Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co zrobic zeby sklep mogł byc właczony a komputer wyłaczony?

szukałem tego wszedzie ale nigdzie nie ma nic sensownego. wyłaczenie kompa guzikiem nic nie daje;/

xxx

Opublikowano

;] dajecie tobol w momencie kiedy klikacie otworz wylaczacie pc ;]

Czekałem kiedy powiesz mi
Że jesteś dla mnie, jesteś ze mną, że ja i Ty
To coś, co jest na pewno, że jest naprawdę
Że to co było między nami wciąż jest i wciąż jest ważne i…

Opublikowano

podobno działa takie cos ze jak postawisz sklep to rozłaczasz sie od połaczenia z sieci(internetu) heh i sklep stoi dłuzsza chwile nie wiem czy teraz to działa raczej tak:P:)

Opublikowano

to przecież logiczny że się nie da na wyłączonym kompie mieć otwartego sklepu bo przecież internet nie jest podłączony jak kompa wyłączysz

4.jpg
Opublikowano

lol ale dzieciaki.......... ile wy w metina gracie? 2 miechy?

po 1. nie mozna miec zalogowanego konta i wystawionego sklepu nawet konto jak masz podlaczone i wylaczysz kompa to max 1min potrzyma i sie wylogowuje.........

po 2. takie cos nie istnieje zeby komp byl wylaczony a konto zalogowane na tym kompie.........

TRUDNO ZROZUMIEC?

Kiedy nie ma mnie dla Ciebie znaczy nie ma mnie kurwa... ;((

Moda się powoli kończy oby razem z nią odeszli,

Ci wszyscy chorzy rapowcy by nie nazwać ich raperzy ... !

Opublikowano

Heh to jak wytłumaczysz to że hmm niedawno wystawiłem sklepik, po 5 min mowie sobie że ide spac.

Odlaczylem kompa na przycisku od zasilania, wchodze rano na konto i zostałem mile zaskoczony:) WSZYSTKO sie sprzedalo...

TTRocmxfX19ldW5lX19fMTk3X19fTlVMTF9fXzJfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fOF9fX25vbmVfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

omg za komputerem masz taki przycisk na nim jest - oraz 0 :D uruchamiasz sklep i wylanczasz tym przyciskiem kompa ( lub odlaczasz z pradu;]) tak dlugo puki go nie wlaczycie sklep bedzie stal ;] a teraz prosze 5 :D

Czekałem kiedy powiesz mi
Że jesteś dla mnie, jesteś ze mną, że ja i Ty
To coś, co jest na pewno, że jest naprawdę
Że to co było między nami wciąż jest i wciąż jest ważne i…

Opublikowano

Mozna zrobic tak:

Wystawic sklep na noc, zahibernowac (uspic - dla niekumatych stan wstrzymania na xp). Komputer zapisze sesje a wiec nie wylaczy metka :]

Admin Cienia
Opublikowano
Mozna zrobic tak:

Wystawic sklep na noc, zahibernowac (uspic - dla niekumatych stan wstrzymania na xp). Komputer zapisze sesje a wiec nie wylaczy metka :]

Miedzy wyłączeniem a hibernacją jest różnica. ;)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano
Miedzy wyłączeniem a hibernacją jest różnica. ;)

Hibernacja zużywa o wiele mniej prądu. Ja z własnego doświadczenia wiem, że po odłączeniu od sieci (internetu) postać zostaje w grze, a nas wywala do logowania.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

hibernacja nie dziala ( przynajmniej na moim laptopie ) odrazu mnie loga.

Ale wsumie dopiero jak go wlacze wiec chyba dziala :)

Metin2.Co.Kr

Kupie ! ;

Ku Czar. Ostrze

Pomoc Smoka ;

Fms +6 - 9 Kd Pod Expa ( najlepiej +5 )

Oz Błogo, Czarowana Zbroja

Zbroje Dla Sury ( Mistyczna, Mglista, Twarzy Ducha, Duchowa ) +0 - 6 + Pz + Defa +5

Branze Z Bialego Zlota + 1,5k - 2k Pz

Srebrny Naszyjnik + 1,5k - 2k Pz

Skorzane / Drewniane Buty + 1,5k - 2k Pz

Nick ; Spok0jnyWP

Lvl ; 47 +

Koń ; Bojowy ( 12 lvl )

Nick ; Nerw0wyBuff

Lvl ; 26

Koń ; Brak

JINNO !

Aktualizacja; 5 Sierpnia 2011

Opublikowano
omg za komputerem masz taki przycisk na nim jest - oraz 0 :D uruchamiasz sklep i wylanczasz tym przyciskiem kompa ( lub odlaczasz z pradu;]) tak dlugo puki go nie wlaczycie sklep bedzie stal ;] a teraz prosze 5 :D

to działa faktycznie..

hibernacja nie działa :)

Pomogłem Ci? Napisałem fajny post? Kliknij Lubie To.
lew4.png

Opublikowano

Skoro nas wylogwuje przy hibernacji (tak samo jak przy wylaczeniu 0) to znaczy ze dziala :) tylko jak wlaczymy kompa z nowu to jestesmy niby wylogowani, ale ta postac jest w grze :P

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja chciałbym się spytać czy jak mam własny prywatny serwer metin2 i na noc bende chciał jebnąć stan wstrzymania to serw becie chodzil dalej? Proszę o jak najszybszą odpowiedz.

esquse.gif
Opublikowano

Lol! Jeśli serwer sprawdzi (wysyłając chociażby pakiety kontrolne), że użytkownik jest rozłączony to jego postać, sklep znikną!.. Nie ma takich rzeczy, że stawiasz sklep wyłączysz kompa czy coś... i masz go nadal. Przy chamskim wyłączeniu kompa, hibernacji czy przejście w stan czuwania połączenie z serwerem nie zostaje normalnie zakończone (nie zostaje wysłane żądanie o wylogowanie) więc wasza postać będzie stała (czy tam sklep) do póki serwer nie zobaczy, ze pakiety kontrolne nie wracają (użytkownik nie zakończył połączenia ale też nie ma go w grze) W takiej sytuacji wasz sklep stoi do momentu aż serwer się nie połapie z pakietami...

@UP, oczywiście, że nie...

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...