Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Korki zamoczone w wrzątku.

Pluszer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ostatnio oglądałem na youtube film w którym mercuriale są moczone w wrzątku.. I czy to coś pomaga? Ja jak zamoczyłem swoje widziałem różnice ale mam korki za 80 zł a teraz kupuje mercuriale za 180zł więc nie wiem czy je moczyć czy się odkleją te co mam z Pumy to na razie się nie odklejają a gram już 2 miesiące po tym jak zamoczyłem. Więc pytam was czy moczyć te korki za 180zł? :]

1353164337-U602429.jpg

Proszę o zrzucenie trochę % :]

Opublikowano

Ale po co to robić? Żeby były czyste, czy nie śmierdziały?

Ronaldo tak robi, podobno pomaga. Są 'lżejsze' i lepiej 'się zginają' czy jak to leciało.

1351788161-U286260.png

Opublikowano

Myślę że pod wpływem temperatury nieco się kurczą , przez co lepiej przylegają do nogi

Co do Tematu nie wiem czy warto

Co z tego że Ronaldo tak robi , skoro on co trening ma nowe buty

Opublikowano

Możesz spróbować tak zrobić, jeśli w tych za 80zł Ci się dobrze gra to zrób z tymi za 180

@UP

Jakby co trening miał nowe buty to by nie mógł biegać bo by miał tak nogi zjechane o niewybitych butów.

Opublikowano

Myślę że pod wpływem temperatury nieco się kurczą , przez co lepiej przylegają do nogi

Co do Tematu nie wiem czy warto

Co z tego że Ronaldo tak robi , skoro on co trening ma nowe buty

Boli cię główka dziecko, wiesz ile by kasy Real/Ronaldo by musiał wydawać na buty?

Zmienia co parę meczy, jak mu się popsują itp :)

1351788161-U286260.png

Opublikowano

Nie boli mnie " główka " . I nie wyzywaj innych od dzieci , skoro sam nie jesteś lepszy.

Ronaldo , jako chyba najlepszy piłkarz na świece , zmienia buty dość często , i jeszcze nie widziałem by grał w tych samych butach więcej niż 1 mecz ...

Opublikowano

Nie boli mnie " główka " . I nie wyzywaj innych od dzieci , skoro sam nie jesteś lepszy.

Ronaldo , jako chyba najlepszy piłkarz na świece , zmienia buty dość często , i jeszcze nie widziałem by grał w tych samych butach więcej niż 1 mecz ...

To widać mało jego meczy oglądasz, jak by miał co mecz zmieniać. :)

Poza tym, 'Dziecko' to moim zdaniem wyzwisko nie jest :)

1351788161-U286260.png

Opublikowano

Nie rób tego w żadnym wypadku innaczej następnego dnia będą pomarszczone ,a za tydzień już możesz wyrzucić bo Ci się rozkleją. Ronaldo tak robi bo on za to nie płaci bo Nike to jego sponsor ,a to rzeczywiście pomaga.

Opublikowano

Hahahah nawet jakby płacił kupno butów dla niego to nie problem może zmieniać codziennie buty po 600 zł i jego portfel tego nie odczuje. Nawet nie wiecie ile mu real daje za odnowienie umowy, on już jest ustawiony do końca swojego życia i swojej rodziny.

Opublikowano

Mam pytanie do tego pytania:P

Czy te buty całe zamoczyć trzeba czy tylko spody?

Nie całe. Spodu lepiej nie zamaczać bo jak masz wkręty to mogą ci się odkleić :]

Ale po co to robić? Żeby były czyste, czy nie śmierdziały?

Aby lepiej przylegały do nogi.. :]

1353164337-U602429.jpg

Opublikowano

co wy porównujecie. buty za 180 zł, a buty ronaldo... jego są zrobione tak, aby podczas meczów i treningów praktycznie ich nie czuł. kilka razy lżejsze, wygodniejsze, ale i mniej wytrzymałe, dlatego musi zmieniać buty co mecz/dwa.

Opublikowano

co wy porównujecie. buty za 180 zł, a buty ronaldo... jego są zrobione tak, aby podczas meczów i treningów praktycznie ich nie czuł. kilka razy lżejsze, wygodniejsze, ale i mniej wytrzymałe, dlatego musi zmieniać buty co mecz/dwa.

Im tego nie wytłumaczysz .....

Ale fakt , ktoś taki jak Ronaldo musi mieć specjalny buty

I i tak myślę że moczenie we wrzątku ,nikomu z nas w codziennej grze na orliku / boisku się zbytnio nie przyda

A jak uprzedzali koledzy wyżej może to jedynie zniszczyć buty

Opublikowano

To widać mało jego meczy oglądasz, jak by miał co mecz zmieniać. :)

Poza tym, 'Dziecko' to moim zdaniem wyzwisko nie jest :)

Nie chcę podważać Twojego zdania, jednak uważam, że się mylisz... Twierdzę tak, ponieważ on ma to w kontrakcie z Nike, że dostaje kilka par na mecz i jeszcze mu za to płacą... Tak samo z Messim i "efkami"... ;)

@Top

Ronaldo tak robi w reklamie bo dzięki temu szybciej się dzieciaczkom niszczą i co za tym idzie szybciej kupują nowe, a Nike na tym zyskuje... ;)

Opublikowano

Nie chcę podważać Twojego zdania, jednak uważam, że się mylisz... Twierdzę tak, ponieważ on ma to w kontrakcie z Nike, że dostaje kilka par na mecz i jeszcze mu za to płacą... Tak samo z Messim i "efkami"... ;)

@Top

Ronaldo tak robi w reklamie bo dzięki temu szybciej się dzieciaczkom niszczą i co za tym idzie szybciej kupują nowe, a Nike na tym zyskuje... ;)

To że ma inne pary butów to tak, ale mi chodzi rodzaj, np F50/Mercuriale itp. :)

1351788161-U286260.png

Opublikowano

W sumie to bym przetestował, tylko powiedzcie jak? Mam korki z najki, rozmiar na styk bo tylko takie kupuje. Jak je zamoczyć? Nie wiem czy się rozkleją czy nie, ale zima idzie to i tak bym na wiosnę kupował nowe :)

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

W sumie to bym przetestował, tylko powiedzcie jak? Mam korki z najki, rozmiar na styk bo tylko takie kupuje. Jak je zamoczyć? Nie wiem czy się rozkleją czy nie, ale zima idzie to i tak bym na wiosnę kupował nowe :)

Najlepiej gąbkę zamocz w wrzątku i ciskaj ją aby woda leciała na korki najwięcej tego na to miejsce którym kopiesz.. :] Mi się nie rozkleiły :D

1353164337-U602429.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...