,-zależy również od producenta kompa

- Mogą szybko ulec uszkodzeniu-i tu się nie zgodzę mój poprzedni komputer opisze go w skrócie 512 mb ramu itdp KUPYWANY 2003 r zepsuł się w 2010 roku czyli po 7 latach poszła karta graficzna i coś tam jeszcze a więc jak na tamte lata i tak długo trzymał

- Mają słaby potencjał overclockingu-tu bez komentarza bo nie wiem o co chodzi

jak kto woli czy używane czy składane temat do dalszej dyskusji może jak poczytam więcej o składanych to się czegoś dowiem kto wiem oki ja już nie odp bo robię sam spam pozdro.

Opublikowano

Nadal nie zrozumiałeś?

Podpowiem ci

Twórcy gotowych komputerów nigdy nie dają tam podzespołów dobrych w tej cenie dają tam największe gówna jakie mogą być!

Jeżeli nie wiesz nawet co to o/c to ja dziękuje bardzo

Więc proszę cię grzecznie o nie udzielanie się w tym dziale zanim nie ogarniesz hardware

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Tu masz racje bo taki jest polski kraj i inne włożyć gówno a sprzedać jako diament :D ale ja tam nie mam specjalnych wymagań co do kompa to może dlatego nie narzekam na gotowce ale nie mówię że są najlepsze :D

Opublikowano
-Brak gwarancji na cały komputer chyba ze sklep ci składa i im powiesz co mają tam wpakować ale to chyba też gwarancja krótsza bądź wcale nie wiem to zostawiam bez komentarza na razie

Każda zakupiona część ma gwarancję na co najmniej rok(dyski SG) i więcej.

-drożej wyjdzie złożenie niż kupienie np. takiej 16 GB

Oh rly? 16GB smoczków od Geila kosztuję 230zł.

-mniej awaryjny(wiem coś o tym)

Ta? Może ci chodziło o bardzo dużą awaryjność przez części, które są w 3/4 no name.

-na końcu się okazuje ze i tak te komputery są równe a sam fakt wynika ze jeden kupiony a drugi złożony i osoba która go złożyła ma tylko z tego satysfakcje

Porównaj sobie gotowca za 2.3k zł (i3/i5 + GT630), a składaka za 2.3k zł(955BE/i5 bez K + HD7850)

random.jpg

Opublikowano

Ja osobiście wolę kupować składaki. Akurat niedawno miałem składany więc podam wam przykład.

W jakimś sklepie komputerowym w cenie 2,4k (do tylu mniej więcej chciałem złożyć), mieli komputer i3, i 4gb DDR3 ram, karta graficzna z tego co pamiętam 1gb. To był komputer gotowy czyli złożony.

Poszedłem do "mojego" komputerowego i tam poprosiłem aby złożył mi komputer do 2,5k no i jaka różnica? Dość duża i5, 8gb DDR3, karta 650ti 2gb DDR5

Więc osobiście lepiej kupić złożony według mnie

Opublikowano

Ja osobiście wolę kupować składaki. Akurat niedawno miałem składany więc podam wam przykład.

W jakimś sklepie komputerowym w cenie 2,4k (do tylu mniej więcej chciałem złożyć), mieli komputer i3, i 4gb DDR3 ram, karta graficzna z tego co pamiętam 1gb. To był komputer gotowy czyli złożony.

Poszedłem do "mojego" komputerowego i tam poprosiłem aby złożył mi komputer do 2,5k no i jaka różnica? Dość duża i5, 8gb DDR3, karta 650ti 2gb DDR5

Więc osobiście lepiej kupić złożony według mnie

I źle zrobiłeś, bo złożyli ci takie same gówno. 650 Ti w takim budżecie to padaka tutaj powinno się dać 7850

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...