Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lets playe

Arcil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo. Chcę zacząć nagrywać Lets playe i mam kilka pytań

1. Czy w ogóle próbować zaczynać coś nagrywać, jeżeli jestem w trakcie mutacji? Czy może lepiej przeczekać jeszcze jakiś czas? Nie mówie o czymś takim, że mam jakiś wysoki dziwny głos. Głos mam dosyć niski, ale nieraz jak mówie to w jakimś momencie robi mi się taki wyższy głos, ale nie zawsze. (mam 15lat)

2. Jaki mikrofon kupić na początek? Nie chcę od razu kupować jakiegoś Samsung G Tracka czy Blue Yeti, może to być zwykły mikrofon, jak i mikrofon ze słuchawkami (tzw. headset), najlepiej nie droższe niż 200 zł.

3. Nie znam się zbytnio na komputerach, dlatego podaje parametry mojego komputera:

procesor 6x 3.20 GHz

karta graficzna 1GB

RAM 8GB

Czy ten sprzęt się nada? Czytałem też, że niektóre karty graficzne mają jakąś blokadę klatek (FPS). Gdyby się okazało, że moja takową posiada, to da radę ją jakoś samodzielnie usunąć?

To wszystko ode mnie, liczę na pomoc, za którą oczywiście będą like :)

37496916.png

Bywalec
Opublikowano

1. Hm, zawsze możesz jakoś poprawić swój głos, aby był "normalny".

2.

http://www.euro.com.pl/sluchawki-z-mikrofonem/hp-h8000.bhtml

3. Parametry komputera są znakomitej jakości- karta mogłaby być 2 GB.

Opublikowano

Karta to bodajże NVIDIA GeForce GTX 550 Ti

Mogłem pomylić nazwę, bo pisałem ją z pamięci a nie mam jak sprawdzić, bo teraz jestem na weekend u babci i tu nie mam swojego kompa :)

37496916.png

Opublikowano

Karta Graficzna jest dobra (nie to co moje 9400 GT). Też mam 15 lat i zaufaj mi. Twój głos przez mikrofon będzie brzmiał nieco dziwniej niż normalnie kiedy siebie słuchasz. Patrząc na twoje hobby chcesz nagrywać minecrafta. Tutaj natychmiast rezygnuj ponieważ na yt jest więcej mc niż idiotyzmów, Lets Play'ów, kawałów o blondynkach, Unlików Biber'a więc to nie jest dobry sposób na wybicie (chyba, że nagrasz coś o czym nikt inny nie pomyślał).

Opublikowano

Nie nagrywaj LP. Teraz na tym się już nie wybijesz. Do tego twój wiek (chodzi mi bardziej o głos) Cię ogranicza. Aby jeszcze coś zdobyć na LP musisz mieć pomysł i bardzo dobry głos - jebnij bassem synu. A do minecrafta ... To już się przejadło pół roku temu. I tyle. Nie nagrywaj tego. 75% Youtube to LP, 75% z tego to Minecraft. Koniec.

he?

Opublikowano

Nie czarujmy się . Do takich rzeczy trzeba miec głos Więc radze Ci poczekac jeszcze troche .

Ale czemu już mamy skreslac wszystkich nowych LP ?

Większosc robi lets playe z jakiśch nowych gier itp . Już na prawde mała liczba takich ludzi jest oryginalna i robi coś innego .

Dlatego też na początku zawsze jest trudno , z czasem oczywiscie będziesz widzów zdobywał , tylko do swoich materiałów dodawaj cos nowego , nie rób materiałów tylko z gier , a co dopiero z Minecrafta . Rób Vlogi , Lets talki , Q&A , i sam próbuj się wybijac tym że wymyslisz cos sam co przyciągnie większą ilosc widzów na kanał .

Opublikowano

Z tym wiekiem nie wybijesz się na szczyt jak te minecraft'owe gwiazdy. W tych czasach nie opłaca się robić LP więc i tobie odradzam. Co do mikrofonu to Creative Fatality boskie słuchawki i mikrofon <3 Sprzęt masz bardzo dobrej jakości i wystarczy do nagrywania ale jak mówiłem nie opłaca się nagrywać.

Opublikowano

I tak nikt tego oglądać nie będzie, na powinni usuwać z YT te pierdolone filmiki nakręcane przez 12 letnie dzieci które pragną sławy i pieniędzy. (buahahahaha) Ten post jest odpowiedzią na pytanie pierwsze.

Opublikowano

@up

Naucz się czytać, może sam masz 12 lat? Nie pragnę żadnej sławy ani pieniędzy, chcę po prostu spróbować jak to jest. Oczywiście wiem, że się nie wybiję, ale co z tego? Skoro i tak lubię grać w gry, to czemu niby nie mógłbym dodatkowo sobie ponagrywać? Zresztą... po co się wypowiadasz w taki sposób, skoro ani trochę mi tą odpowiedzią nie pomogłeś?

37496916.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...