Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] fps w lolu

mantorini

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,otóz grając w lola napoczątku mam ok.30-50 fps a tak po 10-20min mam już 10fps,czasem wzrosną do 30fps i po 3-4 min zaś spadają,nie wiem jak zrobić żebym ciągle miał te 30fps...sprzęt się nie przegrzewa bo sprawdzałem,gram na laptopie

Procesor:AMD Turion 64x2

Pamięc ram:2,9GB

Karta Graficzna:NVIDIA Geforge 7150M

gram na najniższych detalach i na najmniejszej rozdzielczości i nie wiem co zrobić żeby grać na tych 30 fps,jeśli ktoś by pomógł byłbym bardzo wdzięczny

Opublikowano

masz dosyć słabą kartę. Poszukaj do niej najnowszysz sterowników. Sprawdz czy masz właczony tryb oszczedzania energi.

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Jedyna nadzieja w podkręceniu niektórych podzespołów, razem da Ci to może max avg 55-60 fps przez cały przebieg gry. (czyli nieźle jak na takiego lapka)

Opublikowano

Nie rozumiem jak na takich podzespołach musi ci LoL działać na 20-30fps, nie przypuszczałem, że laptopy aż tak bardzo odstają od pc z wydajnością. Nadmienie tylko, że z gorszym hardware'm na pc osiągam 40-50 na medium bez kręcenia.

Po 1 to przeczyść dysk ze zbędnych pierdół, usuń pliki z przeglądarek (CCleaner) i powyłączaj wszystkie zbędne programy działające w tle. One bardzo spowalniają pracę komputera.

Fe%C3%ABd_eune_58_1_logo.png

Opublikowano

na tym sprzęcie więcej nie wyciśniesz - znam to z doświadczenia ja mam porównywalny sprzęt (czyt. laptop) i powyżej 40fpsów nie da się wyjść "narzędziami podkręcającymi"...jedyne co może jeszcze pomóc to wyłączenie dźwięku - zyskasz jakieś 2-3fpsy...co innego na kompie Core2d 2.4, 3GB ram, i geforce 9600 GT na full detalach mam 150fps minimum, a w max do 260fps skacze :) no ale karta graficzna jak by nie było to podstawa:

System operacyjny:

Windows 2.6.0.6002 (Service Pack 2)

Typ procesora:

Pentium? Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz

Szybkość procesora:

2,52 GHz

Pamięć systemowa:

3 GB

Model karty graficznej:

NVIDIA GeForce 9600 GT

Pamięć karty graficznej:

2,23 GB

szczerze mówiąc jak widzę już spec tej karty to nie dziwię sie że chce ciągnąć (potrzeba więcej RAMU):

Producent NVIDIA GeForce 7100M Rodzina

GeForce 7190M 2/1

GeForce 7150M 2/1@425MHz Nazwa robocza C67 Potoki 2 / 1 pikseli / wierzcholków Zegar rdzenia * 425 MHz Zegar jednostek cieniujących * 425 MHz Typ pamięci shared Memory Pamięć współdzielona tak DirectX DirectX 9c, Shader 3.0 Technologia 90 nm Technologie PureVideo Data premiery 01.02.2006 Inne karta zintegrowana, chipset nForce 630M

...And Remember The Piracy Is A Crime...

4914215484ef05310718a6.jpg

Opublikowano

murderbydolly mi nie chodzi o to żeby więcej wycisnąć tylko o to żeby cały czas mieć te 30 fps

natomiast jak podkręcić podzespoły?bo jestem w tym zielony a nie chce czegoś zepsuć...

Opublikowano

murderbydolly mi nie chodzi o to żeby więcej wycisnąć tylko o to żeby cały czas mieć te 30 fps

natomiast jak podkręcić podzespoły?bo jestem w tym zielony a nie chce czegoś zepsuć...

powiem łopatologicznie Twoja katra Graficzna odpowiedzialna za FPS współdzieli pamięć z systemem (czyt. żre pamięć z RAMu) możesz próbować powyłączać niepotrzebne procesy tudzież programy (włącz tylko i wyłącznie LOLa - wiampy, antywirusy i inne badziewia wyłącz) by zyskać więcej dla karty...są do tego narzędzia w necie...

ja osobiście mam tego samego typu problem na lapku i powiem Ci że bez ingerencji fizycznej wymiany podzespołów nie osiągniesz zamierzonego efektu...cały problem tego to karta graficzna z współdzieloną pamięcią...

...And Remember The Piracy Is A Crime...

4914215484ef05310718a6.jpg

Opublikowano

no i tak do miesiąca będe miał nowego kompa na 99%,do tego czasu chce jednak na tym lapku coś grać,sprubóje antywirus powyłanczać i te inne badziewa,

dziękuje za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...