Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najbardziej oplacalny internet! (?)

Lajkk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jaki jest najbardziej opłacalny net? (z czego)

bo np teraz cyfrowy Polsat jest niby to 150mb/s

ale czy to prawda ze jak pobieram to taka prędkość jest?

cena nie gra roli chociaż nie chce za neta płacić 100zl

cena normalna ... ale żeby się opłacało...

wiec.. nie wiem.. mam nadzieje ze pomożecie

1352328162-U673632.jpg
Opublikowano

szybkość pobierania = Prędkość internetu / 8

cyfrowy polsat jest dobry, ale drogi.

Polecam poszukać osiedlówki, tak ok 50 mb wystarczy, chyba, że zassysasz torrenty 24/7

Pomocnik
Opublikowano

O cyfrowym nie myśl uwierz mi:)

Kupisz go i z początku będzie szybko pobierać wręcz bardzo szybko. Ale jak skończy Ci się limit to zostanies z prędkościa pobierania ~0,04kb/s - wiem to z doświadczenia jak go posiadałem i ktoś także wrzucał tutaj ss'y z wyników speedtest.

Weź najlepiej osiedlówkę i wystarczy. Ja spokojnie na routerze pobieram po 700kb/s klienty metin2 i żyję.

sygnary.jpg
Opublikowano

Ta. Poszukaj jakieś osiedlowego dostawcy. Pierw się trochę pomęczysz, bo nie będzie to 50mb/s od razu, ale może na koniec umowy dadzą Ci np. 20 mb/s. Poza tym, oferowane oferty (lol) dzielisz na 8 i wychodzi Ci transfer. Czyli jak weźmiesz neta 6Mb/s to transfer będziesz miał ~750 kb/s ;] Ewentualnie popytaj o ofertę UPC - bo chyba tam najlepiej.

he?

Opublikowano

Najlepiej kupić z neostrady i tyle... Te nety 150 mb to szit i tyle. O netii zapomnij bo co chwile mają awarie...

Opublikowano

Co do LTE:

"Internet LTE jest do szybkiego korzystania, a nie dużego pobierania"

Tzn za 80-90 zł masz tam 30-40 GB + 50 GB na nocki, ale jak ściągasz gierki, filmy, bądź cały internet to nie opłaca się...

Opublikowano

Cyfrowy Polsat nie udostępnia łącza 150mb/s tylko udostepnia lacze, do 150mb/s.

A to jest różnica...

Nie bierz tego szajsu...

Jak mieszkasz w jakimś bloku, dowiedz się czy jest możliwość instalacji kablówki. Ceny sa tanie, bez limitu transferu itp..

ew. Neostrada. Firma tyle lat się trzyma i jakoś hula bez wiekszych problemow w korzystych cenach.

Opublikowano

Najlepiej kupić z neostrady i tyle... Te nety 150 mb to szit i tyle. O netii zapomnij bo co chwile mają awarie...

w ciągu 2 lat, 1 awaria i to chwilowa

Polecam netie.

Opublikowano

lte 150 mb/s jest tylko w duzych mistach w centrum , nie bierz+ limity

bierz neo , jakies 10-20 mb/s masz ciagle i nigdy od nich nie mialem problemu

­

Opublikowano

Ja mam internet miejski z telewizji kablowej ;D 16mb/s wyciąga a czasami dochodzi do 22. U cb i u innych na pewno jest w mieście internet ja mam stąd http://www.tvsm.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...