Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pictut] Jak Zrobic Map Rushera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

UWAGA! Temat nie jest moj ! wszystkie creditsy ida do SoundofDeat z mpcforum.com

Więc startujemy!

<ja podam przyklad jak zrobic na ZJQ>

Siema wszystkim, tutaj zobaczycie jak zrobic maprushera <przydatne na ZJQ>

1.1 PicTut

1.2 Pictures

1.3 FAQ

1.1

Pic Tut:

Krok 1: Otworz Harepackera i zmień GMS na EMS/KMS, potem kliknij File>Load> i szukamy folderu z EMS i pliku map.wz Picture

Krok 2: znajdź Map2 i kliknij 2 razy. Zobaczysz duzo ID mapPicture

Krok 3: Znajdz id: 280020000 i kliknij na + obok niego. Potem na pasku zadan <na samej gorze okienka> kliknij FM Mapping ---> Render map. Picture

Krok 4:Teraz zobaczysz taki obraz: Picture, zauwaz ze jak klikniesz dwa razy"0" to przeniesie obraz do gory<lub kliknij Page up>, ten portal chcemy zmienic.

Krok 5: Teraz przemieszczamy sie w prawo ----> (Kliknij 2 razy na niebieski pasek wtedy ci sie zmniejszy obraz)tutaj widzimy inny portal,chcemy portal 0 nad tym.Picture

Krok 6:Jesli najedziesz myszka na portal w lewym gornym rogu zobaczysz właściwość X i Y Picture

Krok 7: Zapisz swoje X i Y gdziekolwiek, teraz zamknij okno z Mapą <to fm Mapping> W harepackerze idz do Portal>0, potem kliknij X , nastepnie Property> Change property Picture

Krok 8:Wpisz takie info jak na obrazku picture

Krok 9: zrob to samo z Y, picture

Krok 10: Wpisz w contect -317 Picture

Krok 11: Skonczyles z 20080000, teraz kliknij na 20080001 Picture

Krok 12: Teraz chcemy zmienic portal 6 wiec klikamy 2x na niego, wtedy zobaczymy x i y Picture

Krok 13: Przesun w prawo, teraz chcemy przesunac portal tutaj! PictureZnow zapisz X i Y nowego miejsca portalu.

Krok 14: Zamknij mape i przejdz do portalu 6 i rozwin X i kliknij Ctrl+m Picture

Krok 15: teraz wpisz to Picture

Krok 16: Zrob to samo z Y Picture

Krok 17: Teraz zapisz to gdzies na pulpicie, z folderu EMS skopiuj map.wz gdzies do miejsca innego, potem wsadz przerobiona mape, w razie problemu skopiuj tą clean wersje.

Własnie zrobiles map rushera na ZJQ :)

1.2

Obrazki:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

1.3

FaQ:

P - pytanie, O - Odpowiedz

P- Zrobilem wszystko, czemu nie dziala?

O- zle zrobiles

P- Czy to działa na viscie?

O- Dziala na wszystkich windowsach

P- Mozesz to dla mnie zrobic?

O- Oczywiscie, ale jedynie jak zapłacisz ;)

No to na Tyle, GL everybody ;)

@Translated By Kacye, Original topic by SoundOfDeat

@By kacye

Mpcforum.pl User

Ja:

Ej wiw3k, jedziemy do czarnobyla?

Wiw3k:

Nieee, bo tam aciek grasuje.

Opublikowano

@up

Polega to na tym ze gdy wchodzisz na jakąs mape to od razu jestes na drugim teleporcie i znowu i znowu , przydatne ale bardziej przydał by sie ore rusher xP

Opublikowano

@up

racja, all pq mapy dawno patched

Ja:

Wiw3k:

Opublikowano

Po co? Żeby nie przechodzić całej mapy? Pewnie nawet nie wiesz co to jest MapRusher, już wyjaśniam, jest to takie coś że gdy wejdziesz na mapę i masz 2 teleporty, to wchodzisz w pierwszy i nagle Cię przenosi do drugiego :P

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

@up

nie spamuj?=x KONIEC OFFTOPU! kazdy nastepny post bedzie reportowany!

Ja:

Wiw3k:

Opublikowano

(NIE SPAM)!

A może jednak ore rusher by mógł działać takim sposobem:

zamieniasz jakiś teleport na teleport do mapy JQ, czy to by mogło działać?

Opublikowano

Juz ten temat był poruszany, ale odpowiem ci - nie ma szans niestety juz spatchowane są mapy JQ , niestety

Nastepnym razem pisz w problemy pytania , jeśli ktos powie ze nastepny post jest reportowany .

Opublikowano

MapRusher w ogóle jest jeszcze nie patched na zwykłe mapy(na JQ na pewno patched?). Jeśli nie to zamykam temat ;)

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Japierdole i po chuj ci to zamykanie tematów? juz mnie to wkurwia!. Ludzie kurwa pracuja tłumaczą , a taki jełop ci zacznie zamykac tematy zato ze sa ... no chuj mnie strzela!

Ja:

Wiw3k:

Opublikowano

Map Rushery działają wyśmienicie...

@Up

Nie bulwersuj się tak, chciałem tylko się spytać, jeżeli by nie działał to bym zamkną, ale jako że działa to nie zamykam :|

Merom dzięki za odpowiedź ;) //iRoku

Opublikowano

ORe rusher spatchowany macie na myśli to, że raz dziennie można pq robić?

Bo jak nie to działa tylko, że raz dziennie. (na EMS przynajmniej)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A musisz odkopywać stare tematy i spamować w nich? Jeszcze jeden taki wybryk i dostaniesz warna. Temat zamykam :/

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...