Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zarabianie na grach

pati9428

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W tym temacie chciałbym się dowiedzieć od doświadczonych użytkowników forum , na której z niżej wymienionych gier można zarobić trochę pieniędzy oczywiście przy włożonej mojej ciężkiej pracy :

A zatem na czym się znam -

Grand Theft Auto San Andreas Multiplayer - Najbardziej odpowiadałby mi typ serwera RolePlay ok 20 slotów na początek .

Minecraft - Tutaj tak samo jak wyżej lecz zacząłbym od 10 slotów .

Metin2 - Tutaj potrzeba włożyć więcej pracy ale sam dam rade spokojnie zrobić client'a , pliki , uczę się robić strony www oraz forum . Serwer stawiałbym raczej na Medium ( Exp łatwy dość do pewnego lvl później ciężej . Ulepszacze dość ciężkie do wydropienia ) - jak każdy wie gra powinna sama zarobić choć trochę na siebie .

Z tych wyżej wymienionych rzeczy umiem robić praktycznie wszystko lecz nie chce robić w ciemno i wydawać gotówki, która może przepaść bezpowrotnie .

A więc czekam na userów , którzy z chęcią się wypowiedzą i doradzą mi parę rzeczy :)

Wszystkie posty zawierające spam oraz odpowiedzi niezwiązane z tematem będą raportowane. Pozdrawiam Patryk ^_^

Opublikowano

No właśnie aby postawić taki dobry serwer metina trzeba sporo kasy na początek zainwestować - maszyna + zabezpieczenia + strona www .

A która opcja z wyżej wymienionych da najlepsze rezultaty wkładając na sam początek jak najmniejsza ilość gotówki ?

Opublikowano

...wkładając na sam początek jak najmniejsza ilość gotówki ?

Przy metinie potrzeba dużo kasy na dobrego dedyka i zabezpieczenia bo z tego co wiem to nowe serwery są często atakowane. Ale jeśli stworzysz coś na czy ludzie będą chcieli grać to w kilka dni po starcie widać pierwsze zyski.

Przy minecrafcie można wydać mniej na start robiąc mniejszy serwer. W metinie 100 osób online to mało a w mc całkiem sporo, więc można rozwijać serwer z czasem. Wydasz mniej gotówki na start ale nie zwróci ci się odrazu.

Jaką kolwiek gre wybierzesz musisz mieć pomysł lepszy od konkurencji, bo jeśli zrobisz serwer jakich pełno to wynik oczywisty. Zastanów się jak byś widział swój serwer każdej gry i wybierz ten na który cię stać i wiesz, że sobie poradzisz. Jeżeli będzie się wyróżniać od innych i jeśli będziesz go robić nie tylko dla kasy ale także z pasji to gwarantuje zdobycia wielu graczy.

Opublikowano

A więc na sam początek pomyślałbym dobrze nad GTA bądź MINECRAFT'em lecz stawiam na GTA . Jeśli będę miał z tego jakiekolwiek zyski postaram się otworzyć dodatkowo serwer Minecraft aż z czasem stworze dobre pliki do metina oraz uzyskam nowości, które przyciągną uwagę jak największej ilości graczy.

Z góry dziękuje na odpowiedzi :)

Opublikowano

Metin metinem ale gdzie ja znajdę sponsora, który wyłoży tyle kasy na start serwera + domene .

Większość tych pseudo "sponsorów" to zakładam że oszuści lecz mogę się mylić ...

Opublikowano

"Coś kosztem czegoś"

MC - Mały wkład osobisty, mniej zaangażowanego czasu, łatwiej to wszystko ogarnąć

- Mniejszy zysk, trudno jest się wybić z serwerem -> Musisz mieć oryginalny pomysł i stworzyć dobrą reklamę

Metin - Większy wkład osobisty - Musisz mieć sporo kasy na VPS-a (Kilkaset złotych miesięcznie na dobrego), ogarniać klienta itp, stworzyć coś co jest spójną całością, dobrze współgra, ma mało błędów i nie jest serwerem na 5 minut (Nie za łatwy, ale też nie za trudny).

Tak aby była frajda z wbijania poziomu, ale też smaczek podczas droopienia itemków itp.

Myślę, że na początku lepiej będzie Ci z MC, gdyż mniej ryzykujesz, przy ewentualnej klapie stracisz mniej pieniędzy i czasu włożonego w stworzenie serwera.

A gdy na MC zarobisz możesz go ciągle ciągnąć i przy okazji zrobić z zarobionych pieniędzy Metina ...

Pasjonat
Opublikowano

Metin to najlepszy wybór , ale nie polecam na początek - dużo kasy w to włożysz , jak serwer będzie słaby nikt Ci nie zagra , będziesz musiał bardzo dużo włożyć w taki serwer - praca , kasa itd.

