Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier do 2,5tys zł.

DobeRmanRGH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż nareszcie doczekałem się zakupu nowego PC i chciałbym abyście mi złożyli

PC typowo do gier, taki aby uciągnął na luzie grę Battlefield 3 i Medal of Honor Warfighter,

oraz inne tego typu wymagające gry. Przeznaczone pieniądze na ten PC to 2500 zł. i

najlepiej nie zawyżać podanej ceny ponieważ PC kupują mi rodzice, bo mnie jeszcze na takiego nie stać ;P

I napiszcie czy za te 2500 zł mozna dobrego PC kupić który mi uciągnie tego BF3 na dużych wymaganiach itp. gry ?

Za odpowiedzi z sensem daje like i 5 na profil ;)

Z góry dzieki :P

Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem ( ja bym tak zrobił ) jest składak :) Jeśli Ty się na tym nie znasz to idź do do sklepu związanego z komputerami bądź naprawami i tam zapytaj gościa czy zajmuję się składaniem ...

A co do samego komputera to oczywiście karta graficzna 1gb jak największe taktowanie ,

procesor- niezbyt bym tutaj przebierał ale na pewno 2 rdzeniowy , myślę że 3 rdzeniowy jest aż tak potrzebny jeszcze to gier, które teraz wychodzą ,

ramy radził bym w przedziale 4-8 gb . Na chwilę obecną też nie potrzeba większej ilości

3-4 wentylatory dobre chłodzenie to podstawa ,

Dysk o pojemności 1 TB też jak najbardziej starcza na wszystkie potrzeby .

Co do reszty to jeszcze pomyślę i dam Edita bo na tą chwilę nic lepszego nie wymyśle ale jeśli dużo pieniążków zostanie to więcej ramu bądź procesor .

Lecz pamiętaj nie rób wielkiej różnicy między ramami a procesorem bądź kartą graficzną - z tego co czytałem takie nieprzemyślane połączenia są złe dla komputera- przycinanie się , błędy itp. TO jest tylko moje zdanie i mogę się mylić :)

Opublikowano

Ok, dzięki ale może jeszcze ktoś coś doradzi ? Może ktoś złoży komputer na jakiejś stronce ale tak aby płyta główna pasowała do procesora itd.

Ktoś ogarnięty w tym może ? Ja sam nie złoże bo się nie znam za bardzo ;P

Opublikowano

W innym forum podali mi PC, na tym sprawdzili, pojechałem do sklepu prywatnego i powiedzieli że wszystko trzyma się kupy ;)

+ nie rozdam bo mam limit ;/

Temat do zamknięcia ;)

Opublikowano

Człowieku, istnieje taki dział "Komputery". Tam jakbyś napisał to by Ci ktoś coś złożył, bo w sklepach jest zazwyczaj drożej. Ja np. na esc.pl mój komputer kosztowałby 2800zł równe, w pobliskim sklepie informatycznym 2840 w dodatku bez chłodzenia bo koleś nie wiedział co to "Termalright macho"... A na morele.net z lepszym chłodzeniem kupiłem za 2640 czy jakoś tak.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...