Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie ćwiczenia na mocne kopnięcie?

squah :')

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry.

A więc mam takie pytanie. Jakie ćwiczenia są dobre na mocne kopnięcie piłki? Technikę swoją już znalazłem, tylko przydało by mi się trochę więcej siły. Czytałem że na kopnięcie to mięśnie brzucha i mięśnie nóg. Zacząłem robić A6W ale to głownie dla brzucha. Znacie jakieś dobre ćwiczenia pomagające zwiększyć mięśnie nóg?

P.S. Słyszałem też o jakiejś diecie wysokobiałkowej, skuteczna?

Game Over

Opublikowano

Bieganie ci pomoże. Dieta wysokobiałkowa jest na odchudzanie.

Najlepsza jest dieta uboga w tłuszcze nasycone. Ważna jest także zawartość białka. Nasze ciało wykorzystuje proteiny do budowy i regeneracji mięśni. Wszystkie funkcje organizmu, od mrugania powiekami po budowanie mięśni czworogłowych, są kontrolowane przez tysiące różnych enzymów. A wszystkie enzymy to białko. Ponad 98% molekuł, tworzących twój organizm podlega procesowi wymiany co roku. W ciągu 6 miesięcy twoje bicepsy, składniki krwi, enzymy, a nawet elementy struktury twoich genów są niemal w całości wymieniane. W rzeczywistości skład organizmu jest determinizowany przez to, co jesz. Twoje ciało, na dzieą dzisiejszy, jest w całości zbudowane z tego, co zjadłaś w ciągu ostatniego półrocza. Jeśli zależy ci więc żeby zbudować ładną i mocną sylwetkę, musisz spożywać produkty zawierające białko wysokiej jakości. Możesz je przyswajać zarówno w posiłkach, jak i w postaci suplementów. Pamiętaj jednak, że to nie same proteiny wywołują wzrost mięśni. Wynika to z zapotrzebowania mięśni na proteiny, które pojawiają się po odbyciu dużego wysiłku fizycznego. Jeszcze nikomu nie przybył nawet kilogram mięśni po tym, jak po prostu wypił shake'a proteinowego albo zjadł dużo białek z jajek. Mięśnie rosną w wyniku wykonanych ćwiczeą.

na rozwój mięśni. Potem ew. rowerek.

10s7llx.png

By

Maxio!

Opublikowano

Biegi i rowerek oraz siłeczka na nogi. Sam korzystam z siłki i pomaga :>

Opublikowano

Wiesz...jeśli bardzo Ci zależy to tak jak koledzy wyżej: ćwiczenia na nogi - jakieś rowerki,siłka etc.

Jeśli nie masz czasu na te sprawy to technika starcza :D. Uwierz... zakręcisz po długim i bramkarz nie sapnie :D

egq3SFm.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...