Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Siłownia - od kiedy można ?

Mihau.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Chodzę do 2 gimnazjum i mam 177 cm wysokości. Gram w klubie na pozycji obrońcy jednak ostatnia "kontuzja" złamania kości przy palcach zwolniła mnie z wszelkich treningów na 1 miech. Ważę ok 63 kg i wydaje mi się ,że powinnienem jakoś popracować nad schudnięciem i siłą w nogach. Nie wiem czy w moim wieku mogę wykonywać już jakieś ćwiczenia i czy w ogóle mnie tam wpuszczą ... A6W jest za dużym obciążeniem na plecy w moim wieku ;) Za każdy pomocny/sensowny post lajk.

Opublikowano

Nasz pan od WF zabiera nas do siłowni szkolnej co 4 lekcje. Jestem w 1 Gimnazjum więc wiadomo że możesz.. Jeżeli nie wpuszczą Cię do siłowni kup na allegro ciężarki na nogi lub na co tam chcesz.

Opublikowano

Żaden rowerek. Spokojnie w tym wieku możesz ćwiczyć z ciężarami.

Wzrostu nie można ANI PRZYŚPIESZYĆ, ani zatrzymać - żadnym sposobem,(ew. jakieś hormony)

W twoim wieku możesz koks żreć :)

Opublikowano

Co do twojej wagi, to jest w sam raz ;) Sam chodziłem na siłownie, wpuszczali mnie bez problemu, a ćwiczonka robiłem takie same jak dorośli, ale oczywiście z mniejszymi obciążeniami ;) Jeśli chcesz dłużej ćwiczyć, to dodatkowo polecam dietę wysokobiałkową. Dziennie przed lub po, ewentualnie przed i po siłowni coś z wysoką zawartością białka [jajka bez dodatków (majonezu etc.), ser biały]. Na nogi polecam bieganie, kajak, wiosła, czy jak to kto tam nazywa ;)

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Co do twojej wagi, to jest w sam raz ;) Sam chodziłem na siłownie, wpuszczali mnie bez problemu, a ćwiczonka robiłem takie same jak dorośli, ale oczywiście z mniejszymi obciążeniami ;) Jeśli chcesz dłużej ćwiczyć, to dodatkowo polecam dietę wysokobiałkową. Dziennie przed lub po, ewentualnie przed i po siłowni coś z wysoką zawartością białka [jajka bez dodatków (majonezu etc.), ser biały]. Na nogi polecam bieganie, kajak, wiosła, czy jak to kto tam nazywa ;)

Jebnij się w łeb zanim zaczniesz komuś doradzać.
Opublikowano

Chacku, zajmowałem się kulturystyką, więc co nieco o niej wiem. Pokaż mi, co w mojej poprzedniej wypowiedzi jest nie tak? Jedynym czego nie dopisałem jest to, że przez dietę wysokobiałkową w przyszłości możesz mieć problemy z cholesterolem...

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Chacku, zajmowałem się kulturystyką, więc co nieco o niej wiem. Pokaż mi, co w mojej poprzedniej wypowiedzi jest nie tak? Jedynym czego nie dopisałem jest to, że przez dietę wysokobiałkową w przyszłości możesz mieć problemy z cholesterolem...

To, że gówno wiesz o kulturze fizycznej.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Biegaj i odpowiednia dieta. Schudniesz raz dwa, a siły w nogach przybędzie. 177cm trochę mało na obrońcę :D

On jeszcze rośnie :P

Ja chodzę do 3 gim, 180 wzrostu i ważę 73kg xD, żadnego brzuszka nie mam itp. Od 3 lat na siłkę. Tyle że ćwiczę wszystkie partie mięśni.

Tobie polecam (jeżeli masz brzuszek) pobiegać aby spalić jak najwięcej tłuszczu, potem dieta i normalne ćwiczenia. Pamiętaj, że jak zaczniesz ćwiczyć to nie tylko nogi a wszystkie mięśnie, od łydek po kaptury ;)

skpUo.png

Opublikowano

Jebnij się w łeb zanim zaczniesz komuś doradzać.

Pierwszym będem jest brak wiedzy nt. "diety". Diety wysokobiałkowe są dobre ale dla księży chcących zrzucić kg i nie mieć jojo(oczywiście bilansy itd)

Drugim błędem w wytykaniu "mi" błędu jest wysoki cholesterol z białka.

Powiedz mi lub przytocz wypowiedź/opis gdzie jest napisane, że białko podnosi poziom cholesterolu lub obciąża organizm,że za kilka lat będzie mieć problemy.

Dodatkowo wracając do poprzedniej wypowiedzi kkolejnym błędem jest nieuzasadnione przyjmowanie białka przed/po treningu. Wiadomo, po treningu posiłek z dużo ilością b/t/w jest WSKAZANY - masz racje ale to wszystko uwzględnia się patrząc na zapotrzebowanie poszczególnego organizmu. Można szeroko opisywać diety, oraz podejrzewam, że najlepsi dietetycy nie wiedzą wszystkiego o nich ale takie rady proszą o płacz....

Opublikowano

63 kg? Weź diete na białko i utyj tak do 68-71 kilogramów, potem zacznij robić rzeźbe. Zapytaj kogoś wykształconego o partie mięśni które masz ćwiczyć i zadania na zrobienie rzeźby.

1355657225-U782590.png

Opublikowano

63 kg? Weź diete na białko i utyj tak do 68-71 kilogramów, potem zacznij robić rzeźbe. Zapytaj kogoś wykształconego o partie mięśni które masz ćwiczyć i zadania na zrobienie rzeźby.

Zeby rzezbic trzeba miec co :P

z taka masa co podajesz to nie masz tam nic do rzezbienia :) przytuj troche, potem rzezba

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...