Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Nami - nowa postać (Support)

Gość ArronBaDo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsze wrażenie - O KURWA JA PIERDOLĘ NOWY SUPPORT YAY O KURWA MENESTER BĘDZIE MIAŁ CZYM GRAĆ

Po zobaczeniu wyglądu - Ja pierdyle...

Skoro to postać wodna, to pewnie będzie coś w stylu 'fali', czyli jakiegoś odpychania przeciwnika, uzdrawiania sojusznika (Janna v2?)

Opublikowano

@up, napisali przecież, że postać będzie wyglądać inaczej niż na tym szkicu !

Opublikowano

A co to żona posejdona?

Btw wstawcie tekst bo mi nie pokazuje polskich znaków.

Witajcie!

Jak już od dawna wiecie, nasz nowy bohater to postać wsparcia. Szczegółowe informacje poznacie za kilka dni; na razie omówimy tylko, na czym dokładnie polega „bohater wsparcia” i jak go stworzyć.

Na początek omówimy różnice pomiędzy postaciami wsparcia a wsparciem w alejach. Role te często się pokrywają, nie są jednak identyczne.

Postacie wsparcia przeprowadzają asysty i wspomagają sojuszników. Tym właśnie powinna charakteryzować się mentalność gracza, który wybrał postać pełniącą tę właśnie funkcję. Dobrymi przykładami tego typu postaci są Janna, Lulu i Sona.

Wspierającym w alei może być dowolna postać wymagająca niewielkiej ilości złota, która dominuje w danej alei pod względem ofensywnym lub defensywnym. Choć kryteria te spełnia wiele postaci z poprzedniej grupy, nie są to jedyni bohaterowie, których obejmuje powyższa definicja. Przykład: Leona pełni funkcję obrońcy, ale w ramach drużyny odgrywa rolę wspierającej. Alistar może pełnić obie funkcje, ponieważ jest świetnym napastnikiem.

Skoro wyjaśniliśmy sobie tę kwestię, pora zaznaczyć, że gdy mówimy o bohaterze wsparcia (takim jak nasza nowa postać, Nami!), mamy na myśli pierwszą definicję. Choć Zyra jest w stanie odgrywać rolę postaci wspierającej, nie spełnia ona przedstawionych tu kryteriów. Można by ją określić jako maga mogącego odgrywać także inne role.

Co takiego ma więc w sobie Nami? Już wam mówię!

Łączy w sobie umiejętności defensywne (w tym zdolność odzyskiwania zdrowia w sytuacjach bojowych) oraz ofensywne.

Jest z dawna wyczekiwaną postacią korzystającą z wodnych umiejętności, doskonale sprawdzającą się w roli bohaterki wsparcia.

Jest członkinią syreniej rodziny królewskiej. Chyba wszyscy zgodzimy się, że brakowało nam takiej postaci w League.

Jej zdolności ofensywne opierają się na umiejętnościach mierzonych. Dotychczas dotyczyło to wyłącznie Lulu, chcieliśmy jednak stworzyć więcej tego typu postaci.

Choć zamieszczamy tu jedynie szkic koncepcyjny, a wygląd Nami w wersji ostatecznej będzie inny (jak to zwykle bywa w przypadku szkiców koncepcyjnych), rysował ją niezwykle utalentowany Gem Lim.

Wiele się dowiedzieliśmy dzięki naszym poprzednim bohaterom wsparcia. Uważamy, że Nami wskazała nam, jak stworzyć postać, która spełnia wszystkie kryteria dla bohatera wsparcia, nie zaburzając jednocześnie równowagi gry. Ponieważ naszym celem jest tworzenie różnorodnych postaci, więcej bohaterów wsparcia pojawi się dopiero w przyszłym roku.

Więcej szczegółowych informacji włącznie z umiejętnościami i grafikami pojawi się w ciągu nadchodzących dni. Już wkrótce będziecie mogli wypróbować Nami w ramach publicznych testów wersji beta.

Prosze ^^

Zobaczymy co z tego wyjdzie ^^

Opublikowano

@Up, masz sporo ad carry dodanych ostatnio.

Varus, Draven, Vayne, Graves. Są to ostatnie dodane AD carry.

Nie mów mi, że są słabe.

Opublikowano

Wypadałoby nowego ad carry z prawdziwego zdarzenia...

Ad carry? Nowego supporta to już daaawno nie było (lulu nie licze :D).

Co do tematu, to wygląda ciekawie, nic tylko czekać na spotlighta <3

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Opublikowano

Ad carry? Nowego supporta to już daaawno nie było (lulu nie licze :D).

Co do tematu, to wygląda ciekawie, nic tylko czekać na spotlighta <3

Zyra jest bardzo popularnym supportem, bardzo dobrze się sprawdza, przytrzymanie i taki wielki ult sprawia, że wygrywa się praktycznie wszystkie TF

Opublikowano

Według mnie powinni dodać nową mapę z nowym trybem zamiast robić ciągle nowe postacie.

Co do tej postaci, pierwsze co przypadła mi nazwa tej postaci " Nami " jednakże mało gram supportami, więc tej postaci z pewnością nie kupię.

45a1e9d714fa5.jpg
Opublikowano

Według mnie powinni dodać nową mapę z nowym trybem zamiast robić ciągle nowe postacie.

Co do tej postaci, pierwsze co przypadła mi nazwa tej postaci " Nami " jednakże mało gram supportami, więc tej postaci z pewnością nie kupię.

Po uj ci nowy tryb? Kolejnego faila pokroju dominiona chcesz?;d

@Temat: i tak za mało supportów jest.

Opublikowano

Jak już ktoś wcześniej napisał ,że to bedzie postać co bedzie odpychać.Też tak myśle ale gdyby miała ona skill co przyciąga wrogów do siebie falą lub stworzyła jakąś tarcze wokół sojusznika co daje Armora i mResista to było by ciekawie.Zastanawia mnie najbardziej jej ulitmate.Oby był to dobry support.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

fizz + cassiopeia... riot spada na psy, najpierw pomysly bierze z naruto teraz laczy postacie zenada, czas skonczyc z ta gra albo isc na turecki serwer bo darmowa skorka :D

Opublikowano

Z mordy przypomina syndre a z ogona cass . Dawno supporta nie bylo ( zyra to ap carry ) wiec mam nadzieje ze to nie bedzie jakis niewypal . Wlasnie ciekawe jakie bedzie miala skille .

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Kiepski wygląd, może być fajna, mam nadzieję że nie będzie łatwa w ogarnięciu. Kolejna postać, która będę robił pod ad. :3

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

postać fajna, podobna do janny. Może kupię, jeżeli będzie dało się zrobić z niej ap. Best ad dla niej to prawdopodobnie : kog maw', corki, cait, graves

Opublikowano

Teraz to ja supportem mogę cały czas grać :3.

Dla mnie świetny support. Instabuy kiedy wyjdzie jest oczywisty.

Podoba mi się jej ulti i bańka. Pięknie Riot się postarał według mnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...