Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak się wybić

SirPrimo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ostatnio stanąłem na pewnym etapie gry mam już iron secik kilka artefaktów i co dalej? Nie moge nic wymyślić ... A kiedy walcze z pierwszym bossem czyli tym wielkim latającym okiem ciągle brakuje mi czasu ;/

Opublikowano

Polecam Ci dorobić Gold Armor do tego pochodzić po jaskiniach ( przy okazji jak znajdziesz jakiś najbliższy Demon Altar Demon_Altar.png, zapamiętaj gdzie jest ), rozejrzeć się za skrzynkami (Item_48.png i GoldChest_Unlocked.png ), bo czasami fajne itemy można znaleźć. ;)

Jak już będziesz miał dobry ekwipunek, wyrusz na korupcje i pozbieraj z 45 Rotten Chunk Item_68.png i 18 Vile MushroomsItem_60.png (potem z nim zrób 90 Vile powderItem_67.png).

Gdy już będziesz miał wszystko co wyżej idź do jakiegokolwiek Demon AltaruDemon_Altar.png i stwórz Worm FoodItem_70.png

.

Posłuży Ci jako przyzwanie bossa Eater of WorldsNpc_13.png.

Zabij go 3 razy.

Wypadną z niego Demonite OreItem_56.png i Shadow ScalesItem_86.png dzięki, którym będziesz mógł zrobić Shadow ArmorTerraria_%3D_Shadow_Armor_Sets_Male_%2B_Female.PNG. :)

Więcej możesz znaleźć w dziale Tutoriale. Zapraszam !

http://www.mpcforum..../467-tutoriale/

btw. Pamiętaj o prefiksach.

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Naprawdę thx :D Ale już raz chciałem go przywołać ale miałem buga i się nie pojawił chyba że trzeba przyzwać go na corruption... A z tym worm food to lekka pomyłka ja zrobiłem to worm food z 15 rotten i 30 tych proszków.

Ale jeszcze raz spróbuje go ubić THX :D masz Lubię to!

Opublikowano

Tak, ten boss może pojawić się tylko i wyłącznie na terenie Corruption (500+ klocków ebonitu).

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Albo zbuduj arenę do walki z drewnianych platform, zaopatrz się w ~400 shurikenów i pokonasz oko bez problemu.

Opublikowano

Naprawdę thx :D Ale już raz chciałem go przywołać ale miałem buga i się nie pojawił chyba że trzeba przyzwać go na corruption... A z tym worm food to lekka pomyłka ja zrobiłem to worm food z 15 rotten i 30 tych proszków.

Ale jeszcze raz spróbuje go ubić THX :D masz Lubię to!

Nie pomyłka, ale żeby uzbierać na shadow armor potrzebujesz go ubić jakoś ze 3 razy, dlatego tyle Ci podałem. ;)

I tak musisz być na terenie korupcji.

Co do platformy możesz zbudować ją i np. jak już masz NPC od ładunków wybuchowych i masz kasę to polecam kupić granaty i z platformy w niego nawalać. ;)

Ja tak zawsze go pokonywałem. ;)

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Proste: zdobąć kilka bomb/dynamitu, dostań się do shadow orbów, a potem tylko zostaje ci wydobyć meteoryt (rozwal 2 kulki, bo gdy rozwalisz trzecią, pojawi się EoW)

Potem z 10 gwiazdek, meteorytowych sztabek i z flinlock pistol (kupisz go od arms dealer, żeby go przyzwać potrzebujesz broń palną, która może wypaść z shadow orbów) i robisz set meteorytowy. Space gun w połączeniu z meteorite suit daje malutką potęgę (możesz zabić skeletrona/EoW/EoC po kolei :D, a nawet posiedzieć w piekle) ponieważ space gun wtedy nie używa amunicji, a ma obrażenia 19+w miare szybki.Potem już masz z górki.

Opublikowano

Ja go pokonałem w iron set i rzucałem tymi nożykami i shurikenami.

Poszło łatwo, na prawdę.

1366527545-U336505.jpg

by jakim08

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...