Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Logowanie do Minecraft na IP dla Administratorów / Plugin Reserviations

Jalulek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

1) Posiadam plugin do rejestracji na serwerze. Chciałbym jednak dodatkowo zabezpieczyć sobie konto swoje i innych Administratorów. Czy istnieje możliwość aby osoby które łączą się pod Nickiem Adminów były sprawdzane pod względem numeru IP? To znaczy tylko osoba o danym IP może połączyć się pod tym nickiem ktory ma Administrator. Inne IP o Nicku Admina były kickowane?

2) Znalazłem plugin Reservation. Czy ktoś może bawił się tym pluginem? Mam taki problem że kiedy serwer jest pełny i dodaje siebie do VIP-a łącząc się z serwerem nie kickuje nikogo, po prostu tak jakby na siłę zwiększa sloty. Kiedy wybieram TAB pokazuje dwóch graczy, choć w rzeczywistosci jest wtedy trzech. Jak to naprawić żeby w momencie łączenia sie na pełnym serwerze admina losowa osoba była kickowana?

Plugin też posiada w konfiguracji opcje preventKickFromAnotherLocationLogin. Wychodzi na to że osoby z innego regionu powinny być usuwane logując sie z nickiem VIP-a. Jednak tak nie jest mimo że opcję ustawiłem na True. Mógłby ktoś podpowiedzieć coś w tych temetach? Ewentualnie rzucić jakaś alternatywny plugin?

Opublikowano

Odp na pytanie 1 Tak jest to możliwe z tym pluginem : http://dev.bukkit.org/server-mods/dynamicban/ ogólnie plugin jest łatwy w obsłudze wpisz "/dynhelp" i pokaże ci się spis komend . Myślę że jest to najlepszy plugin do administracji pod względem banów, kicków itp :) Mam nadzieję że sobie poradzisz gdyż na dziś już nie chce włączać serwera aby sprawdzić komendy :P Plugin powinien działać na najnowszych wersjach gdyż plugin nie wchodzi "głębiej" w serwery :P Co do pytania 2 niestety nie znam odpowiedzi :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...