Minecraft to najlepszy na początek , kasy na hosting nie wydasz dużo , łatwo to wszystko ogarnąć , wystarczy , że będziesz miał oryginalny pomysł a kasy dużo , bo będą kupować VIPA , tym bardziej jak dasz vipowi jakieś super rzeczy itd. to od razu na to polecą , szczególnie dzieci 8-13lat , a w MC często takie grają.

GTA SA MP - nie polecam na początek , a kasy na tym nie zarobisz dużo , wręcz mało. I tak w ogóle trudno się wyreklamować , to chyba najgorszy z dostępnych pomysłów , jeśli chodzi Ci o zarabianie.

7ba4ef2746a62.png

Opublikowano

@UP Napisałeś prawie to samo co ja, nie wnosisz nic do tematu...

A ty teraz spamujesz, mogłeś przecież edytować post albo zaraportować?

Odnośnie tematu:

najlepiej zainwestuj w rozum (półżart)

a teraz na serio, w mc nie zaczynaj od 10 slotów bo na tym nic nie zarobisz, 40 to taka podstawa pod dobry serwer ale samemu to trudno ogarnąć, dużo cheaterów i buggerów którzy zniechęcają do gry + trolle

Opublikowano

Załóżmy, że posiadasz przeciętny serwer z każdej gry jakie wypisyłeś.

Minecraft - 60 slotów, 10 kupionych vipów za 11 zł na miesiąc/dwa

Metin 2 - Codziennie wydawana kasa na IS od 1k osób które grają na serwerze to może dać olbrzymie zyski.

GTA - Sam w sumie nie za bardzo wiem ale dużo na tym się nie zarabia, coś jak mc.

Więc na kasę to najlepszy Metin 2.

Opublikowano

Z tego co ludzie piszą o metku, ja się na nim nie znam, ale jednak na twoim miejscu radził bym zacząć od MC, a jeśli przyniesie zyski to czemu metka nie założyć?

Bo z tego co wiem, to w M2 serwery trochę kosztowne są.

Opublikowano

A więc czas ogarniać powoli mapkę do MC . Co do graczy to mam już po ok 10 na MC i GTA tylko czekać aż zyski przyjdą jakiekolwiek . Co do MC to co polecacie ? Coś w stylu RP ? Czy może coś całkiem zwykłego ? Lecz myślę że na RP zarobie chociaż na utrzymywanie go przez jakiś czas.

Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi w tym temacie i myślę że można zamknąć ^_^

Mam nadzieję że ten temat nie tylko mi pomógł . Pozdrawiam

Opublikowano

Załóżmy, że posiadasz przeciętny serwer z każdej gry jakie wypisyłeś.

Minecraft - 60 slotów, 10 kupionych vipów za 11 zł na miesiąc/dwa

Metin 2 - Codziennie wydawana kasa na IS od 1k osób które grają na serwerze to może dać olbrzymie zyski.

GTA - Sam w sumie nie za bardzo wiem ale dużo na tym się nie zarabia, coś jak mc.

Więc na kasę to najlepszy Metin 2.

/na jakim serwerze codziennie 1k osób wydaje Ci kasę na IS?

Założę się, że nawet na iMetinie -> jednym z największych (jak nie największym) polskich privów tyle osób nie kupuje nawet przez tydzień.

Co nie zmienia faktu, że zyski są dobre...

Opublikowano

dobry serwer metina i masz w chuj kasy od debili wydających kase na rzeczy z ISa

praktycznie żaden juz istniejący serwer metina nie jest pod zarobek. cięzko bylo by sie wybić szczegolnie ze jest bardzo duża konkurencja. na metinie nie zarobisz, a jak zarobisz to grosze nie warte zabawy

Opublikowano

Na metinie pierwszy miesiąc najgorszy - mało zysku , dużo ataków na maszynę .

W minecraft jeszcze się uczę troszkę ale to już takie drobnostki dotyczące stawiania serwera .

Jak minecraft zacznie dobrze prosperować to wezmę się w garść albo ogarnę ekipę do stworzenia Metina chociaż sam z łatwością to ogarniam :) troszke questy z pomocą tylko.

Opublikowano

Minecraft - wystarczy 40 slotów na dobrej hostowni, ale nie tej z gotowymi plikami. Vipy same lecą, dopóki ktoś nie rozjebie serwa + clean danych

Metin2 - jesteś początkujący, nawet nie zaczynaj plików robić, bo zaawansowani mają czasem problemy z małą ilością graczy

GTA samp - nie zarobisz na tym nic.

Polecam jeszcze serwy w:

cs 1.6 - ludzie kupują vipy, rozkręcisz i 24/7 jest 24/24

cs source - tak samo jak up, ale lepiej only steam, bo masa botów biega na ns

Opublikowano

Co do metina ogarniam all od podstaw . Serwer CS - niestety nie znam się jeszcze i nie miałem przyjemności próbować . Więc serwer MC na początek spróbuje .

Dziękuje jeszcze raz za odpowiedzi a temat można zamknąć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...