Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak podkręcić procesor

Miko721

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam to mój drugi temat na tym forum . A więc tak :

Posiadam starego blaszaka nie będę podawał całych parametrów bo sparwa dotyczy procesora jest to AMD semprom który oryginalnie miał 1.6 Ghz ale mój kolega coś w mi biosie przestawil i mam 1Ghz w mojej sytuacji to starata 1/3 mocy a i tak jest ona licha . gdy próboje ustawić go na nowo do 1.6 wgl się nie da moge jego taktowanie zwiększyć maksymalnie do 1.3 Ghz ale wtedy komp sie resetuje po 1-2 Minutach bycia na pulpicie . Moja pytanie co zrobić aby ustawić go znów do 1.6Ghz .

nie mówcie że szkoda czasu się bawić lepiej kupic nowego . Nie każdego stać :P mam zamiar zakupić PC ale dopiero na wakacje lub pod koniec a to jeszcze kupa czasu więc chce coś zrobić z tym szmelcem

jest jeszcze 2 sprawa . Posiadam 2 identyczne dyski 80Gb ten który jest podpięty teraz działa wszystko jest okej . Ale gdy podpinam ten 2 wlancza sie wszystko ok ale chyba nie wykrywa mi myszki bo na poczatku laser się świeci potem gaśnie (gdy zaladuje sie juz pulpit) i nie moge wgl ruszac myszka próbowałem z inną myszką to samo . czy ktoś wie w czym mógł by tkwić problem ? Myszka jest normalna laserowa nie potrzeba do niej sterowników jakiś specialnych . A dodam odrazu że dysk ten był używany niedawno tylko na innej płycie głównej ale chodził .nie wiem czemu miał by nie działac na tej którą teraz mam skoro jego Brat bliźniak z Chin działa :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...